Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 04-04-13, 22:09   #1 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart Ervahı Davet Etmenin Yolları

Ervahı Davet Etmenin Yolları







 
imam Ca'feri sadık (Radiyallahü anh) der ki:

Bir kimse da'vet yapıp, Süleyman Aleyhisselam gibi ervâhtan birisini yanında hazır etmek, ervâhı kendisine mûti' edip ona hükmetmek, hazine ve defineler açmak, tılsımat bozmak, divlere hükmetmek, gaibten rızık getirtmek, bütün insanları kendine mûti' ve münkâd etmek, bir mahbubu dösegi ile yanında hazır etmek dünyada her ne türlü maksadı varsa, Allah Teala'nın izniyle bu yol ile elde eder.
(Yüce Allah c.c. a yemin ederim ki, bu söz imam Ca'feri Sadık'a r.a isnad edilmis bir yalandır).


Adı geçen bu maksatların ele geçmesi için ervâh ile asinalık kesb etmek lazımdır. Da'vet ilminde becerikli olmak gerekir. Çünkü bunun gibi kâr ervâh ameliyle olur ve onların kuvvetiyle amele gelir.


Bu amelin üstadı Belinyas Hakim der ki: Bu da'vet ilmi yüce bir ilim olup Enbiya'nın yoludur. Bu yüzden bu da'vet ilmi ülema ve fadıllarla ilgilidir.

Belinyas Hakim iskender Aleyhisselamın bas veziri idi. Bu da'vet ilminde becerikli olup, tılsımat ilminde de bir benzeri yoktu. iskender Aleyhisselamın galip kuvveti kainatı zapt edip, düsmanına zafer buldugu Belinyas Hakimin da'vet ilminde becerikli olmasından dolayı idi.

Ne zaman iskender Aleyhisselam bir ordu ile savasıp aciz kalsa, Hakim Belinyas da'vet kuvvetiyle ervâhı toplar, ervâhta Tekvinleri toplayıp, maglup iken galip olurdu.


Bir yerde define olsa Hakim Belinyas o defineyi ervâha açtırıp, iskender Aleyhisselam'ın askerlerine ihsan ederdi.


Hakim Belinyas der ki: Bu da'vet ilminin sekiz sartı vardır.


Birinci sart: Hayvani olan gıdalardan yememek, kendi nefsini kendine muti etmek ve nefsine düsmanlık etmek lazımdır. Hatasız olan nefsi ruhani kuvvet bulur. Çünkü nefsi ruhanisi galip gelir ve o kisiye ervâh yakın olur. Yiyeceklerin nebati olup, her gün iki ekmek yersin. Oda yüz dirhem olmalıdır. Daima temizlik üzere olmalı ve ibadetten geri kalmamalıdır. Bu babta mugi ( ? ) fazla olur.


ikinci sart: Da'vet ehline yedi sise ve her sisede her
günün müvekkel melegin ismini, seklini, hatemini, azimetini, casusunu, tercümanını soru ve cevabını bilmek lazımdır. Çünkü da'vet ehlinin bunları bilmesi sarttır. Allah Teala nın izniyle asagıda izah edelim.


Üçüncü sart: Saatlerini ve buhurlarını bilmek lazımdır. Da'vet ehline yedi kürsi, yedi buhurdanlık, yedi cerir (ip), yedi renk elbise (Her elbisenin rengi yedi gezegen renginde olmalıdır), yedi hatabe (Odun), yedi mendil, yedi çesit medh, yedi mülükün isimleri ve Cinni büyüklerin isimlerini bilmek lazımdır. insâallahü Teala Allah Teala nın izniyle asagıda izah edilecektir.





  Alıntı ile Cevapla
-