Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > KİŞİSEL GELİŞİM > Çekim Yasası Konuları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yansıtma Yasası Nedir Öğrenelim nurcann Spiritüalizm Konuları 5 10-12-11 03:02
Kuthumi Nedir Öğrenelim nurcann Spiritüalizm Konuları 5 10-12-11 03:02
Egzorsizm Nedir Öğrenelim nurcann Spiritüalizm Konuları 5 10-12-11 03:01
Çekim Yasası Nedir Öğrenelim nurcann Çekim Yasası Konuları 5 10-12-11 02:31
Çekim Yasası Hakkında Temel Bilgileri Öğrenelim nurcann Çekim Yasası Konuları 5 10-12-11 02:30

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 22-11-11, 02:59   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Bolluk Çekim Yasası Nedir Öğrenelim

Bolluk Çekim Yasası Nedir Öğrenelim

Yoksunluk ve mücadele bilinci

Kendi yaşam koşullarınızı bir inceleyin, para kazanmak sizin için kolay mı zor mu? Aylık harcamalarınızı karşılamak için çok mu çalışmanız gerekiyor yoksa para size kolayca geliyor mu?
Bu soruları yanıtlarken biraz düşünün çünkü cevaplar, sizin para ve bollukla ilgili düşünce yapınızı ortaya çıkaracak. Cevaba bakarak, bolluk bilincine mi sahipsiniz yoksa yoksunluk bilinci içinde mi yaşıyorsunuz, bunu hemen görebilirsiniz.

Çekim Yasası – Zengin Düşün – Ders 1

Düşünce yapınız deneyimlerinizi yaratır


Çekim yasası sizin düşünce yapınızla harekete geçirilir. Yani düşündüğünüz şey, inancınız ve ne hissettiğinizle doğrudan alakalıdır. Sistemin nasıl çalıştığına bir göz atalım.
Duygusal durumunuzla evrene belirli bir frekans yaymış olursunuz. Evren sizin bu içinde bulunduğunuz duygu durumun yarattığı frekansa göre olayları ve deneyimleri hayatınıza çeker.
Pozitif düşünüp pozitif hissettiğinizde, hayatınızda herşeyin çok daha kolayca aktığını göreceksiniz. Buna para da dahil. Ancak düşünceleriniz ve hisleriniz daha çok negatife kaymaya başladığında, daha çok problemler deneyimlemeye, finansal sorunlar yaşamaya başlayacaksınız.

Bu konuda inançlarınız da oldukça önemli. İnançlarınız sizin için mümkün olanı oluşturur. Eğer çok para kazanmak için çok çalışmanız gerektiğini düşünürseniz, kendiniz için tam da bu deneyimi yaratmış olacaksınız. Eğer belli bir miktardan daha fazla parayı kazanmayı haketmediğinizi düşünüyorsanız, daha fazla paranın size gelmesini engellemiş olacaksınız. İnançlarınız ne olursa olsun, onlar sizin doğrularınızdır. Ve bilin ki bilinçaltı düzeyde, bu doğrularınızı destekleyen deliller, deneyimler yaratacaksınız. Ta ki bazı şeyleri daha değişik bir şekilde yapmayı öğrenene kadar.

Çekim Yasası – Bolluk yaratmakla ilgili 2. hata
Sahip olmadığınız şeylere odaklanmak

Parasız kaldığınız için acı çektiğiniz oldu mu? Takıntılı bir şekilde, faturalarınızı ödeyemediğiniz için ya da istediğiniz bir şeyi alamadığınız için endişe ettiğiniz oldu mu? Biliyoruz ki yoksunluk, istediğiniz bir şeyin olmaması başka bir deyişle bir şeyin yokluğu durumudur.
Yoksunluk enerjinin bloke edilmesidir. Her şeyin enerji olduğunu düşünelim. Eğer bir durumda yoksunluk deneyimlerseniz, bu enerjinin hayatınızdaki akışını engellediğinizin işaretidir. Finansal durumunuzla ilgili her endişe edişiniz, parasızlıkla ilgili acı çekmeniz, ya da faturalarınızla ilgili strese girmeniz, hayatınızda yoksunlukla ilgili deneyimleri daha çok artırdığınız anlamına gelir.

Çekim Yasası – Zengin Düşün – Ders 2
Neye sahip olduğunuz ve ne istediğiniz üzerine odaklanın

Öyle çok süper görünmediği halde, hayatınızda pozitif noktalara odaklanabilmek oldukça zordur. Ancak bunu yapacak bir yol bulmak gerekiyor. Hali hazırda sahip olduğunuz şeylere odaklandığınızda ve iyimser, umutlu bir şekilde sahip olmak istediğiniz şeyleri düşündüğünüzde, onları hayatınıza çekmeye başlarsınız.
Düşüncelerinizi, sahip olduğunuz ve istediğiniz şeylere odaklamak konusunda
çok fazla yol var. Bir şükran defteri tutmaya başlayın. Her gün sahip olduğunuz için minnet duyduğunuz bir iki şey yazmaya başlayın. Bu konular parayla ilgili olmasa da o pozitif enerjinin akışı, hayatınıza şükran duyduğunuz şeyleri daha çok çekecektir, buna para da dahil. Ayrıca daha fazla paranız olduğunu ve faturalarınızı kolayca ödeyebildiğinizi imajine edebilirsiniz. Böyle konulara ne kadar odaklanırsanız fiziki realitenize o kadar çekmeye başlayacaksınız.

Çekim Yasası – Bolluğu yaratmakla ilgili 3. hata
Negatif duygularla yokluğu çekmek

Yokluk ve mücadele üzerine odaklanmak zaten yeterince yıkıcı, ama bu odağı güçlü, negatif duygularla daha da kötüleştirmek mümkün. Duygularınızı, hayatınızdaki yaratımlara güç veren yakıtlar olarak düşünün. Konu paraya geldiğinde, kendinizi aşağıdaki gibi duygulara kilitlenmiş olarak mı buluyorsunuz?

* Korku
* Endişe
* Yardımsızlık
* Çaresizlik
* Karamsarlık
* Şüphe
* Düş kırıklığı
* Tasa
* Kıskançlık
* Gücenme

Bu tip duyguları her deneyimlediğinizde daha çok yokluk yaratıyorsunuz. Yokluğu bolluğa çevirmek için, bu tip duygulara yatırım yapmaktan kaçınmalısınız.

Çekim Yasası – Zengin Düşün – Ders 3
Negatif duyguların daha çok yokluk yaratmasını önlemek

Negatif duyguların daha çok yokluk yaratmasını önlemek için yapabileceğiniz iki şey var.
1 – Öncelikle, yukarıda bahsedilen duygulara kapılmayı önlemek hayati öneme sahip. Kendinizi para konusunda endişeli, stresli hissetmeye başladığınız anda hemen odağınızı başka bir konuya kaydırın. Kendi kendinize konuşabilirsiniz işe yarayacaksa, örneğin şöyle birşey söyleyin, “Kontrol edemediğim bir konu hakkında endişelenmek mantıksız, o nedenle, kendimi iyi hissetmemi sağlayacak başka bir konuya odaklanacağım.” Daha sonra, alakasız başka konularla ilgilenin, ya da finansal durumunuzla ilgili daha iyi hissettirecek başka bir yol bulun.

2 – İkinci olarak finansal durumunuza yönelik daha olumlu duygular içine girmeye başlayın. Biraz hayal kurmanız gerekecek, daha fazla bolluğu hayatınıza çekmek için biraz pozitif duyguya sahip olmalısınız. Bunu yapmanın bir çok yolu var. En iyi çalışan yollardan biri de, kendi kendinize olumlu cümleler kurmak, “Her zaman ihtiyacım olan herşey için, gerekli olandan daha çok paraya sahibim” gibi bir cümle söyleyin. Bu cümleyi sürekli tekrarlayın, kendinizi daha güvenli ve finansal ihtiyaçlarınızın karşılanacağı konusunda mutlu hissedene kadar. Bu aynı zamanda, yeterli paranız olmadığı konusunda endişeye kapıldığınız anda yapabileceğiniz güzel bir şey. Hemen odağınızı değiştirin ve “Her zaman, ihtiyacım olan herşey için, gerekli olandan daha fazla paraya sahibim” deyin. (Bunu büyük bir güçle ve sesinizde ikna edici bir tonla söyleyin ve öyle olduğuna inanın.)
Duygularınızı her gün negatiften pozitife doğru kaydırmaya başladığınız zaman, finansal durumunuzdaki iyileşmeyi gözlemleyeceksiniz. Beklemediğiniz bir yerden çek alabilirsiniz, bonus alabilir, işte terfi edebilirsiniz, ya da beklemediğiniz hediyelerle karşılaşmaya başlayabilirsiniz.
Bunlar yöntemin çalıştığına dair önemli işaretlerdir. Negatif düşünceleri pozitifleriyle değiştirmeye sürekli devam edin, böylece hayatınızda iyi enerjinin akışını sağlamış olacaksınız, bu da büyük değişiklikleri beraberinde getirecek.

Çekim Yasası – Bolluğu Yaratma – 4. hata
Yokluğu artıran yıkıcı aktiviteler

Hayatınızda, yokluk ve mücadeleyi artıran bazı özel davranışlar ve alışkanlıklar olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin, sahip olduğunuz paraya nasıl davrandığınızı bir düşünün. Eğer para, hayatınızdaki bir insan olsaydı, kendini onurlandırılmış ve seviliyor mu hissederdi yoksa hakarete uğramış, görmezden gelinmiş, saygısızca davranılmış mı hissederdi? Hayatınıza daha çok para çekmek, paraya olan davranışınızla çok alakalı. Ona saygı göstermeli, kibar olmalı, sevgiyle yaklaşmalısınız. Peki cansız bir objeye neden saygı göstermelisiniz? Çünkü para aslında cansız, ruhsuz bir obje değil. O bir enerji, bunu hatırlayın. Ve daha da önemlisi, o sizin enerjinizin bir yansıması. Bu demektir ki, o sizin bir parçanız ve kendi başına bir hayatı ve zekası var. Para söz konusu olduğunda, aşağıdaki davranışlardan kaçınmak hayati öneme sahip:

Aşırı harcama
Aşırı borçlanma
Paranın önemine aldırmama
Tasarruf planı yapmama
Finansal organizasyonsuzluk
Kötü planlama

Gördüğünüz gibi sorun aslında paraya sahip olmamanız değil. Gerçek sorun şu ki, paranızı, daha fazla para çekecek şekilde idare etmiyorsunuz.

Çekim Yasası – Zengin düşünün – Ders 4
Paraya saygı duyun O da sizi sevecektir

1 – En kısa zamanda bir tasarruf planı oluşturun

Haftada 1 lira ya da 2 lira hiç farketmez, ama mutlaka acilen para biriktirmeye başlayın. Bu paraya asla herhangi bir nedenle dokunmayın. Bu basamak çok önemli çünkü bu davranış sizi, ‘paranızın olduğu’ bilinç haline sokar, biriktirdiğiniz para çok az da olsa. Bunu yapmayı ne kadar sürdürürseniz, kendinizi daha varlıklı hissedeceksiniz, çünkü sınırda yaşamadığınızı bileceksiniz.

2 – Hayatınıza değer katmayan şeylere para harcamayı bırakın

Bir kutu dolusu sahip olduğunuz halde, o yeni cüzdana ihtiyacınız var mı gerçekten? Daha çok toz yapacağını bildiğiniz ve çok kısa sürede sıkılacağınız halde o oyuncakları gerçekten istiyor musunuz? Bütün bunların yerine, bir birey olarak gelişiminize destek olacak ürünleri satın alın. Bilginizi artırmak için kitap alın. İşinizle ilgili kurslara ya da kariyerinizi geliştireceğiniz programlara harcayın. Daha da iyisi, paranızın çalışarak size geri döneceği yatırım planlarını değerlendirin.
Eğlenceli şeyleri yine de satın alabilirsiniz ancak bunu yaparken, ne aldığınız ve ne kadar sıklıkta aldığınız konusunda hassas olun.

3 – Organize olabilmek

Eğer alacak verecek defterinizi uzun zamandır dengeleyemediyseniz, ya da ne kadar borcunuz olduğu hakkında bir fikriniz yoksa, borçlarınızı ödemek konusunda bir plan yapın. Bu egzersizin amacı, sizin kötü hissetmenizi sağlamak değil, lakin bunu yaparak, finansal durumunuzun sorumluluğunu alacaksınız. Emin olun, şu andaki pozisyonunuzu anladığınızda ve daha iyiye gitmek konusunda plan yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Her şeyi bir anda yapmak zorunda değilsiniz, ufak adımlarla başlamak da iyidir. Ama bu adımları her gün düzenli olarak atarsanız, bunlar iyi yönde birikmeye ve büyük değişiklikleri çekmeye başlayacaktır.

Çekim Yasası – Bolluğu yaratmakla ilgili 5. hata
En kötüsünü görmek, beklemek ve inanmak

Şu ana kadar hayatınızda nasıl yoksunluk duygusunu yarattığınız ve bunu daha da kötüye dönüştüren alışkanlarınız ve eylemlerinizin neler olduğu konusunda sağlam bir anlayışa sahip olduğunuz kanaatindeyiz. Para konusundaki diğer zararlı alışkanlık ise devamlı suretle en kötüsünü beklemek, en kötüsünün olacağına inanmak ve her şeyi böyle görmektir. Ne kadar sık kendinizi finansal durumunuz hakkında dehşete kapılmış bir halde buluyorsunuz? Örneğin işinizi ya da evinizi kaybetme olasılığı üstünde duruyor musunuz? Ekonominin daha da kötüye gideceğini, bu durumun sizi ve ailenizi felakete sürükleyeceğini düşünüyor musunuz? Kendinizi şöyle ifadeler kullanırken buluyor musunuz: “ İşler daha iyiye gitmeden evvel mutlaka kötüye gidecektir!”. Böyle düşündüğünüz her seferinde bu düşüncelere müthiş bir güç veriyorsunuz ve gerçekleşmeleri ihtimalini iyice artırıyorsunuz.

Çekim Yasası – Zengin Düşün – 5. Ders
En iyisini görmek, inanmak ve beklemek

İster inanın ister inanmayın, her durumda en iyisini görmek, inanmak ve beklemek kötü bir şey olacak diye dertlenmek kadar kolaydır. Negatif zihin durumunuzu yıllardır sabitlediyseniz, bunun için biraz bilinçli efor sarfetmeniz gerekiyor. Bu negatif zihin durumunuzu bolluk zihnine dönüştürebilmeniz için şu adımları öneriyoruz:

1- Bütün dikkatinizi ve enerjinizi bolluğa verin.

Yoksunluk duygusuna enerji ve duygu yoğunluğu katmaktan uzak durmanız gerektiğini hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi sahip olduğunuz tüm enerji ve duyguyu bolluğa vermeye başlayın! Nasıl mı? Sizi sarmalayan bolluğun daima farkına varın. Evinize ve evinizin içindeki güzelliklere odaklanın ve ne kadar varlıklı olduğunuzu düşünün. Sahip olduklarınız için şükredin ve daha fazlasının gelmekte olduğunu bilin. Dünyadaki bolluğun ve bereketin farkında olun. Doğanın kendiliğinden nasıl gelişip serpildiğini gözlemleyin. Mağazalardaki raflarda alabileceğiniz her şeyin bol bol olduğunu fark edin. Eğer gözlerinizi dikkatle açıp bakarsanız, bolluğun her yerde olduğunu fark edeceksiniz!

2- Hayal edebileceğinizden çok daha fazlasına sahip olabileceğinize yürekten inanın.

Muhtemelen finansal durumunuz hakkında çok sınırlayıcı düşünceleriniz var. Bir işten para kazanıyorsunuz fakat paranın gelmesi için başka hiçbir yol düşünemiyorsunuz. Her gün şu gerçeği kabul edin ki evren size para göndermek için SINIRSIZ bir potansiyele sahiptir. İstediğiniz bir miktar para hakkında yoğunlaşın ve bunu yakın gelecekte hayatınıza gireceğine kendinizi inandırın. NASIL geleceği konusunda endişelenmeyin. Hayatınıza girmek için mutlaka bir yol bulacağına inanın.

3- Almayı bekleyin.

Beklentileriniz çok güçlüdür! Eğer sınırlı bir miktarda para beklerseniz alacağınız odur! Bunun yerine, değişik kaynaklardan daha fazla paranın gelmesini bekleyin. Her gün – Bugün çok güzel şeyler olmasını bekliyorum- demeyi ihmal etmeyin. Para, başarı ve bolluk bana her şekilde çabasızca ve hızla geliyor! Ve iyi fırsatların farkına varın, geldikleri zaman hemen yakalayın. Dikkatinizi yoksunluktan bolluğa kaydırmanın ne kadar kolay olduğunu görüyor musunuz? Tüm mesele, neye odaklanmayı seçtiğiniz ve duygusal enerjinizi hangi kanala aktardığınızla ilgilidir.

Çekim Yasası – Bolluğu yaratmakla ilgili 6. hata
Durgunluğu ve Mücadeleyi artıran eylemler

Bazen insanlar kendilerini zor bir durumun içinde bulunca, yargılama yetileri azalır, hayatlarına kargaşa hakim olur ve sonunda durumu daha da kötüye götüren şeyler yapmaya başlarlar. Mesela, hiç kendinizi bir problem içinde çok bunalmış hissedip ne yapacağınızı bilemediğiniz bir durumda buldunuz mu? Ve hiçbir şey yapmayıp problemin iyice kontrolden çıktığını fark ettiniz mi? Ya da paniğe kapılıp aceleyle bir şeyler yapıp sonradan pişman olduğunuz oldu mu? Yokluk ve mücadele zihni ile hareket ettiğiniz zaman, durumu daha iyiye götüreceğinize dair bir umut taşımazsınız çünkü sorunları yaratan enerjiye hapsolmuş durumdasınızdır. Kalıcı değişiklik yapabilmek için zihinsel, fiziksel ve duygusal olarak davranışlarınızı gün be gün değiştirmeniz gerekmektedir.

Çekim Yasası – Zengin Düşün – Ders 6
Sevinç ve Güvenle Hareket Etmek

Durgunluğu ve mücadeleyi daha kötüye götüren eylemler olduğu gibi, bazı eylemler de güçlü ve pozitif bir enerjinin hayatınıza yayılmasına ve her şeyi kolayca dönüştürmesine sebep olur. 3 güçlü eylem sırasıyla şunlardır:

1- Sevdiğiniz şeyi yapın.

Kendinizi iyi hissederek geçirdiğiniz zamanlar artıkça, hayatınızın yaratımına daha fazla pozitif duygu katmış olursunuz. Bu hem finansal durumunuz hem de hayatınızın diğer alanları için de geçerlidir. Her gün sevdiğiniz şeyleri yapmayı bir alışkanlık haline getirin. Bu ilham veren kitaplar okumaktan, arkadaşlar ve aileyle nitelikli vakit geçirmeye kadar pek çok şeyi kapsayabilir. İsterseniz kişisel bakımınızla ilgilenmeyi en öncelikli işiniz haline de getirebilirsiniz. Bu sizi mutlu ediyorsa, rahatlamış ve hafiflemiş hissediyorsanız mümkün olduğu kadar sık yapın!

2- Bolluğun hayatınıza girmesi için kapıları açın.

Evrenin size daha çok para göndermesi için her şeyi yapıyor musunuz? Yoksa eyleme geçmeyi reddederek bolluğun girmesine engel mi oluyorsunuz? Evren sizin bolluğunuzu artırmak için pek çok yol bulacaktır fakat siz eyleme geçip iyi fırsatları davet ederseniz evrenin işi daha da kolaylaşır. Bazı eylemler şunlar olabilir; daha iyi bir iş başvurusunda bulunmak, bir piyango bileti almak, başarılı insanlardan örülü bir ağ kurmak, yeteneklerinizi dünya ile paylaşmak, ya da bolluğu hayatınıza çekecek herhangi bir başka eylem… En önemlisi bunları yaparken sınırlayıcı beklentiler içinde olmamanız. Bütün eylemleri eğlenerek ve keyif alarak yapmanız gerekiyor. Zaten yapmaktan keyif aldığınız için yapın, ille de size bir dönüşü olacak diye herhangi bir beklenti içine girmeden… Bunu yaptığınız zaman, harika şeylerin hayatınıza girmesine izin vermiş olacaksınız- bunun içinde para ya da bolluk değişik şekillerde gelebilir.

3- Nasıl olacağı hakkında endişelenmeyin.

Her şeyi kendiniz planlamaya çok alışık olduğunuz için bolluğun size nasıl geleceğini düşünmeden edemeyebilirsiniz. Fakat yine de paranın nasıl geleceği konusunda beyin fırtınası yapmanızı ya da takıntılı bir şekilde para konusunu düşünmenizi hiç tavsiye etmeyiz. Bunun yerine bırakın evren bu konuyu kendi yolunda halletsin. Önce ne kadar para istediğinizi belirleyin sonra da evrenden size en iyi fırsatları getirmesini isteyin. Böylelikle çok daha iyi fırsatları kendinize çekeceksiniz ve bu durumdan daha büyük bir keyif alacaksınız! Bu üç yöntem çok basit gibi görünebilir ama çok güçlüdürler. Çünkü evrene sizin bolluk için hazır olduğunuz, istekli ve açık olduğunuz konusunda çok güçlü bir mesaj verirler.

Çekim Yasası – Bolluğu yaratmakla ilgili 7. hata
Devamlı olarak aynı negatif durumları yaşamak

Şu ana kadar gördüğünüz gibi, finansal durumunuzu değiştirmek için öncelikle para ve bolluk hakkındaki düşüncelerinizi değiştirmeniz gerekiyor. Sadece finansal durumunuz hakkında daha pozitif düşünmek ve hissetmek de yeterli değil; bütün hayatınızı algılama tarzınızı değiştirmeye başlamalısınız. Şu anda kendi algılamanıza uygun spesifik bir gerçeklik içinde yaşıyorsunuz. İstediğiniz kadar paranız olmadığını düşünebilirsiniz; işinizi yakında kaybedeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz; finansal durumunuzu geliştirmek için pek fazla fırsatınız olmadığına inanıyor olabilirsiniz. Şunu anlamanız çok önemli ki, tüm bunlar sizin gerçeği algılama biçimizin bir parçasıdır. Başka bir deyişle, bu gerçekleri siz yarattınız. Peki zihin durumunuzu değiştirerek algılamanızı değiştirebilir misiniz? Kesinlikle evet!

Çekim Yasası – Zengin Düşün – Ders 7
Yeni, bereketli bir varoluş

Eğer istediğiniz tüm paraya sahip olsaydınız nasıl düşünür, nasıl hisseder ve nasıl davranırdınız? Eğer başarılı, mutlu ve doyumlu bir hayat sürdürüyor olsaydınız nasıl düşünür ve nasıl davranırdınız? Herhalde şu anda düşündüğünüz, hissettiğiniz ve davrandığınız gibi değil, çok daha farklı davranırdınız. O halde sanki şu anda istediğiniz her şeye sahipmişsiniz gibi düşünmeye, hissetmeye ve davranmaya başlayın! Bu yeni realitede sizi tarif eden yeni kelimelerin bir listesini yapın. İşte başlangıç için birkaç örnek:

*Mutlu
*Güvenli
*Varlıklı
*Memnun
*Kendinden emin
*Doygun
*Tutkulu
*Canlı
*Neşeli
*Minnettar
*Rahat
*Barışçıl

Bu listeyi her an elinizin altında bulundurun ve şu andan itibaren sürekli böyle düşünmeye, hissetmeye ve davranmaya başlayın. İlk başlarda kendinizi tuhaf hissedebilirsiniz, sanki bir oyunda rol yapıyormuş gibi ya da kendinize yalan söylüyormuş gibi. Bu gayet normaldir çünkü şu anki imajınız yaratmak istediğiniz yeni imajdan oldukça farklı. Siz bu çalışmayı daha sık yaptıkça, kendinizi daha rahat hissedeceksiniz ve eninde sonunda fiziksel şartlarınız da bu yönde değişmeye başlayacak.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 22-11-11, 05:20   #2 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 16-11-11
Mesajlar: 1.528
Konular: 0
birkul is on a distinguished road
Standart

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık
birkul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 22-11-11, 06:06   #3 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 19-11-11
Mesajlar: 1.534
Konular: 0
varol is on a distinguished road
Standart

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı
varol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 29-11-11, 03:31   #4 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-12-11, 19:17   #5 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 09-12-11
Mesajlar: 1.186
Konular: 0
ravza is on a distinguished road
Standart

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika
ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 10-12-11, 02:30   #6 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 21-12-14, 23:56   #7 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

teşekkürler........
__________________
Kalpler uyana, aşkınla yana..Can kurban sana Sultanım ALLAH..
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Etiketler
bolluk çekim


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:11.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz