Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Ayetler (https://www.dilekduasi.com/ayetler/)
-   -   ALLAHIN Üzerine Yemin Ettiği Ayetler (https://www.dilekduasi.com/ayetler/3690-allahin-uzerine-yemin-ettigi-ayetler.html)

doguasya 20-12-11 18:43

ALLAHIN Üzerine Yemin Ettiği Ayetler
 
Cenabı Allahın üzerin Yemin Ettiği Ayetler.

Hz. Ali (K.V.) ve (R.A) nın rivayet ettiği bir hadisi şerifte şöyle buyurmaktadır. Allah Resulu Sallallahu Aleyhi Vessellem Efendimiz.


“Fatiha’yı Şerif, Ayetel Kürsi, Ali İmran Süresinden iki ayet ki bunlardan birisi (Şehidallahu ennehu Lailahe İlla Hu ) dan ( İnneddine İndallahil İslam) a kadar olan kısmı ile ( Gulillahümme Malikelmülki) diye başlayan ayetten (Biğayri Hisab) a kadar olan kısımdır. Bunlar Cenabı Hakkın birer büyük levhaları durumundadırlar. Cenabı Hak bunları Habibine indirmeden önce arşına astı.

Bu mubarek ayetler:

- Ey Rabbimiz, bizi eğer yeryüzüne inzal buyuracak olursan, günahkar kullarının üzerine indir ( de onlara rahmete vesile olalım ) dediler.

Cenabı Hak’ta onlara cevap olarak şöyle buyurdu;

- Her namaz sonunda kullarımdan her kim sizi okumayı vird ederse ( devamlı sürette okursa) o kimsenin yerini mutlaka Cennette hazırlayacağıma, yerini cennetin en değerli köşelerinden birisi olarak hazırlayıp her gün yetmiş kere o kuluma Cemalimi seyrettireceğime, en küçüğü günahının tamamının bağışlanması olan yetmiş adet mühim dileğini yerine getireceğime, her dilediğini fazlasıyla kendisine ikram edeceğime ve bütün korktuklarından koruyacağıma yemin ettim.

Cenabı Mevlam uygulayanlardan eylesin İnşallah
alıntı

Asr 16-02-14 00:44

Amin inşallah, çok güzel konu teşekkür ederiz..


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:00.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.