Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > YAŞAM VE SAĞLIK > Güzellik Ve Cilt Bakımı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cilt Lekelerine Boza Maskesi rosa Güzellik Ve Cilt Bakımı 1 16-06-14 21:00
Cilt Lekelerine Lahana Kürü rosa Güzellik Ve Cilt Bakımı 0 21-11-11 21:14
Detosk (Cilt) Diyeti Nedir Nasıl Yapılır nurcann Güzellik Ve Cilt Bakımı 0 10-11-11 19:03

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 21-11-11, 21:20   #1 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 04-11-11
Mesajlar: 116
Konular: 22
rosa is on a distinguished road
Standart Makyajsız Parlak Bir Cilt İçin

Makyajsız Parlak Bir Cilt İçin


Makyajsız parlak ciltlere sahip olmak ister misiniz? Hiç makyaj yapmadan güzelliğinizi ön plana çıkarmak istediniz mi?

Gençken sahip olduğumuz parlak cildimizi hatırlıyor musunuz? Arada sırada belirlen kusurlar dışında. Yalnızca basit bir cilt bakımı ile her şey mükemmel görünürdü.

Ama cilt yetişkinlerde farklı davranışlar sergiler. Bir gençte, cildin üst katmanındaki hücreler her 28 günde bir yenilenir. Bu da ölü hücrelerin atıldığı ve alttaki sağlık lı ve parlak hücrelerin ortaya çıktığı anlamına gelir. Artık bir yetişkin olduğunuz için, bu süreçte gecikmeler olur ve ölü cilt hücreleri cildinizde daha uzun süre kalır.

İyi haber şu: dermatologlar tarafından verilen bu cilt kurtaran ipuçları ile doğal parlaklığınızı geri kazanabilirsiniz. Cildinizin çok daha parlak olmasını sağlayacaksınız.
1. Güneş kremi kullanmayı bir alışkanlık haline getirin
Boston’da yaşayan bir dermatolog olan Ranella Hirsch “1, 2 ve 3″ numaralı ipucunun güneş kremi sürmek olduğunu söylemektedir. Güneşten gelen UV ışınları bulutlu havalarda bile cilde sızar ve felaket sayılabilecek hasarlara neden olur: donukluk, renk solması ve kuruluk. Bunların tümü cildinizin parlaklığını kaybetmenize yol açar; kırışıklık lardan bahsetmiyoruz bile.

Dr. Hirsch “insanlar güneş kremlerinin sadece güneşli günler için gerekli olduğu düşünüyor ama güneşten gelen UV ışınları sadece güneş parlarken değil, ışık olduğu sürece, cilde zarar verebilir” şeklinde açıklama yapmaktadır. Bununla birlikte, – alışverişe giderken, çocuklarınızla okula yürürken güneşe az miktarda maruz kalınması bile ciltte ciddi hasarlara yol açabilir. Bu nedenle, günlük nemlendiriciniz en az 15 koruma faktörlü değilse, cilt bakımı ürünlerinin bulunduğu rafları da alışveriş listenize ekleyin. Dışarıda olacağınız günler için, daha da yüksek koruma faktörlü (30 ya da 45) bir ürün alın.

2. Cildinizin daha gençmiş gibi davranmasına yardımcı olun
Cildinizin ölü hücreleri kendi başına hızlı bir şekilde atamaması, bu hücrelerle birlikte yaşamak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Düzenli olarak kullanabileceğiniz ve ölü hücrelerin atılmasını sağlayacak, biri hassas ciltler ve biri de normal ciltler için olan şu iki malzemeye bir göz atın.

Glikolik asit Hassas bir cildiniz varsa, içinde glikolik asit olan temizleme jelleri ya da köpükleri kullanın. Ciltte tahrişe neden olabilecek tanecikli temizleyicilerin aksine, glikolik asit ölü hücreleri yüzünüzle kaynaştıran bir yapıştırıcı işlevi gören sebumu zayıflatır. Sebum çözüldükten sonra, hücreler de atılır. En az bir dakika masaj yapın ve ardından bir nemlendirici sürün.

Retinoidler Cildiniz daha güçlü bir tedaviyi tolere edebiliyorsa, içinde retinol olan bir gece kremi kullanın ya da dermatoloğunuzdan Renova gibi cildinizin kendisini daha hızlı yenilemesini sağlayan reçeteli bir güçlü krem yazmasını isteyin. Dr Hirsch, içindeki malzemeler cildinizi güneşe duyarlı hale getirebileceği için, bu kremin sadece geceleri sürülmesi gerektiğini söylemektedir.

3. Cildinizin oksijen alımını artırın
Dr. Hirsch “Oksijenin gıda maddelerini cilde taşıdığını ve kan dolaşımını hızlandırdığını” söylemektedir. Bunu yapmanın en kolay yollarından biri şudur: yürüyüşe çıkın ya da bisiklete binin. Herhangi bir fiziksel hareket kanınızdaki oksijenin harekete geçmesini sağlar ve bu da anında pembemsi bir parlaklık sağlar ve teninizin zaman içinde iyileşmesine yardımcı olur.
rosa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:39.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz