Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > GİZLİ İLİMLER > ALTERNATİF TIP

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Esma-ül Hüsna ile Tedavi SUMASALI Şifalı Dualar 1 17-02-14 23:43
Esma-İ Hüsna İle Tedavi RipVanWinkle HAVAS İLMİ KONULAR 0 15-12-13 14:45
Bitkilerle Tedavi Yöntemleri nurcann ŞİFALI BİTKİLER 5 10-12-11 03:56
Zayıflamaya ve Formda Kalmaya Yardımcı Yiyecekler rosa Diyet Öğrenelim 0 21-11-11 21:37
Rüyada Tedavi Olduğunu Görmek Sky Rüyalarınız Neyi Anlatıyor 0 02-09-11 07:08

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 21-03-14, 21:57   #1 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart Bitkisel Ürünlerle Yardımcı Tedavi

Bitkisel Ürünlerle Yardımcı Tedavi

Karabaş Suyu
Damar sertliğine faydalıdır. Balgam söker. Uykusuzluğu giderir zindelik verir. Bilhassa sinirsel baş ağrısı, uykusuzluk, yüksek tansiyon gibi şikayetlerde idrar yolu iltihaplarını, böbrek rahatsızlıklarında, sara ve astımda sinir ve kalp güçlendirici, egzama yaralarını iyi edicidir.


Kullanımı
Yemeklerden yarım saat sonra 1 kahve fincanı içilir.



Kekik Suyu
Hazım eritmede, kan kanserinde, kanı temizlemede, damar açıcı olarak kolestrol için mikrop kırmada, mide ve bağırsak çalışmalarında, yüksek tansiyona, parazitleri dökmede, kilo vermek için kan dolaşımını uyarmada faydası görüldüğü tespit edilmiştir.

Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.
Not:Ülser hastaları yarı yarıya sulandırarak içmesi tavsiye
edilir



Mersin Suyu
Murt, hambelez mahalli isimleriyle de bilinir. Yaprak ve meyvelerdeki tanen kabız yapıcı ve mikrop öldürücüdür. Ayrıca iştah açıcı etkisi vardır. Bu nedenle ağız ve boğazın mikrobik hastalıklarında gargara olarak, idrar yolu iltihaplarında içilmek suretiyle, basit yaralarda ise pansuman için kullanılır. Basit vajinal akıntılarda vajinal duş olarak faydalı olur.


Mersin yağı içerdiği myrtol sebebiyle mikrop öldürücü ve teskin edicidir. Astım ve bronşitte bronşları açar. Mersin suyu vücutta ter kokularına karşı iyi bir deodoranttır.


Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.
Not:yüksek miktarlarda alınması zararlıdır



Defne Suyu
Defne yaprakları keskin kokusu ile ağızda çiğnenirse ağız kokularını giderir. Baharlı lezzetiyle sindirim salgılarını arttırır. İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Bağırsak gazlarını giderir. Ayrıca terletici ve mikrop öldürücü özelliklere sahiptir. Bu nedenle her türlü soğuk algınlıklarına ve soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen kırgınlık, yorgunluk ve ağrılara faydalıdır.

Meyveler idrar söktürücü ve romatizmal ağrıları gidericidir. Güneşte kurutulmuş ve toz haline getirilmiş meyve her türlü zehirli hayvan ısırığı ve arı sokmasında faydalıdır.

Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.
Notüşüğe sebep olabilir. Bunun için gebe bayanlarda kullanılmamalıdır. Fakat doğum sırasında kullanılırsa doğumu kolaylaştırır ve çabuklaştırır


Biberiye Suyu
Başlıca dolaşım ve sinir sistemini aktive eder. Bu sebeple damar sertliğine bağlı hafıza zayıflıklarında başarıyla kullanılır. Zihin açar ve hafızayı kuvvetlendirir. Vücuda zindelik ve kuvvet verir. Kan dolaşımını arttırır, düşük tansiyonu dengeler, idrar söktürücü, bağırsak gazlarını ve kabızlığı giderici özelliğe sahiptir.


Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.
Not:Tansiyonu yükseltir.



Melissa Suyu
Kalp kuvvetlendirici, hazım kolaylaştırıcı ve mide bağırsak gazlarını gidericidir. Başlıca etkileri yatıştırıcı uyutucu ve spazm çözücü olduğundan özellikle sinirsel mide ağrılarında kramplarda rahatlama sağlar. Hafif etkili bir uyku vericidir. Ayrıca sinirsel kökenli çarpıntılarda iyi gelir, depresyon, sıkıntı ve streslerde rahatlatıcı etki eder. Psikolojik rahatsızlıklardan kaynaklanan sıkıntıları uzaklaştırır.

Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.
Not:Terletici etkileri mevcuttur.


Adaçayı Suyu
Acı tadı sebebi ile iştah açıcıdır.Hazmı kolaylaştırır gazları giderir.Sindirim yolu hastalıklarını tedavi eder.Ağız özvakus (yemek borusu) yara ve iltihaplarında, mide ülseri ve gastritte, onikiparmak bağırsak ülseri, kolit ve bağırsak iltihapları, kalın bağırsak ve makat yaraları, böbrek, mesane, prostat, bayanlarda rahim iltihabı ve miyom, akciğerde ve karaciğerde yara ve iltihapların temizlenmesinde mükemmel sonuç verdiği görülmüştür.


Kullanımı
Yemeklerden 20 dakika önce 1 kahve fincanı içilir.


Çörtük Suyu
Halk hekimliğinde antiseptik olarak ta kullanılan uyarıcı ve kuvvet verici bir bitkidir.Denenmiş çaylarından bilhassa damıtılmış suyu, çocuklarda zayıflık, gelişememe ve kansızlıkta kullanıldığı gibi mide zafiyetinde hazımsızlıkta ve kulunçlarda çok kullanılan çöltük otu enfeksiyonlarda, ülserde, böbrek, kolit, bağırsak ve bilimum vücut iltihaplarında, şeker hastalığı, öksürük, göğüs yumuşatma ve balgam sökmede iyi sonuç veren çok değerli bir bitkidir.


Kullanımı
Yemeklerden sonra günde 3 öğün bir kahve fincanı içilir.
Not:Fazla içilmemesi tavsiye edilir



Papatya Suyu
Acı tadı nedeniyle iştah açar. Sinir yolu hastalıklarına iyi gelir. Ağız ve yemek borusu iltihabına iyi gelir. Mide ülseri, gastrit ve bağırsak hastalıkları, kalın bağırsak ve makat yaraları, böbrek, mesane, prostat, bayanlarda rahim iltihabı, miyom, akciğer ve karaciğer yara ve iltihabına iyi gelir.



Kullanımı
Yemeklerden sonra günde 3 öğün bir kahve fincanı içilir.
Not:Fazla içilmemesi tavsiye edilir



Hayıt Suyu
İdrar söktürücü, mide bağırsak gazlarını giderici ve teskin edici olarak kullanılır.Hayıtın beyinde cinsel hormonlara etki ettiği bilimsel çalışmalarla belirlenmiştir. Hormonal adet kanaması sıklığı veya miktar olarak fazlalığı vakalarında faydalıdır. Ayrıca bazen hassas bayanların adet öncesi sivilce, gerginlik vs. gibi şikayetlerinde de yararlıdır.Dizanteri, sıtma, ağız yara ve iltihaplarında, diş etlerinin sağlamlaştırılmasında kullanılır.


Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.



Isırgan Suyu
İdrar söktürücü olmasından dolayı kandaki zehirli maddeleri uzaklaştırır. İştah açıcı ve kanın pıhtılaşmasını önleyici etkileri vardır. Kalp yetmezliğine, ayak şişmelerine (ödem) ve toplardamar yetmezliğinde faydalıdır. Solunum yollarını açıcı ağız, boğaz iltihaplarını giderici etkileri vardır. Mineral bakımından zengin olduğundan kansızlıkta destekleyici olarak kullanılır. Romatizmal ve gottada faydalıdır. Vücutta ürik asit birikimi ile oluşan gotta böbreklerden ürik asit atılımını arttırarak yararlı olur


Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.


Karakekik Suyu
Damar tıkanıklığında vücuttaki yassı yağ hücrelerini eritmeden diabet (şeker) hastalığına faydalıdır. Kadın ve erkekte cinsel gücü arttırdığı görülmüştür. Hazmı kolaylaştırır, antiseptiktir. Parazit (kurt) dökmede, kan dolaşımını uyarmada, tansiyonda faydası tespit edilmiştir.


Kullanımı
Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.
Not:Ülser hastaları yarı yarıya sulandırarak içmesi tavsiye edilir


Okaliptus Yaprağı Suyu
Kabız,antiseptik ve balgam sökütücü olarak kullanılır.Şeker hastalığına faydalıdır.Yiyeceklerin asidini azaltır.Aç karnına içildiğinde solucan ve kurtları düşürür.Mesane yollarını temizler.Basur memelerine iyi gelir.Ateş düşürür.Romatizmal ağrılarda,diş ağrılarında kullanılır.Karaciğer hastalıklarında,mide asidini düzenleyici olup,safradan kaynaklanan sivilce,egzama ve vücut şişkinliklerinde faydalıdır. Kuvvetli mikrop öldürücüdür.Nefes darlığı,öksürük,solunum yolu iltihaplarında, grip ve üşütmade etkilidir.Cilt hastalıklarında sürülerek kullanılır.


Kullanımı
1/4 okaliptüs suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz.Günde 3 çay bardagı içilir.


Nane Suyu
Mide üşütmelerinde,soğuk algınlıklarında,nezle ve grip hastalıklarında,hazmettirici,balgam ve safra söktürücü,adet getirici,kalp rahatlatıcı,mesana yollarını temizleyici,vücuda kuvvet verici,idrar söktürücü,kan temizleyici etkilere sahiptir.


Kullanımı
1/4 Filistin Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz.günde 3 çay bardağı içilir.


BİTKİSEL YAĞLAR


Adaçayı Yağı
Bebeklerde gaz giderici, mide gazı giderici,ter kesici ve idrar arttırıcı etkileri vardır. astım ve bayanlarda adet düzensizliklerinde hormon dengelenmesinde kullanılır. Cilt bakım ve temizliğinde kullanılır. On iki parmak bağırsağındaki yaralara da faydalıdır.


Kullanımı
Bir çay bardağı suya 3 damla damlatılarak günde 1 defa içilir. Yara üzerine direkt tatbik edilebilir.

Not:Günde 3 damladan fazla içilmez. Fazla kullanımı epilepsi ve krampa yol açabilir.


Acı Badem Yağı
Kuru ve çatlak ciltlerin bakımında kullanılır.Haricen cilde masaj yapılarak kullanılır


Anason Yağı
Gaz sökütücü,midede hazımsızlık,şişkinlik,gaz giderici ve iştah atrtırıcı,anne sütü arttırıcı,selülit tedavisinde ve uyku verici olarak kullanılır.Çocuklarda karın ve topuk bölgelerine seyreltilerek sürülür.Sinir sistemini uyarıcıdır


Kullanımı
Günde 2 damla bir şeker parçasının üzerine damlatılarak veya bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 3 defa kullanılır.


Haşhaş Yağı
Yemek yağı olarak kullanılır.Ağrı kesici ve uyku verici özelliği vardır.


Çam Esansı
Solunum bel soğukluğunda ve idrar yolu hastalığında kullanılan etkili bir antiseptiktir. saçı besler. dökülmeyi önler kepeği giderir. ve saçı kuvvetlendirir. Saç diplerinde mikro organizmaların oluşumunu engeller.


Kullanımı
Günde 1-2 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak alınır. saç diplere masaj yaparak kullanılır. 200 gr lık şampuana 20 damla damlatılarak kullanılır.
Not:Böbrekte tahriş yaptığından böbrek rahatsızlığı olanlar içmemelidir.



Gül Yağı
Aroma terapi amaçlı olarak kullanılır. Banyo suyunda ve hamamlarda koku verici olarak kullanılmaktadır. Masaj yağı,saç bakım yağı vb gibi yağların içine koku vermek amaçıyla kullanılır.


Defne Yağı
Yemeklere güzel koku vermek için kullanılır.Gargara yolu ile alındıgında bademcik iltihabına,soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir.Terletici ve antiseptik özelliklere sahiptir.Saç ve kafa derisi tedavisinde kullanılır. Şaç büyümesini hızlandırır.Ayrıca gaz giderici ve kas gevşeticidir.


Kullanımı
Bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. Haricen parmak uclarıyla friksiyon şeklinde kullanılır.Kızdırıcı özelliği nedeniyle cilt üzerinde kullanılırken dikkkat edilmelidir
Not:Gebelikte kullanılmamalıdır


Çilek Esansı
Aroma terapi amaçlı olarak kullanılır.Banyo suyunda ve hamamlarda koku verici olarak kullanılmaktadır.Masaj yağı,saç bakım yağı vb gibi yağların içine koku vermek amcıyla kullanılır.


Karabiber Yağı
Hazmı kolaylaştırır.İştah açar.gaz ve idrar söktürür.Enerji Verir.Öksürüğü keser.

Kullanımı
1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak günde 3 defa içilir


Jojoba Yağı
Cilt besleyici,nemlendirici özelliğe sahip,saçların gelişmesinde ve kepeği engelleyici olarak haricen kullanılır.


Karanfil Yağı
Agız ve mide kokularını giderirSinirleri uyuşturur.Antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılır.Diş ağrılarında etkilidir.Diş eti çekilmesinde ve iltihabına faydalıdır.Haşereleri kovar.Diş ağrılarında pamuk ile tatbik edilir.Masaj amaçı için kullanılır

Kullanımı
Cilde sürülürken enaz 100cc sabit yağ(susam,tatlı badem vb)ile karıştırılarak kullanılmalıdır


Karabaş Yağı
Kalbi kuvvetlendiricidir.Damar sertliğine,kolestrole ve şekere faydalıdır.Uykusuzlugu giderir.Balgam söktürücü ve öksürük gidericidir.Egzama yaralarına iyi gelir.Stres ve gerginliğe faydalıdır

Kullanımı
Günde 2 damla sabah akşam yarım fincan suya damlatılarak kullanılır.Haricen cilde sürülür
Not: kesinlikle direk olrak alınmamalıdır.Haricen 50cc çörekotu yağına bir kapak katılarak karıştırıldıktan sonra masaj yapılır


Sarmısak Yağı
Dogal bir antibakterieldir.Saç kıran hastalığında ve saç bakımında mullanılarak saç dökülmesini önler.


Tarçın Yağı
Antibakteriyel etkiye sahiptir.Bağırsak enfeksiyonlarında etkilidir.Kan dolaşımını hızlandırır. Pastalara esans olarak kullanılır.


Kullanımı
1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 3 defa içilir.Cilde masaj şeklinde sürülür.


Yasemin Yağı
Aroma terapi amaçlı olarak kullanılır. Banyo suyunda ve hamamlarda koku verici olarak kullanılmaktadır.Masaj yağı,saç bakım yağı vb gibi yagların içine koku vermek amaçlıyla kullanılır.


Tatlı Elma Yağı
Aroma terapi amaçlı olarak kullanılır. Banyo suyunda ve hamamlarda koku verici olarak kullanılmaktadır.Masaj yağı,saç bakım yağı vb gibi yagların içine koku vermek amaçlıyla kullanılır.


Susam Yağı
Dahilen müshil,haricen ise özellikle kuru ciltlere, kirpik, kaş ve saçlara rahatlıkla kulanılması tavsiye edilir.Saç kırılmalarını önler.Şeker hastalığında da kulanılmaktadır. Yanıklarda iyileştirici özelligi vardır.Her cilt tipine uygundur.Yemeklere lezzet verir. Romatizma ve selülit için da faydalıdır.

Kullanımı
Her sabah aç karnına 1 çay kaşığı içilir.Müshil olarak da 1 çay kaşığı alınır.Haricende cilde ve saça masaj şeklinde uygulanır.


Avokado Yağı
Avakado yağı, avakado çekirdeklerinin sıvı distilasyon yöntemi kullanılarak ekstrakte edilmesinden elde edilmektedir. Avakadoyağı A, B1, B2, pantothenik asit (B5), D, E vitaminleri ile lesitin ve yağ asitlerince zengindir. Avakado yağı çok hızlı bir şekilde cilde nüfuz etmektedir, bu sebeble masaj yağı karışımlarında çok iyi bir taşıyıcı yağdır. Çok hızlı nüfuz edebildiği için kuru ciltlerin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Ekzama ve zamanla cilt kanserine dönüşme riski taşıyan bir cilt rahatsızlığı olan solar keratosiz tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir.

Kullanımı
Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.


Biberiye Yağı
Biberiye uçucu yağı, biberiye yapraklarının, buhar distilasyonu ile elde edilmektedir. Verbenon etken maddesi yüksektir. Ruhsal açıdan hafızayı kuvvetlendirmeye ve konsantrasyonunu arttırmaya yardımcı olur. Dahili kullanımında, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine, kan dolaşımının hızlanmasına böylece dolaşım sistemi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Kuvvetli anti septik bir özelliğe sahiptir, böylece akne tedavisinde, tırnak ve ayaklarda gelişebilecek mantar rahatsızlıklarında, vücudun tamamında oluşabilecek viral ve bakteriyel gelişmeleri önlemede kullanılabilir.

Biberiye yağının yaygın kullanım alanlarından biride romatizmal vakkalardır. Masaj yapmak suretiyle gerçekleştirilen bu uygulamada biberiye yağı romatizma ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

Kullanımı
Masaj: sabit yağlara eklenerek masaj yapılabilir.
Dahili: Bir bardak suya 1-5 damla eklenerek içilebilir.
Buğu: Aromaterapi lambasında oda alanın metre karesine bir damla olacak şekilde lambada bulunan suya eklenir ve inhalasyon yolu ile kullanılabilir.
Not:Hamilelik döneminde kullanılması önerilmez



Çörekotu Yağı
Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için ?Habbat Al Barakah? ya da ?Kutsanmış Tohum? olarak bilinen çörekotu, binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika?da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa?da da tanımış ve kullanılmaktadır. Çörek Otu Yağı, % 58 oranında omega-3 ve omega-6 yağ asidi ihtiva etmenin yanında, selenyum, çinko, demir, bakır, kalsiyum mineralleri ve yüksek oranda E vitamini içermektedir. İçerisindeki mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye, vücuttaki antioksidan etkiyi arttırmaya, menopoz dönemindeki bayanların şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Bununla beraber, astım, şeker, sinüzit ve romatizma tedavisinde doğal destekleyici olarak kullanılabilir. Harici olarak, hemoroid tedavisinde bitkisel destekleyici olarak uygulanabilir. Ayrıca cildi besleyici, kuru ciltleri dengeleyici özelliğe sahiptir.


Kullanımı
Harici : Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.
Dahili: Günde 1-3 kez bir bardak suya 4-5 damla damarlardaki alınabilir


Kayısı Çekirdeği Yağı
Kayısı çekirdeklerinin soğuk preslenmesi ile elde edilmektedir. Oleik
(omega-3) ve linoleik (omega 6) yağ asitlerince zengindir. İngilterede 1600lü yıllarda tümör ve ülser tedavisinde uygulanmış, arap doktorlar tarafından hemoroid, kulak ağrısı gibi durumlarda kullanmışlardır. Aromaterapide en önemli taşıyıcı yağlardan biridir.



Kullanımı
Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.


Havuç Tohumu Yağı
Havuç tohumlarının soğuk preslenmesi ile elde edilmektedir. Havuç yağı Beta-karoten, B, C,D, E vitaminleri özellikle de A vitaminince zengindir.


Kullanımı
Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.


Portakal Yağı
Portakal kabuklarının buhar distilasyonu ile elde edilmektedir. Linalilasetat, limonen ve sitronellal etken maddelerince zengindir.


Kullanımı
Sabit yağlara eklenerek masaj yapılabilir.
Aromaterapi lambasında oda alanın metre karesine bir damla olacak şekilde lambada bulunan suya eklenir ve inhalasyon yolu ile kullanılabilir.



Bergamut Yağı
Bergamut Esansı ( olium citrus bergamia, bergamot oil )Stres ve yorgunluğu giderici ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiricidir. Egzama tedavisinde de kullanılır. İştah arttırıcı ve safra söktürücü etkisi vardır. Ayrıca çayda lezzet ve koku vericidir. Ateş düşürücüdür, ağız sağlığında etkilidir. Cilde masaj yapılarak uygulandığında stres ve yorgunluğu giderir.

Psikolojik etkisi: Moral yükseltici ve sakinleştirici bir yağ olan bergamot, öfke ve hayalkırıklığını giderir, özellikle endişe ile oluşmuş depresyonda mükemmel sonuç verir.

Kullanımı
Bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak , günde 2 defa kullanılır.


Buğday Yağı
Hücre yenileyici, selülit için; yanık yara ve diğer cilt problemlerinde kırışıklıklarda etkili olarak kullanılır. Ayrıca hassas ve yıpranmış saçlar için faydalıdır. Cilt lekeleri güneş lekeleri ve doğum lekelerini giderir.B vitaminleri ve mineraller içerir.


Kullanımı
Dahilen; günlük bir çay kaşığı kulllanılır.
Haricen; Saç için friksiyon cilt için masaj şeklinde uygulanır.



Ceviz Yağı
Kuru ciltlerde yumuşatıcı ve besleyici etkiye sahiptir. Doğal nemlendiricidir. Saç diplerini ve saçları besler. Ayrıca romatizmaya iyi gelir. Güneşte bronzlaştırıcı olarak kullanılır. Romatizmaya iyi gelir.

Kullanımı
Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.


Fesleğen Yağı (Reyhan Yağı)
Aroma terapi amaçlı olarak kullanılır. Banyo suyunda ve hamamda koku verici olarak kullanılmaktadır.Masaj yağı,saç bakım yağı vb gibi yağların içine koku vermek amacıyla kullanılır


Fındık Yağı
Kuru ve yıpranmış ciltlerde rahatlıkla kullanılır.Doğum öncesi ve sonrasında oluşacak deformasyonlarda kullanılır.Varis ve saçkıran rahatsızlıklarında kullanılır.Selülit tedavisinde ve karın bölgesindeki çatlakların giderilmesinde faydalıdır.


Keten Tohumu Yağı
Menapoz sıkıntılarını,mide ağrılarını ve kabızlığı giderir.Hazmı kolaylaştırır.Sindirim sistemi iltihabında etkilidir.Zihin açıcıdır. Yüksek miktarda omega 3 içerdiğinden kanı sulandırarak kolestrolü düşürür.


Kullanımı
Sabah akşam birer tatlı kaşığı içilir.
Hindistan Cevizi Yağı
etkin bir nemlendiricidir. Dogal olarak protein ve A,B,C,E vitaminleri içerdiğinden cilt bakımı içinde kullanılır.Hazmı kolaylaştırıcı,eneji verici,bulantı giderici olarak kullanılır.Eklem ve kas ağrılarında ve romatizmada masaj şeklinde ,saç dökülmesinde saç diplerine friksiyon yapılarak kullanılır.Cilt besleyici ve koruyucu özelliği vardır.


Kullanımı
Bir tatlı kaşığı içilir.


Kekik Yağı
Gastrit ve mide agrılarında etkilidir.Mikrop öldürücüdür.Bronşit,nezle,grip ve solunum yolu rahatsızlıklarına,diş eti iltihabına iyi gelir.Kurt düşürücüdür. Alyuvar oluşumunu arttırır.Şeker hastalığına ,romatizmaya iyi gelir.Klestrol ve yüksek tansiyonu dengeler.Zayıflamada yağ çözücüdür.

Kullanımı
Günde 2-3 damla yarım fincan suya katılarak veya şeker üzerine damlatılarak kullanılır. Haricen parmak uclarıyla masaj şeklinde tatbik edilir.Fazla miktarda dahilen kullanımı sakıncalıdır.
Not: kesinlikle tek başına alınmamalıdır.Haricen 50 cc çörekotu yağına bir kapak katılarak karıştırılır


Kakao Yağı
Güneş ışınlarından korur,cilt de olan rahatsızlıklarda sürülerek kullanılır.Bronzlaşmada vücutta oluşan çatlaklıklara haricen kullanılır.Doğum öncesi ve sonrası karındaki çatlakları gidericidir.


Nane Yağı
Mide bulantısını keser.Hazmı kolaylaştırır.Gaz sökütücüdür.Sinirleri güclendirir.Baş ağrısına iyi gelir.Selülit tedavisinde kullanılır.Anne sütünü arttırır.Bağırsak solcanlarını temizler.Miğren,sinirsel baş ağrısına faydalıdır.

Kullanımı
Günde 3 defa bir şeker parçası üzerine 2-3 damla damlatılarak içilir. Haricen;cilde masaj şeklinde uygulanır.
Not:Fazla miktarda kullanılması sakıncalıdır.


Kantoron Yağı
Haricen sürüldüğünde yara ve yanıkları iz bırakmadan iyileştirir. Günde 2 kaşık içildiğinde hazmı kolaylaştırıcı,iştah kesici,mide ağrılarını kesici olarak kullanılır.


Mersin Yağı
Hemoroit tedavisine ve şeker hastalığına karşı etkilidir.Nefes açıcı özelliğe sahiptir.Adale kuvvetlendiricidir.Astımlı hastalarda infizyon şeklinde uygulanır.

Günde bir fincan suya5 damlatılarak içilir. Haricen;cilde masaj şeklinde uygulanır.Gerginliğe uykusuzluga iyi gelir

Pelesenk Yağı
Romatizmal ağrılara iyi gelir.Masaj şeklinde uygulanır.


Limon Yağı
Aroma terapi amaçlı olarak kullanılır. Banyo suyunda ve hamamlarda koku verici olarak kullanılmaktadır.Masaj yağı,saç bakım yağı vb gibi yagların içine koku vermek amaçlıyla kullanılır.

Not:Cilde sürerken 50cc hidistan cevizi,susam yağlarla karıştırılarak kullanılır.Cilde sürüldükten sonra en az 10 saat güneşe cıkmamalıdır



Rezene Yağı
Midevi şişkinlik hazımsızlıkları giderir. Gaz söktürücü ve anne sütünü arttırıcı etkisi vardır.Cildi besler ve pürüzleri giderir.1 fincan suya 5 damla damlatılarak içilir.



Susam Yağı
Susam yağı tohumlarının soğukta sıkılması ile elde edilmektedir. İçeriği, E, A ve B kompleksi vitaminler ile demir ve kalsiyum mnerallerini oleik, linoleik, stearik, palmitik ve miristik yağ asitleri ve etki gösteren bileşiklerce zengindir.

Kullanımı
Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanabilir.Günde 1-3 kez bir bardak suya 4-6 damla damlatılarak alınabilir...
  Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 21-03-14, 23:20   #2 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

emeğine sağlık abla çok yararlı bilgiler teşekkürler
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
bitkisel ürünlerle tedavi


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:50.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz