Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 05-11-11, 18:22   #1 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Ali Nazik Kebabı Tarifidir

Ali Nazik Kebabı Tarifidir

bugünde alinazik pişireyim ama tarifini bilmiyorum diyen sevgili üyelerimize ali nazik kebabının tarifini yazıyoruz,afiyet olsun


Tavada orta ateşte 10 dakika

[IMG]http://ivillage.**********/images/article/yemek/et-yemekleri/ana300k.jpg[/IMG]Malzemeler


Bonfile (2 adet)
Domates (1 adet)
Soğan (1 adet)
Sivri Biber (2 adet)
Patlıcan(7 adet)
Sarımsak (4 diş)
Yoğurt (3 çorba kaşığı)
Sıvıyağ (1 çay bardağı)
Tuz ve Karabiber

Püf Noktası

Bir gece öncesinden etleri bu şeklide terbiye ederseniz yemeğiniz çok daha lezzetli olur.Bunun için bir kaba yarım soğanı rendeleyip suyunu çıkarın, 3 diş sarımsağı içine doğrayın. Yarım çay bardağı zeytinyağın ve 1 çorba kaşığı yoğurtu kaba koyun. Etleri bu malzemlerle yoğurun..


Adım Adım Pişirme

1-
Çukur kaba yarım çay bardağı sıvıyağ dökün ve yağı kızdırın.1 adet soğanı ince ve küçük küçük doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 2 adet bonfileyi küçük küpler şeklinde kesin. Kestiğiniz etleri kavurduğunuz soğanların üstüne ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun..

2-
7 adet patlıcanı ateşte közleyin. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve içini bir kenara ayırın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.

3-
Bir başka tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. 4 diş sarımsağı birkaç parçaya bölün ve kızgın yağda kavurun. 2 adet sivri biberi ince halkalar şeklinde doğrayın ve sarımsaklarla birlikte biberleri de kavurun. Tavaya kestiğiniz patlıcan içlerini ekleyin.1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya koyun. Üzerine yeterince tuz ve karabiberi serpin. Yaklaşık 5 dakika kaynatın..

4-
Patlıcan içini servis tabağına boşaltın. Patlıcanların üzerine de bonfile parçalarını yayın. 3 çorba kaşığı yoğurdu patlıcanların üzerine yayarak servis yapın.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-