Konu: Vefk Nedir?
Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 24-08-12, 15:01   #1 (permalink)
nesil266
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 22-08-12
Mesajlar: 332
Konular: 105
nesil266 is on a distinguished road
Standart Vefk Nedir?

Vefk Nedir?

Vefk Nedir?

Vefk, tılsımlı kare demektir. Aynı toplamı yada aynı anlamı veren, birçok karelerden meydana gelmiş, tek bir büyük karenin içinde, sayılar(sayı vefki) veya harflerin olduğu (harf vefki) bulunur. bunların çok türleri vardır. altılı bir vefk karesinin içinde 36 küçük kare mevcuttur. buna altılı(müseddes) denir. yedili bir vefk karesinin içinde 49 küçük kare vardır. buna da yedili (müsebba) denir. amaç doğrultusunda bu vefk karelerinin içine yazılan sayı yada harflerin bir yerleştirme düzeni vardır. bu, dileğe göre belirlenir. mesela dilek iyilik veya hayır içi tutlmuşsa çift olan sayılar yada bunların karşılığı olan harfler büyük karenin dört bir köşesinde bulunan küçük karelere yerleştirilir. amaç kötülük yapmak ise bu sayılar veya harflerin kareler içindeki sıralanışı haç şeklinde olur.
vefkler hazırlanırken en geçerli metod ebced hesabıdır. ebced Kuran-ı Kerim'deki her harfin sayısal bir değeri vardır. harflerin bu sayı değerleriyle rakam gibi kullanılmasına "ebced hesabı" denir. ebcedde her bir harfin bazı doğa üstü güçlere ve bazı tabii güçlere karşılık geldiği sayılmış, ayrıca bunlara karşılık gelen timsaller sayesinde giz dolu bir sistem meydana gelmiştir.

Vefk Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

vefk hazırlanırken iki şeye çok dikkat etmek gerekir. birincis, çok ii ebced hesabı bilmek, ikincisi vefk hazırlanacak kişinin bilgilerinin tam olması. mesela anne adı, kişi adı eğer varsa göbek adı, gün ay yıl eğer tam olarak biliniyorsa doğum saati vs bunlar: kişiye özel hazırlanan vefkin tutması için gerkeli olan en önemli unsurlardır. eğer vefk hazırlatacak kiş kendisi yada vefk hazırlatacağı kişi ile ilgili yanlış bilgi verirse vefkten fayda görmesi imkansızdır.

Vefk Herkese Etkili Olurmu?

vefkler kişiye özel olup ancak hazırlanan kişi fayda veya zarar görür. mesela evlilik için hazırlanan biir vefk sadece hazırlanan kişiye fayda verir yani diyelimki huzursuz giden bir evlilik için vefk hazırlandı ve o evlilik bir süre sonra düzeldi bu vefkin artık işi bitti deyip vefk başka birine verilirse hiçbir faydası olmaz. çünkü vefk sadece kişiye göre hazırlanır ve o vefkte başka birinin fayda görmesi mümkün olmaz.

Vefkler ve Diğer Tılsımlar

vefkler sayısız konuda insanlara faydalı olur. dünyanı birçok yerinde birçok ünlü kişi bu vefkleri değişik isimleri altında taşır. en çok bilinenleri ise tılsım, muska, boylama, koruyucu, bitkisel tılsımlar, hayvansal tılsımlar ve doğal taşlar gibi. ama bunlar insana faydalı olduğu gibi zarar da verebilirler hatta aşırıya kaçarsa insanı şirke bile sürükler. bu vefkler içinde en etkili ve en caiz olanı kuran-ı kerim'in ebced hesabı yapılarak hazırlanan vefklerdir.(fakat bazı insanlar şan getirdiğine inandığı cin musallatlığına karşı etkili olduğuna inandığı vs tavşan ayağı at nalı dört yapraklı yonca gibi objeler taşırlar bu allaha şir koşmaya girer dinden çıkarır)

alıntıdır...
selam ve dua ile...

nesil266 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-