Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 01-06-15, 00:19   #1 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart Düşün,Canlandır,Pozitifleştir

Düşün,Canlandır,Pozitifleştir

Düşünün, gözlerinizin önünde canlandırın ve pozitifleştirin!

Herkes pozitif düşünceden bahsedildiğini duymuştur; ama aslında çok az kişi onu düzenli veya günlük olarak uygular. Oysa, yaşamı iyileştirmek için etkili bir çözümdür.

Güzelliği gözünüzün önünde canlandırarak hayatınızı pozitifleştirin

Pozitif düşünce uygulaması eksikliğinin nedeni, aslında, insanların, bilhassa günlük yaşamın güçlükleri içine daldıklarında, bazen sırf hayatta kalmak ve günün rızkını çıkarmak adına sağa sola koşarken pozitif düşünmekte zorlanmasıdır.

Öylesine zorlu bir kişisel yaşama sahiptirler ki, negatif düşüncelerini pozitif düşüncelere dönüştürmek veya karanlık fikirler ile mücadele etmek için yeterli düşünce gücüne sahip değillerdir.

Kendilerini pozitif düşünceye sahip olmaya zorlayanlar bile, bilhassa zorlu olduğunda veya sıkıntılar dörtnala geri geldiklerinde, kısa sürede günlük yaşamın koşturmacasına kapılırlar. En kararlı olanlar bile, hayatın büyük çarkının oluşturduğu girdap içinde kaybolurlar ve pozitif düşünceye sahip olmakta zorlanırlar.

Onları suçlayamayız; zira zorluk içindeki bir kişiye pozitif düşünmesini söylemek, evinin alevler içinde olduğunu gören birine, ateşin yakmadığını söylemekle aynı hesaba gelecektir.

Pozitif düşünce uygulaması, dışarıdan gelen pozitif düşünceye olan bir inancı zorlamaya çalışarak mümkün olamaz. Tek yolu, yaşamınızdaki kendi tecrübenizden yola çıkarak, sizi kişisel olarak etkileyen örnekleri ele alarak, içinizde pozitif düşünceler yaratmanız ve tetiklemenizdir.

Böylece, bir gün, pozitif düşüncenin olağanüstü gücünden faydalanmak, onu anlamak, ona hakim olmak, bu süreci sonsuza dek tekrarlamak istiyorsanız; hayatınızdaki iyi şeyleri düzenli olarak gözlerinizin önüne getirerek başlayın.

Gerçekten de, dünyadaki en mutsuz insanlar bile hayatlarında güzel anlar yaşamışlar, sevdikleri varlıkları tanımışlar, hoşlarına giden yerlere gitmiş, projelere, özelliklere sahip olmuşlardır.

Her güne, bu güzel anları, sevdiğiniz kişilerden birini, birkaç dakika boyunca gözünüzün önünde canlandırarak başlayın.

Bu basit görsel canlandırmanın üzerinizde pozitif etkileri oluğunu fark edeceksiniz.

Bunu düzenli olarak tekrar edin. Yavaş yavaş, pozitif düşünceyi içinize yerleştireceksiniz ve onu giderek daha etkili bir şekilde kullanacaksınız.
  Alıntı ile Cevapla
-