Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 29-08-12, 16:45   #2 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart

Bugün şehitlerimizi anma , bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı yeniden hatırlama , ulu önderin Türkiye için yaptıklarından dolayı minnetimizi bir kez daha dile getirme günü, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı!

30 Ağustos 1922 tarihinde yaşananlar tüm dünyayı hayretler içerisinde bırakan bir kahramanlık ve cesaret destanıdır....


Başkomutan Mustafa Kemal önderlğindeki Türk kuvvetleri Sakarya Savaşı’ndan sonra büyük taaruz için 26 Ağustos’a kadar taaruza kalkacağı mevzilere yerleşmeye başlar. Bu öyle bir yerleşmedir ki 40-120 km arasında mesafeyi yürüyerek kateden Alaylar, Tugaylar, Tümenler geceleri yürüyüp gündüzleri, düşman uçakları tarafından görünmemek için gizlenirler. Durumdan hiç bir şüphe duymayan Yunan kuvvetleri ve destekleyenleri (İngiltere ve diğerleri) aylarca tahkim ettikleri mevzilerinin geçilmesinin imkansız olduğunu düşünmektedirler

26 Ağustos sabah, saat 05.30’da Türk topçu birlikleri Afyon’un güneyinden düşman siperlerini ateşle vurmaya başlar. Mustafa Kemal’in emri ile düşmana hücum edilir. Bu hücum Türk Milleti’nin emparyalist devletlere başkaldırışının artık doruk noktasıdır. Bıçak kemiğe dayanmış, zaferden başka seçenek kalmamıştır. Büyük bir hızla ve bütün gücüyle taaruz eden Türk Ordusu, geçilmesi imkansız denilen düşman mevzilerini 36 saatte dağıtır ve düşmanı geri çekilmek zorunda bırakır. 30 Ağustos’ta düşman çember içine alınmıştır. Bir çok esir alınır. Kaçan Yunan kuvvetleri Ege denizine kadar kovalandıktan sonra denize dökülür.(Şu Çılgın Türklerde en güzel şekilde anlatılır)

Bu mutlu günde, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na minnetlerimizive şükranlarımızı bir kez daha sunma fırsatı buluyoruz, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor ve ulusumuzun Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Ne Mutlu Türküm Diyene
  Alıntı ile Cevapla