Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 21-11-11, 20:43   #1 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Reiki Üstadını Seçmek Konusunu İnceleyelim

Reiki Üstadını Seçmek Konusunu İnceleyelim

Eğitim almaya karar verdikten sonraki en önemli adım, yaşamınızı değiştirecek olan bu insanı nasıl seçeceğinizdir. Bu, tamamen kendi başınıza almanız gereken bir karardır.

Son yıllarda, Üstat sayısında ciddi bir artış olduğundan, kararsız kalabilirsiniz. Bu yüzden, acele etmeyin ve seçtiğiniz kişinin size Reiki yolunuzda rehberlik edecek insan olduğundan emin olun.

İlk temasınız bir ilanı aramakla başlayabilir, ya da bir öneri ile elinize verilen bir telefonla. Üstat ile konuşmanız şart. Ona, kendisi ve Reiki hakkında sorular sorun: Reiki, o insanın yaşamına nasıl girmiş? Reiki’yi nasıl tanımlıyor? Verdiği eğitim size uyacak mı; yoksa gerçek dünya ile daha bağlantılı bir eğitim mi almak istiyorsunuz? Bu kişiyle uzun süre birlikte olacaksınız.

Alacağınız eğitim karşılığında, büyük olasılıkla bir ödeme yapacaksınız ve o da yaşamınızda önemli bir yolun açılmasını sağlayacak. Bu yüzden, iç sesinizi dinlemelisiniz. Herhangi bir tereddüdünüz varsa, araştırmaya devam edin. Reiki çok özeldir: Bu yüzden, kendiniz için en uygun eğitmeni seçerek, işe doğru adımla başlayın.

Eğitim verenlerin çok geniş deneyim sahibi olmaları gerekir ki, sizi bilgilendirip, size destek verebilsinler. Reiki Üstadı, size mutlaka sağlam bir temel kazandırmalıdır; sonrasında, bu temel üzerinde yapılanmak size kalmıştır.

Geçmişte Üstat adayları bir süre kendi Üstatlarının yanında çıraklık ederlerdi. Kendi başlarına hareket edecek hale gelinceye dek, birlikte deneyim kazanırlardı. Bazılarımız hâlâ bu yöntemi kullanıyoruz. Üstadın Dr. Usui’ye kadar uzanması gereken soy ağacını öğrenin. Eğer Dr. Usui’ye kadar gitmiyorsa, o zaman, verdiği eğitim Reiki eğitimi değildir.

Üstadın Reiki tanımının, yaşamındaki yansımasını kontrol edin. Bu konuda, iç sesinizin onay verdiğinden emin olun. Bazı Üstatlar, çeşitli şovlarla inisiyasyon yaparlar ve işiniz biter. İstediğiniz bu mu? Yoksa biraz daha yavaş ilerleyip öğrenerek, eğitimden keyif alarak, bunu sindirecek zamanı geçirmek mi istersiniz? Eğitimin ucuz ya da ücretsiz olması her zaman iyi bir eğitim alacağınız anlamına gelmeyeceği gibi, pahalı olması da en iyisi demek değildir! Bedeli ne olursa olsun, istediğiniz şey olduğundan emin olmalısınız.

Yaşam boyu kullanacağınız bir eğitime katılmaktasınız ve size en uygun olanı ancak siz seçersiniz. Eğitiminiz bittikten sonra, Reiki ile ilgili sorularınız için ona ulaşabilecek misiniz? Size, ona ulaşabileceğiniz bir telefon numarası verdi mi? Bazı Üstatlar uyumlamayı yapar ve ortadan kaybolur. Telefon, mail adresi gibi iletişim yöntemlerinin verilmesi sorun olmamalı! Eğitim sonunda alacağınız bir katılım belgesi, eğitimin kanıtıdır.

Herhangi bir nedenden dolayı, diğer aşamaları başka bir Üstattan almaya karar verirseniz, önceki aşamayı aldığınıza dair bir belgeniz olmasında yarar vardır. Eğitmenlerin bir kısmı, daha kişisel eğitim vermelerini sağlayan az sayıda gruplarla çalışır. Bazılarıysa, daha çok sayıda katılım olan eğitimler yaparlar. Küçük bir grubun parçası olmayı ya da daha geniş bir gruba dahil olmayı tercih edebilirsiniz. Öğrenci katılım sayısını öğrenin.

Bazı eğitimcilerin de inisiyasyon ve eğitim konusunda destek veren yardımcıları vardır. Sizi inisiye edecek olan, görüştüğünüz Üstat mı, yoksa bir yardımcı mı olacak? İnisiyasyon bire bir mi, grup halinde mi gerçekleşecek? Tüm bu soruların cevabını, eğitime katılmadan önce alın.

Reiki’nin en çok tartışılan yönlerinden biri de ücret konusudur. Birçok kişi, bundan bahsederken kendisini kötü hisseder. Zaman içinde, eğitimin veya uygulamanın bir karşılık olmaksızın verilmesi ya da alınması durumunda şunlar tespit edilmiştir: Reiki alan kişi, bedava olduğu için, kendini bunu kabul etmek zorunda hissediyor ya da aldığının değerini tam olarak fark edemiyor. Veren kişi ise kendisini birinin zayıf anından faydalanmış gibi hissedebiliyor ve Reiki alan da kendini borçlu hissediyor. Ama bu, geçerli olan ödeme biçiminin sadece para olduğu anlamına gelmiyor. Bu yüzden de bir uygulamayı kabul ettiğinizde, bunun değerini fark ederek, uygulayıcının üzerindeki baskıyı kaldırın. Herkesin verebileceği bir şey vardır: Bu bazen bir dua, bazen içten bir teşekkür ya da bir demet çiçek olabilir.

Bir kesim de Reiki’nin Tanrının bir armağanı ya da enerjisi olduğunu, bu yüzden para alınmaması gerektiğini söylemektedir. Ancak, hepimizin bazı yetenekleri vardır ve bunların hepsi Tanrının armağanlarıdır. Eğitimciler, eğitim verdikleri sırada, yerine geri koyulamayacak olan zamanlarını harcıyor: Reiki’ye kendilerini adamışlarsa ve başka bir iş yapmıyorlarsa, faturalarının karşılığını ödemek zorundalar. Aynı zamanda, Reiki eğitimleriyle ilgili olarak yaptıkları harcamalar olmaktadır.

Reiki’nin bazı ekollerinde ise para, kesin kararlı olduğunuzu gösteren bir sembol kabul edilir. Bu durum, eğitim için istenen ücretlere yansır. Örneğin, Üstat aşamasının 10.000 $ olması, Bayan Takata’nın bu ücretleri Reiki’nin bir parçası olarak ilan ettiği günden beri hiç değişmemiştir. Diğer taraftan da bazı Üstatlar, Reiki’nin herkes için olduğunu ve tamamen ücretsiz olması gerektiğini savunurlar.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-