Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 06-09-12, 17:53   #1 (permalink)
Gülşen
Yasaklı
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 23-08-12
Mesajlar: 256
Konular: 51
Gülşen is on a distinguished road
Standart Vücuda Fazla Alınan Şekerin Zararları...

Vücuda Fazla Alınan Şekerin Zararları...

Beslenme uzmanları 2 şişe gazozda yaklaşık 20-24 çay kaşığı şeker bulunduğunu belirterek, bu oranın akyuvar hücrelerinin etkisini yüzde 92 oranında azalttığını ifade etti.

Uzmanların derlediği bilgilere göre, bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan akyuvar hücreleri fazla şekerden olumsuz yönde etkileniyor. Besin uzmanlarına göre hergün alınan yüksek miktarda şeker erken menapoza, şeker hastalığına ve kronik yorgunluğa neden olabiliyor. Uzmanlar, "Eğer işlenmemiş besinler alıyorsanız, o zaman düşündüğünüzden ve almanız gerekenden daha fazla şeker alıyorsunuz demektir" uyarısında bulundular. Günde 5 çay kaşığı şeker kullanılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, şeker kullanımının artması ile birlikte şekerin neden olduğu hastalıkların da arttığını kaydettiler. Yaklaşık 15-20 yıl devamlı olarak rafine şeker ve abur cubur yiyeceklerin tüketilmesi ile diyabet gibi kronik rahatsızlıkların ortaya çıktığının düşünüldüğünü anlatan besin uzmanları, "İstatislikler günde 26 çay kaşığından fazla şeker alınmasının kronik rahatsızlığa yakalanma riskini de önemli ölçüde arttırdığı söyleniyor" diye konuştu. Früktozün meyve ve sebze gibi doğal besinlerde çok az bulunduğu için bir çok kişinin früktozun sükrozdan daha yararlı olduğunu düşündüğünü belirten uzmanlar, şunları kaydetti:

"Hazır yiyeceklerde kullanılan früktoz ise beyaz şeker kadar rafine haldedir. Früktoz tıpkı beyaz şeker gibi vücudu etkiler. Asla doğal şekerden suni şekere geçilmemelidir. Yapay tatlandırıcılar sağlıklı değildir. Özellikle aspartam üzerinde çeşitli şüphelerin bulunması ile beraber, zararlı olduğunu gösteren kanıtlar henüz ortaya çıkmamakla beraber, ufak çaplı araştırmalar ve doktorların deneyimi ile birlikte aspartam doğum hataları, başağrısı, beyin tümörleri ve bazı psikolojik bozukluklar arasında bir bağ olabileceğini gösterdi. Aspartam sentetik bir maddedir. Amino asitlerin doğala en yakın sentezidir. Üç bileşeni vardır. Petrol türevi bir bileşik olan sakarinin kendisi kristal yapısında beyaz bir tozdur ve 1879'dan beri kullanılmaktadır."


Alıntı
Gülşen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-