Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 06-11-11, 02:07   #1 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Kulak Çınlaması Ve Tedavisi

Kulak Çınlaması Ve Tedavisi

kulak çınlamasımasının ne gibi tehlikeleri vardır ve neler yapılmalıdır sevgili dilek duası.com üyelerine yazalım

Kulağımız çınladığında ´´herhalde birisi beni anıyor´´ diye düşünürüz. Oysa kulak çınlaması aslında bir hastalık habercisi olabilir
Her 5 kişiden birinin yaşadığı kulak çınlaması ve uğultusu zamanında tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Ankara Numune Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Dr. Celil Göçer, kulak zarındaki delinme, kulak kiri, orta kulakta oluşan kireçlenme gibi pek çok hastalığın kulak çınlamasına sebep olabileceğini söylüyor.

TEK TARAFLI ÇINLAMA
Tek taraflı kulak çınlaması iç kulaktaki işitme sinirinden kaynaklanan iyi huylu tümörlerden dolayı olabilir. Özellikle içine kapanık, çekingen kişilerde daha sık görülen kulak çınlaması, sadece kulak kaynaklı olmayabiliyor. Kişinin psikolojik durumu, depresyon, uyku düzensizliği, kolestrol, damar tıkanıklığı, boyunda kireçlenme gibi pek çok etken kulak çınlamasına neden olabilir. Dr. Celil Göçer, ´Sinüslerin, kulak, burun, boğazın birbirine yakınlığı nedeniyle birindeki hastalık diğerini de etkileyebilir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından nezle, grip, sinüzit, bademcik iltihabından sonra mikroorganizmaların orta kulağa geçmesi sonucunda orta kulakta iltihap oluşabiliyor. Orta kulakta kızarıklık, orta kulak boşluğuna sıvı birikmesi, sıvının zamanla koyulaşması, sıvı miktarının artması durumlarında bu sıvı miktarı belli bir noktadan sonra zara basınç yaparak zarın dayanıklılık seviyesinin üstüne çıktığında bu basınç zarda delik meydana getiriyor´diyor.
Kulağa kaçırılan suyun orta kulak iltihabına neden olduğu yönündeki genel inanış ise yanlış. Göçer, ´´Kulağa su kaçmasının eğer kulak zarı delikse etkisi olur, kulak zarı sağlam olan insanlarda, kulağa su kaçmasının mahsuru yoktur. Bu durum orta kulak iltihabına neden olmaz. Dış kulak yolu kör bir yoldur, su girer zardan geri döner´ diyor.

KIŞIN DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR
Kulak beyne yakın bir organ olduğu ve hassas yapılar içerdiği için bu bölgedeki tedavi edilmeyen enfeksiyonlar ciddi risk oluşturuyor. Enfeksiyonlar kalıcı olduğu zaman iç kulakta, beyin ile kulak arasındaki ince kemik yapı zarar görerek kulaktaki iltihap beyne geçebilir. Bu durum, işitme kaybı, menenjit, beyin apsesi gibi ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebileceği gibi enfeksiyon kulağın içinden geçen yüz sinirlerine ulaştığında yüz sinirlerinin kanalını eriterek yüz felcine de neden olabilir. Kulak enfeksiyonlarının kış aylarında daha sık görüldüğünü anlatan Göçer, ´´Kışın enfeksiyonlara karşı direnci artıran C vitamini gibi doğal besinlere ağırlık verilmeli, ortamın sıcaklık ve nem seviyesi iyi ayarlanmalı, sigara içilen ortamlardan uzak durulmalı ve hasta insanlarla yakın temasta bulunulmamalıdır´diyor.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-