Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Diğer Dua Ve Zikirler (https://www.dilekduasi.com/diger-dua-ve-zikirler/)
-   -   Abdülkadir Geylani Hazretlerinden Dualar (https://www.dilekduasi.com/diger-dua-ve-zikirler/4778-abdulkadir-geylani-hazretlerinden-dualar.html)

zeinarda 12-09-12 23:01

Abdülkadir Geylani Hazretlerinden Dualar
 
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbiy inniy mağlubun fantasır, vecbür kalbil münkesir, vec`mâ şemlil müddesir, inneke enter rahmanül muktedir; ikfiniy yâ Kâfi fe enel abdul muftekir ve kefâ billahil veliyyen ve kefâ billahil nasıyra; inneş şirke lezûlmün azîm. Ve mallâhu yuriydu zulmen lil ibad. Fekutia dabirul kavmilleziyne zalemu, velhamdulillahi rabbil alemiyn.

Anlamı:

Rabbim, yenildim; behemehal yardım et-nusretinle muzaffer eyle. Kırılmış kalbimi birleştir-bütünleştir-tekleştir. Parçalanan birliğimi cem eyle. Zira sen, evet Sen kesinlikle Muktedir Rahman’sın. Bana yet, ey Kafiy. Zira ben Senin hiçbir şeyi olmayan kulunum. Veliy olarak Allah yeter, Nasıyr olarak Allah yeter. Kesinlikle şirk Azıym bir zulümdür; ve Allah, kulları için zulüm dilemez. Zulmeden topluluğun arkası kesilmiştir; alemlerin Rabbı olan Allah’a HAMD olsun.

A.B.A.O 12-09-12 23:21

Seyyah olup şu alemi ararsan ,Abdülkadir gibi er bulunmaz,Ceddi Muhammed'dir eğer sorarsan,Abdülkadir gibi bir er bulunmaz........Y.EMRE

zeinarda 12-09-12 23:24

Gavs-ı Azam Geylani Hazretlerinden bir dua daha..........

Ey Yücelerden Yüce Rabbim! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen’in yüce dergahının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır.

Ya Rabbî, Ya İlahî! Yıldızlar gaybûbet âlemine, gözler de uykuya daldılar. Sen ise, ey Rabbim, Hayy’sın, Kayyûm’sun; uykudan, uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve müberrâsın.

Ya Rab! Gece, karanlığıyla mevcûdâtın üzerini örtünce döşekler de seriliverdi ve sevenler sevdikleriyle başbaşa kaldılar. Sen, Sen’in yolunda, Sana ulaşma istikametinde cehd ü gayret içinde bulunanların biricik sevgilisi, (benim gibi) yalnızlık gurbetine maruz kalanların da yegane enîsisin!

Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki! İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni, o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki! İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki, cezalandırılmaya fazlasıyla müstehakım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan, o da Sen’in lütfun ve keremindir.

Ya Seyyidî, ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen’i bulduklarında Sen’den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen’in fazlınla necâta ermişlerdir. Taksîratı pek çok günahkarlar da “Tevbe, ya Rabbi!” deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir.

Ey affı güzel Rabbim! Ne olur, affının serinliğini ve marifetinin halâvetini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haşyetle önünde iki büklüm olup ikâbından sakınılmaya lâyık olan da, mücrimlerin günahlarını bağışlama şanına yaraşan da yalnız Sen’sin!

A.B.A.O 12-09-12 23:32

Zamanının kutbu,sulttanül'evliya Abdülkadir Geylani(k.s.)Hazretlerinin nesebi hem ana,hemde baba tarafından Peygamber efendimize dayanır.Allahu teala şefaatlerine nail eylesin inşaallah.

zeinarda 12-09-12 23:36

Amin ABAO,gel bu konuları zenginleştirelim,Geylani Hazretlerinden dualar ve salavatları buradan üyelerimize aktaralım.......

A.B.A.O 13-09-12 11:11

Bende kitaplarının hepisi var lakin yazma,durumum çok zayıf.sonra diger vazifelerim aksıyor . Şukadar yazı için nekadar zorlandım.Yoksa bu konulardaacizana birazcık katkı yapıp sevap kazanmayı çok isterim.Allah size imanlı saglıklı uzun ömür versin.İyiki varsınız.

A.B.A.O 10-10-12 16:47

Gavs-ı a'zam Abdülkadir Geylaninin bir duası: Allah' ım ,Senden,Sana karşı mükellifiyetlerimizin yerine getirilmesinde sabırlar dileriz.Senden takva dileriz.Bizi senden başkasına muhtaç etmemeni dileriz. Senden başka her şeyden sıyrılmayı,yalnız Senin rızanı kazandıracak davranışlarda bulunmayı ve seninle aramızdaki perdenin kalkmasını dileriz.

Hun 28-04-13 16:08

güncel........................................

zeytınn 16-11-13 14:30

emeğinize sağlık teşekkürler


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:52.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.