Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 04-04-13, 22:11   #2 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart






 
Dördüncü sart: Da'vet sahibi büyük bir makamda, büyük bir tepede, büyük bir köskte, akar su kenarında, bir çesme yanında veya bir kapı yanında olmalıdır. Da'vet edilen yerde 24 peygamberin ismi bir kagıt veya duvar üzerinde yazılı olmalıdır. Hiç degilse Bâri ismi serifi yazılı olmalıdır. Âdem Havvâ Sît Nûh Suayb Mûsâ Lût Sâlih Üzeyr Lokmân Eyyûb ibrâhîm Dâvud Süleymân Zekeriyâ Ya'kûb ishâk Yûsuf Îsâ Meryem Hûd Hıdır ilyâs Muhammed inil Mustafâ. Dört Halife olan: Ali Osmân Ömer Ebûbekr


Besinci şart:
Da'vet sahibinin mekanında Kedi, Köpek, Katır, Horoz, Maymun, Yılan ve bunlara benzer hayvanlar olmamalıdır. Çünkü ervâh bunlardan incinir ve da'vete gelmezler. Komsulardan dahi Köpek avazı isitilmemelidir. Da'vet edilen mekana fasitleri, beynamazları ve kadınları koymamalıdır. Mekanda ok, kılıç, tüfek ve benzeri silahlar olmamalıdır. Bunun gibi silahlardan korkarlar.


Altıncı şart: Da'vet sahibi yolculuga çıktıgı zaman yanında yedi çesit mendil olmalı ve yedi türlü azaim bilmelidir. Her sehre girdigi zaman orada da'vet yapmalıdır. Sehre girecegi zaman Ahidname-i Süleymanı okuyarak buhurunu yakmalıdır. Çünkü o sehrin müvekkellerini da'vet edip, onlarla asinalık yapmalıdır. O bölügü kendine muti' edip dost etmelidir. Her ayın basında Ahidname-i Süleymanı okumalı ve buhurlarını yakmalıdır.


Ahidname'nin buhurları sunlardır; Ud, Seker, Laden, Mastaki, Centiyane ve Kündür (Beyaz olmalı) dür. Bu altı adet ıtlatın üzerine Dokuz (9) defa Ahidname-i Süleymanı okuyup yakmalıdır. Yedinci şart: Günes her ay yani otuz (30) günde bir burca tahvil (Dönmek) eder. Yukarıda yazılmıs olan burçlardır. Da'vet ehline yedi (7) Meligi da'vet etmek gerekir.


Dokuz (9) defa Ahidname-i Süleymanı okuyup yakmalıdır.


Yedinci şart: Günes her ay yani otuz (30) günde bir
burca tahvil (Dönmek) eder
. Yukarıda yazılmıs olan
burçlardır. Da'vet ehline yedi (7) Meligi da'vet etmek
gerekir.






  Alıntı ile Cevapla