Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > GİZLİ İLİMLER > ALTERNATİF TIP

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Komşuluk Hakları Nelerdir Öğrenelim Sky Dinimizi Öğrenelim 1 22-06-14 01:07
Meleklerin Özellikleri Nelerdir Öğrenelim nurcann Doğa Üstü Varlıklar 6 04-06-12 22:40
Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemini Öğrenelim nurcann ŞİFALI BİTKİLER 5 10-12-11 04:02
Diş Ağrısı İçin Bitkisel İlaçlar Nelerdir Yazalım nurcann ŞİFALI BİTKİLER 5 10-12-11 04:01
Bitkisel Yağlar ve Faydalarını Öğrenelim nurcann ŞİFALI BİTKİLER 5 10-12-11 03:56

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 07-12-11, 04:08   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Bitkisel İksirler Nelerdir Öğrenelim

Bitkisel İksirler Nelerdir Öğrenelim

sevgili dilekduası.com üyelerimiz için bitkisel iksirler

İKSİRLER:
Başağrısı ve Migreniksiri;
5ml Oğulotu Ekstresi
5ml Nanayağı
5ml Lavantayağı
5ml Okaliptusyağı
Bu iksir Münih üniversitesinde yapılan bir araştırmada edde edilmiştir ve bundan 1-2 damla şakaklara
sürülürse başağrısı ve migreni önler.

Ağız-, Yutak-, Boğaz-, Bademcik- ve Dişetiiksiri;
3ml Adaçayı Eteryağı
3ml Beşparmak Eteryağı
2ml Papatya Eteryağı
1ml Arnika Tentürü
1ml Mirra Tentürü
Bu iksir ağız-, yutak-, boğaz-, bademcik-, ve dişeti iltihaplanmasına karşı kulanılır
Münich üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucu bulunan iksirlermiş yukarıdakiler.

Bir çok yararı olan bir iksir;(Bana gelen bir mailden sunuyorum size)
Çok yakın bir dostum ile karlar içinde yürürken benim yazmam
için Önemli açıklamalarda bulundu.Babasının 'koroner by-pass' ile üç damarı değişecekken birazdan Anlatacağım İKSİR sayesinde yüzde 100 tıkalı olan damarları açılır...Doktorlar hayretlerini gizleyemezler!.. 'Bu iksiri ilk Rus doktorları bulmuş' dedi. Ben de 'İnsanı heyecanlandırma da anlat' dedim. O da anlattı....
Ecza deposu
Neyi mi? Temmuz-Ağustos ayları arasında beyaz ve pembemsi renkli Çiçekler açan, vatanı Orta Asya olan, eski Mısırlılar'ın 3 bin yıl önce Kullandıkları A, B1, C, E vitamini yüklü bir ecza deposunu yani; Sarımsak ya da sarmısak (Allium sativum)'ı... Babası yaşlıdır, dostumun. Göğüs ağrıları şiddetlenmiştir. Dört saat sürecek ameliyatı kaldıramaz gözüyle baktıkları için umutlarını kesmişlerdir ailecek... Bir arkadaşı 'Ameliyat öncesi bir de bunu deneyin' der. Onlar da denerler... İşte o sihirli iksirin
terkibi: Sihirli iksir 2 litre limon suyu, 40 diş orta boy soyulmuş
ve ezilmiş sarımsak,ağzı sıkı kapanan bir kavanoza koyup üzeri koyu renkli kağıt ve bezle kapatılır.Normal oda sıcaklığında 25 gün boyunca her gün çalkalanarak saklanır.Sarımsaklar iyice eriyince 25 günün sonunda kavanozu açıp her sabah aç karnına yarım veya içilebiliyorsa bir çay bardağı içilir.. Kavanoz bitene kadar içilecek, kapağı hep kapalı olacak, içine asla su, şeker vs. karıştırılmayacak.

Bu karışımı içtikten sonra en az yarım saat bir şey yiyip içilmeyecek...Yarım saat geçtikten sonra kahvaltı yapılacak. Mümkünse her sabah Aynı saatlerde içilecek.İksirin yararları Eski dostumdan bu bilgileri aldıktan sonra bu karışım ile ilgili yaptığım araştırmada karşıma çıkan denenmiş sonuçlar ise şöyleydi:

1- Tüm damar iltahaplarını (vaskulit) tedavi ediyor, tıkanan damarları açıyor, damar sertliğini ve hipertansiyonu önlüyor.
2- Kolesterol ve lipiti düşürüyor, zararlı yağların yakılmasını sağlıyor, kilo verdiriyor,(bazal metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığı için iştahı da açıyor, bu dönemde diyete dikkat etmek gerekiyor!..) şekeri düşürüyor, pankreasın kendisini yenilemesini sağlıyor.
3- Böbrek ve safra taşlarını eritiyor, idrar söktürüyor, vücuttaki şişkinlik ve tüm dokulardan ödemi kaldırıyor.
4- Helycobacter pylori adlı ülser mikrobunu öldürerek mide ve on iki parmak bağırsağı ülserlerinin tedavisini yapıyor.
5- Tüm romatizmal iltahabı önleyip, her türlü romatizmal ağrıları dindiriyor, kireçlenmeyi önlüyor, eklem düzeylerinin yenilenmesini sağlıyor, her türlü ağrıyı kesiyor.
6- Beyin hücreleri ve tüm sinir sisteminin yenilenmesini sağlıyor, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri-refleks hızını arttırıyor, felçlere ve vertigoya fayda veriyor.
7-Vücudun bağışıklık sistemini son derece kuvvetlendiriyor ve her türlü allerjiyi özellikle damarsal kökenli ve strese bağlı cilt allerjilerini kökünden kesiyor, kansere karşı tüm vücudu koruyor...

Evet ilk kez Rus doktorların bulduğu şimdi ABD'de uygulanmaya Başlanan ve de tıpta devrim yaratacağı söylenen GENÇLİK İKSİRİ.

Av.Dr.Özcan Günergök

Mantar Hastalıkları İçin;
1-Mantarlı yerlere hergün pamuk ile sirke sürülür. (üzüm sirkesi)
2-Üç diş sarımsak, üç kesme şekerle beraber havanda dövülür merhem yapılır ve ayak parmakları arasındaki mantarlı yerlere sürülür.
3-Vücuttaki mantarlı yerin yoğunluğuna göre, defne yağı ile karbonat karıştırılıp sürülür. (Karbonat ve defne yağının ölçüsü aynı olacak.) Oranların az veya çokluğu mantar hastalığının yoğunluğuna göre ayarlanır.
4-Genital bölgelerdeki mantar için;
100 gr. civanperçemi, soğuk suda gece boyunca bekletilir. Ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtılır. (bir kaç lt. suda kaynatılır) Gerek küvette gerekse bir leğende böbreklerin üstüne çıkacak kadar su doldurulur, kaynamış civanperçemi eklenir. 20 dk. oturma banyosu gerçekleştirilir.Tedavi geçeseye kadar hergün uygulanır.

Saç Dökülmesi İçin;
1 yemek kaşığı saf zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hintyağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı sirkesi
1 yumurta sarısı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 Bepanthen ampül (Alerji vs.de vurulan iğnenin ampulu kırılacak)

Hepsi karışıtırılıp saç diplerine sürülüp yarım saat beklendiğinde; saç dökülmesini önler. Yeniden saçların çıkmasını sağlar. Saçların gürleşmesine neden olur. Her türlü boyalı ve kınalı saçlarda da kullanılır. Haftada bir uygulanması uygundur. En kısa zamanda sonuç alınır.
Sivilceli ve İltihaplı Ciltler için;
Bay-Bayan
1 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası
1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ayrıkotu kökü
1 yemek kaşığı dolusu öksürükotu yaprağı (veya ebegümeci yaprağı)
1 yemek kaşığı dolusu aynısafa çiçek yaprağı
(hepsi kurutulmuş olacak tüm bitkilerin)
200 ml steril su (kaynamış soğutulmuş)
30 ml 70 derecelik etil alkol
30 ml adaçayı destile suyu
bir kavanoza koyulur ve ağzı iyice kapatılır. Arada bir çalkalanarak 3-4 gün oda sıcaklığında bekledildikten sonra, 3-4 kat tülbanttan geçirilerek süzülür. Elde edilen losyon, koyu renkli temiz bir şişeye aktarılır. Her kullanımdan önce iyice çalkalanır. Losyonla ıslatılan bir pamuk, sabahları ve akşamları, yüz, boyun ve dekolte nemlendirilir. Geçinceye kadar tedavi devam ettirilir.

Arpa Çayı;
Bir avuç arpa, bir litre suda kabukları ayrılıncaya kadar kaynatılır. Cam sürahiye süzülür. Bekletilir. Ilık olunca üzerine limon sıkılır. Balla tatlandırılır. Yudum yudum içilir. En emin ateş düşürücüdür. Gribi,nezleyi, soğuk algınlığı, pamukçuğu, ağız, dil, boğaz, mide, bağırsak, akciğer, karaciğer, dalak, böbrek, mesane, pankreas, prostat, rahim iltihaplarını iyi eder. Öksürük, boğmacayı, yarım baş ağrısını, kansızlığı, asabi kusmaları, kemik safiyetini, düşük tansiyonu, romatizmayı, adele ağrısını, damar sertliğini, sıkıntıyı, ishali, kabızlığı giderir. Bebeklere de içirilir. İshale karşı oda sıcaklığında, kabızlığa karşı ılık veya sıcak içilir. İyi oluncaya kadar devam edilir. Arpa çaı ayrıca susuzluğu giderir, idrar yolu ilhitaplarını geçirir, böbrek taşlarının düşmesini kolaylaştırır, prostatın büyümesini önler.

Stres, Korku, Sıkıntı, Panik Atak Durunları ve Gergin Hallerde;
Kediotu kökü, arslankuyruğu, oğulotu (melisa), papatya, ıhlamur, yulaf, frenk kimyonu
Bitkilerden 1 ölçü,2 su bardağı kaynamış suyun içinde dk. kadar demlenmeye bırakılır. Süzülür. Günde 2-3 bardak içilebilir. (Her defasında taze çay hazırlanmalıdır.)

*****Her türlü Bitki çayları kesilikle şeker ile tatlandırılmamalıdır. Uygun olanı sade içilmesidir. Sade içilmiyorsa bal ile tatlandırılır.******

Anemi (Kansızlık) İçin;
Her sabah bir fincan üzüm pekmezine bir çay kaşığı toz tarçın karıştırılıp içildiğinde anemi hastalığını tedavi eder. Kansızlık geçiceye kadar devam edilir.

Migren İçin;
Bir yılda iki ay boyunca, hiç bir yan etkisi olmayan bir çat kürü uygulanabilir:
Kediotu kökü, arslanpençesi, lavanta, mercankösk, ıhlamur, nane çok ince kıyılır (taze veya kuru) ve eşit oranda karıştırılır. Bir yemek kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır. 5 dakika demlendikten sonra süzülür ve hemen içilir. Akşam yemeklerinden sonra içilen bir bardak yeterlidir.

Anne Sütünü Çoğaltan İksir;

Frenk kimyonu 2 ölçü, anason tohumu 1 ölçü, rezene tohumu 1 ölçü veya boyotu tohumu 1 ölçü, anason 1 ölçü, dereotu tohumu 1 ölçü. Her iki karışımda da tohumlar havanda hafifce ezilir, bir tatlı kaşığı dolusu tohum, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Demleme kabinin altında oluşan damlacıklar tekrar kabın içine süzülür ve böylece uçucu yağların kaybı önlenmiş olur. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Deprosyon İçin;
Depresyon İlaçlarına Son!!!
Biberiye 2 ölçü
yulaf 2 ölçü
sarı kantaron 2 ölçü
kediotu kökü 1 ölçü
Yarım veya bir tatlı kaşığı bitki, arta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 kere 1 bardak çay, aç karnına veya öğün aralarında içilir. Tedavi tamamlanana kadar devam edilir.

Hamileliğin son bir ayında;
Hamileliğin son bir ayında doğumu kolaylaştırmak, dokuları yatıştırmak, doğal dengeye yardımcı olması için günde bir bardak ahududu ve böğürtlen çayı içilir. Ayrıca demir yönünden zengin hamilelik boyunca ısırganotu çayıda kullanılır.

Menepoz İçin;
Menepoz döneminde ortaya çıkan, hormonların kana karışmasından dolayı yaşanılan: aşırı terleme, ateş basması, ellerin titremesi ve karıncalanması, baş dönmesi, yarım baş ağrıları, uykusuzluk, yorgunluk, kendine güvensizlik, huzursuzluk, cinsel isteksizlik, gibi gerek fiziksel gerekse biyolojik aksaklıkların düzene girmesini sağlayan iksir.
Hayıt tohumu 2 ölçü
civanperçemi 1 ölçü
yeşil yulaf 1 ölçü
sarıkantaron 1 ölçü
ökseotu 1 ölçü
mayıs papatyası 1 ölçü
Bitkiler kıyılır, ölçülür ve iyice karıştırılır. Orta boy bir su bardağı kaynar su ile haşlanır. Üstü kapalı olarak 10 dk. demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay öğün aralarında soğutulmadan içilir. Her bitki çayında olduğu gibi şeker kullanılmaz, istenirse biraz balla tatlandırılır.

devamı var
alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 07-12-11, 04:09   #2 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

Karaciğer Rahatsızlıkları İçin

Deve Dikeni Tohumu

Bilimsel adı: Silybum marianum, devedikeni tohumu. Yöresel adları: Akkız, deve kengeri, kengel, kıbbun, meryemana dikeni, sütlü kengel, şevkülmeryem, uslu kenger.

Karaciğeri tüm zehirli ve zararlı maddelerden arındırır, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini (regenerasyon) destekler, en ağır karaciğer hastalıklarında bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

Kullanım biçimi: Havanda hafifçe ezilmiş bir tatlı kaşığı dolusu tohum, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, sabah aç karnına, öğlen yemeğinden yarım saat önce ve yatmadan yarım saat önce birer bardak olmak üzere, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir.

Deve Dikeni'nin Şifası

Diğer İsimleri : Akkız, Kasna, Eşek dikeni, Kenger otu.
Bilinen Bileşimi : Silymarin, uçucu yağ, tyramin, flavonit, histamin, reçine, amine, albumin, agmatin, yağ.
Özelkilleri : Mide güçlendirici, iştah açıcı, karaciğeri güçlendirici, kuvvet verici, süt artırıcı, hazmı kolaylaştırıcı, safra akışını düzenleyici.
Önerilen Hastalıklar : İçindeki silymarin maddesi nedeniyle karaciğerin ilacıdır, zehirlenmelerde, sıtma, iştahsızlık, sarılık, alkol etkisiyle burnu ve yüzü kızarmış insanların bu rahatsızlıklarını karaciğerin tahribatını onararak geçirir, güçsüzlük, safra ve karaciğer hastalıkları, idrarda yanma, bulanık ve tortulu idrar, idrarı tutamama, aşırı adet.
Bugün tıbbın aciz kaldığı karaciğer rahatsızlıklarının ilacı bu dikendir. Bunlar bize Horladığımız hiç önem vermediğimiz, çiğneyip geçtiğimiz bitkilerin dahi boş yere yaratılmadığının ve ALLAH'ın sonsuz ilim ve hikmet sahibi olduğunun bir delili olsa gerek.


Kullanım Şekli ve dozu : 1 yaprak, 1 küçük kök yada 3 tutam tohumu 1 litre suda birkaç dakika kaynatarak günde 3 defa yemeklerden önce 1’er çay bardağı içilir.


Enginar


İster haşlanmış olarak ister soslu veya sossuz; damak zevkine düşkün olanların ilâcı enginar her türlü yenebiliyor. İçerdiği en önemli madde olan Cynara scolymus, dalağın ve metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlıyor. Ayrıca enginar kolesterolü de düşürüyor.

Besin değeri: Cynara scolymus ve beta karoten. Romatizma, gut, obezite, yüksek kolesterol ve mide asidi gibi metabolizma rahatsızlıklarında olumlu etkileri var. Ayrıca mideyi de rahatlatıyor.

Tavsiyemiz: Mideniz yağ hazmetmekte zorlanıyorsa, enginar yemeyi deneyin
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07-12-11, 04:09   #3 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

SİNİR SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN VE FERAHLIK VEREN İKSİR
Malzemeler:
-1 demet maydanoz
-1/2 demet nane
-1/2 demet fesleğen
-10 tan sıkılmış limon
-2 diş sarımsak
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Tüm malzemeleri ayıklayıp yıkayın. Bıçak değdirmeden elle kopararak parçalayın.Üzerine limon suyu ekleyip bir gece sabaha kadar buzdolabında bekletin.Her gün yemeklerden önce bir yemek kaşığı için ve üç gün içinde tüketin.
Bu iksirin ayda bir kez yapılması faydalıdır.
Faydaları:
-Maydanoz ödem atar.
—Nane sakinleştirir ve ferahlık verir.
—Fesleğen sinir sistemini kuvvetlendirir, yatıştırır.
—Sarımsak yüksek tansiyonu düşürür, baş dönmesini engeller.

VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRICI İKSİR
Malzemeler:
-1 tutam buğday çimi
-1 tutam maydanoz
-1 tutam nane
-1 limon
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Buğday çimi maydanoz ve naneyi bol suda yıkayıp blenderden geçirin.Limon suyu ile karıştırıp bir saat buzdolabında bekletin.Soğuk olarak istediğiniz kadar için ve iki gün içinde tüketin.
Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Buğday çimi 100'e yakın mineral içerir. Vücudun direncini arttırır. Tırnakları ve saçları güçlendirir.
Öneri: Evinizin bir köşesinde uzunca bir saksıya buğday çimi ekerseniz, bunu evde yapacağınız salatalara ilave edebilirsiniz.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİCİ VE KAN YAPICI İKSİR
Malzemeler:
-4 adet kırmızı dolmalık biber
-2 adet havuç
-1 tutam nane
-1 tatlı kaşığı keten tohumu
-1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
-1çay kaşığı elma sirkesi
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Dolmalık biber, havuç ve naneyi blenderden geçirin.Keten tohumu, zeytinyağı ve elma sirkesi ile karıştırıp buzdolabında bekletin.Aynı gün içinde tok karnına iki defa birer bardak tüketin.
Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Kırmızı dolmalık biber kan yapar.
—Keten tohumu antioksidandır.
—Bağırsakları çalıştırır, akciğer hastalıklarına ve böbrek ağrısına iyi gelir.

KANI TEMİZLEYEN VE SİNİR SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN İKSİR
Malzemeler:
-1 kg. muz
-1 avuç ceviz
-1 çay kaşığı zencefil
-1 çay kaşığı tarçın
-250 gr. bal
-500 gr. süt
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Muzları blenderden geçirin.Ceviz, zencefil, tarçın, bal ve sütle karıştırın.Buzdolabında 1 saat bekletin.Günün belirli saatlerinde için ve iki gün içinde tüketin.
Bu iksir ihtiyaç duyulduğu zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Muz folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından zengindir. İçindeki potasyum ve folik asit sinir sistemini güçlendirir.
-Ceviz B1, B2, C, E, A ve K vitamini içerir.Kanı temizler.Kansızlığa, verem ve şeker hastalığına iyi gelir.Afrodizyak etkisi vardır.
—Zencefil bağırsak gazını söktürür, ishali keser, zihni güçlendirir ve afrodizyak etkisi vardır.
—Tarçın boğaz ağrılarına ve adet dönemi sancılarına iyi gelir.

BAĞIRSAKLARI YUMUŞATICI VE İDRAR SÖKTÜRÜCÜ İKSİR
Malzemeler:
-1 su bardağı nohut
-1 su bardağı aşurelik buğday
-1 avuç ceviz
-1 avuç tuzsuz badem
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Aşurelik buğdayla nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayarak, tel süzgeçten geçirin.Ayrı bir yerde ceviz ile bademi dövüp haşladığınız karışıma ilave edin.Yemeklerden önce veya sonra günde iki kez, birer bardak soğuk olarak için ve iki gün içinde tüketin.
Faydaları:
-Nohut idrar söktürücüdür. Bağırsakları yumuşatır, soğuk algınlığına ve romatizma ağrılarına iyi gelir.
—Ayrıca nohut ve aşurelik buğdayın suyu ile yüzünüzü sildiğinizde, gözenekleri sıkıştırıcı etkisi sebebiyle, cildinizi güzelleştirir.

SPAZM GİDERİCİ İKSİR
Malzemeler:
-1 tutam yeşil çay
-1 demet maydanoz
-1 demet dereotu
-1/2 demet nane
-8 bardak su
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Maydanoz, dereotu ve naneyi bol suda yıkayın. Bir tencerede hafifçe kaynatıp suyunu süzün. Diğer yanda yeşil çayı demleyin.Bu iki karışımı şişeye koyup buzdolabında iki gün beklettikten sonra, üç gün boyunca günde üç defa birer bardak için.
Bu iksir ihtiyaç duyulduğu zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Yeşil çayın antioksidan özelliği vardır.
—Dereotu spazm çözer.
Nane mide ağrılarına iyi gelir.

HAFIZA GÜÇLENDİREN VE ÜLSERE FAYDALI İKSİR
Malzemeler:
1 demet maydanoz
-1/2 demet nane
-2 havuç
-3 kivi
-5 limon
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Limon haricindeki tüm malzemeleri blenderden geçirin.Bunun içine, sıktığınız beş adet limonun suyunu karıştırın.Buzdolabında bir gün bekletin.Bir hafta boyunca her gün tok karnına iki su bardağı için.
Bu iksir birer haftalık kürler halinde uygulanır. İksirin taze olarak içilmesine dikkat edilmelidir.
Faydaları:
-Havuç çocuklarda bağırsak solucanlarını düşürür. Yetişkinlerde ülsere iyi gelir.
-Kivi C vitamini içerir, potasyum yönünden zengindir. Hafıza güçlendirir. Prostat ve meme kanserine iyi gelir.

MİDE GAZINI ALAN VE TANSİYONU DÜŞÜREN İKSİR
Malzemeler:
-Taze zencefil (Yumurta büyüklüğünde ve rendelenmiş)
-1 çorba kaşığı kişniş
-1 demet mısır püskülü
-1 demet ısırgan otu
-1 tutam kuşburnu
-3 limon
-Bal
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Mısır püskülü ve ısırgan otunu ayıklayıp yıkayın.Bir litre suda beş dakika haşlayıp süzün.Diğer yanda kuşburnu ve zencefili rendeleyip 1/2 litre suda 10 dakika haşlayıp süzün.Daha sonra bu iki karışımı tekrar süzerek ayrı bir şişeye koyun.Arzu ederseniz limon ve balla tatlandırın.Tok karnına günde bir su bardağı için ve iki gün içinde tüketin.
Arzu edildiği takdirde ay içinde tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Taze zencefil bağırsak gazını söktürür, ishali keser, zihni güçlendirir ve afrodizyak etkisi vardır.
-Kişniş sindirimi kolaylaştırmak, tansiyonu düşürür, baş ağrısını, giderir, kalbi kuvvetlendirir, vücudun direncini arttırır.
—Mısır püskülü idrar söktürücüdür, böbrek kumlarını temizler, kolesterolü düşürür, damar sertliğini giderir.
—Isırgan otu romatizmaya iyi gelir, balgam söktürür, hücre yenileyici ve iltihap kurutucu özelliği vardır.
-Kuşburnu kanı temizler, idrar söktürür, yorgunluğa ve soğuk algınlığına iyi gelir.

ZİHİN YORGUNLUĞUNU GİDEREN VE İDRAR YOLLARINI TEMİZLEYEN İKSİR

Malzemeler:
1 kg. çilek
-1 bardak esmer şeker
-50 gr. soyulmuş badem
-1 fincan meyve likörü
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
-Çilekleri bol suda yıkayıp dilimleyin. Kavanoza bir kat şeker, bir kat çilek olacak şekilde dizin ve bekletin.Bademleri öğütücüden geçirip kavanozun içine ilave edin.Üzerine likör ilave ederek, buzdolabında iki gün bekletin.Dört gün boyunca, günde 3 defa birer bardak için.
Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Çilek böbrekleri ve idrar yollarını temizler, diş etlerini güçlendirir, yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür, kansızlığa iyi gelir.
—Badem zihin yorgunluğunu, böbrek ve mesane iltihabını, baş ve karaciğer ağrısını giderir.

METABOLİZMAYI GÜÇLENDİREN İKSİR
Malzemeler:
-1 adet ananas
-1 tutam taze nane
-1 tatlı kaşığı ceviz yağı
-1 tatlı kaşığı badem yağı
-1 limon
-Bal
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Ananası soyup dilimleyin. Nane, ceviz yağı, badem yağı ve bir adet kabukları soyulmuş limonu blenderden geçirin.İçine isteğe göre bal ilave ederek buzdolabında saklayın.İki gün, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tok karnına birer bardak için.
Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Ananas enerji verir, sindirimi sağlar, yağ yakar.
-Ceviz yağı B1, B2, C, E, A ve K vitamini içerir. Kanı temizler. Kansızlığa, verem ve şeker hastalığına iyi gelir. Afrodizyak etkisi vardır.


Mide Kanseri İçin Şifalı Bitkiler
Bitki karışımı: Mide kanserinde günde 6-8 bardak ısırganotu-aynısafa eşit karışımının çayı içilmelidir. İnce kıyılmış bu bitki karışımından yarım tatlı kaşığı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Önerilen çay miktarı gün boyuna yayılarak (örneğin 15-20 dakikada 1-2 yudum), soğutulmadan yudumlanır.


Özsu karışımı: Taze toplanan ısırganotu ve sinirliot yaprakları iyice yıkanıp ince kıyıldıktan sonra uygun bir meyve sıkacağına atılarak özsuları elde edilir. Bu özsu karışımından saatte 1 yemek kaşığı, aynı miktarda suyla inceltilerek alınır. Mevsim nedeniyle herhangi bir bitki bulunamıyorsa, bulunabilen bitkilerin özsuyu kullanılmalıdır.


Ekşi yonca özsuyu (Oxalis acetosella): Başlangıçta önerilen çay karışımının her bir bardağına (eğer kanser başlangıç aşamasında ise), taze sıkılmış ekşi yonca özsuyundan 3-5 damla eklenir. Taze toplanan bitki yıkanır ve hemen meyve sıkma robotuna atılır.


Atkuyruğu buğu kompresi:
Bu hastalıkta, günde iki kere 2 saat süreli atkuyruğu buğu kompreslerinin mide bölgesine uygulanması önerilir. İki avuç dolusu ince kıyılmış atkuyruğu(taze bitki daha etkilidir), içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne oturtulmuş olan süzgece koyulur ve tencerenin üstü örtülür. Buhar bitkileri ısıtır ve yumuşatır. Yumuşayan sıcak bitkiler temiz bir tülbendin üstüne yayılır ve tülbent kapatılarak mide bölgesine yatırılır. Isıyı tutucu büyücek bir bezle kompres tespit edilir ve sıkıca örtülür. Kompresin etki süresi boyunca (en az 2 saat) hasta sıcak yatağında kalır ve sıkıca örtünür. Atkuyruğu buğu kompresi, eğer hasta rahatsız olmuyorsa, gece boyunca da etkilemeye bırakılabilir.
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 07-12-11, 04:09   #4 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN VE YAŞLANMAYI YAVAŞLATAN İKSİR
Malzemeler:
-1 su bardağı arpa
-1 su bardağı kefir
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Arpayı haşlayıp blenderden geçirin. Daha sonra bunu kefirle karıştırın ve buzdolabında saklayın. Soğuk olarak günde bir çorba kâsesi yiyin.
Haftada bir kez tekrarlanmasında fayda vardır.
Faydaları:
-Arpa çocukların kemiklerini güçlendirir, ishal kesicidir. Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
—Kefir bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır, yaşlanmayı yavaşlatır, depresyonu engeller, kabızlığa iyi gelir.

YAŞLANMAYI ENGELLEYİCİ VE GECİKTİRİCİ İKSİR
Malzemeler:
-1 kg. siyah üzüm
-100 gr. çam fıstığı
-4 adet çubuk tarçın
-10 adet karanfil
-Arzu edilen bir meyve suyu
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Üzümleri yıkayıp blenderden geçirin.Çam fıstıklarını teflon tavada kavurun.Blenderden geçirdiğiniz üzümlerin içine çubuk tarçınları ve karanfilleri ilave edin.Herhangi bir meyve suyunu karıştırarak, beş gün boyunca, günde üç defa birer bardak için.
Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Çam fıstığı bronşite ve kalp hastalıklarına iyi gelir.Ruhsal çöküntüyü giderir.
-Siyah üzüm muhteşem bir kanser savaşçısıdır.Yaşlanmayı engelleyici ve geciktirici özelliği vardır.Mineral bakımından zengindir ve kan yapar.
-Tarçın boğaz ağrılarına ve adet dönemi sancılarına iyi gelir.
-Karanfil ağrı kesici ve gaz söktürücüdür. Boğaz iltihabına iyi gelir, ishali keser.

TOKSİN ATICI İKSİR
Malzemeler:
-1 kg. şeftali
-1 demet maydanoz
-1 tutam yeşil çay
-5 limon
1 tutam taze nane
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
-Şeftalileri soyup rendeleyin. Maydanozları üç dakika haşlayıp süzün ve yeşil çay gibi demleyin.İçine limon suyu ve taze nane yaprakları ilave edip buzdolabında bekletin.Dört gün boyunca, günde üç bardak için.
Bu iksir, ayda üç kez, dörder günlük kürler halinde tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Şeftali gözleri kuvvetlendirir. A,B ve C vitamini içerir, hazmı kolaylaştırır, idrar yollarını temizler.
—Maydanoz ödem atar.
—Yeşil çayın antioksidan özelliği vardır.

DİNÇLİK VEREN İKSİR
Malzemeler:
-1 elma
-2 havuç
-1 limon
-1 kırmızı greyfurt
-Yeteri kadar bal
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Elmayı kabukları ile; havuç, limon ve greyfurdu ise kabuklarını soyarak blenderden geçirin.İçine bal ekleyip buzdolabında iki gün bekletin.Sabah kahvaltıdan önce ve günü diğer saatlerinde soğuk olarak için.
Zinde kalmak için haftanın belirli günlerinde tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Elma kalp ve dolaşım sorunlarını giderir, kolesterolü düşürür, kabızlığı giderir, romatizma ve gut hastalığına iyi gelir.
—Havuç, greyfurt ve limon C vitamini bakımından zengindir, kolesterolü düşürür, kansere karşı koruyucudur.


ZİHİN YORGUNLUĞUNU GİDEREN VE UYKU DÜZENLEYEN İKSİR
Malzemeler:
-1 bardak aşurelik buğday
-1/2 kg. semizotu
-1 bardak yoğurt
-1 bardak su
-2 diş sarımsak
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Bir tencerede aşurelik buğdayı haşlayıp süzün. Diğer tarafta semizotunu bol su ile yıkayıp ayıklayın. Daha sonra bir bardak yoğurdu, bir bardak su ile sulandırıp ve içine iki diş sarımsak atın.Ayıklamış olduğunuz semizotunu yoğurtla karıştırın.Bu karışımı ve haşlayıp süzdüğünüz aşurelik buğdayı blenderden geçirin.Bir kavanoza koyup buzdolabında bekletin.
Bu iksir soğuk olarak içilmeli ve bir gün içinde tüketilmelidir. İhtiyaç duyulduğu zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Semizotu demir bakımından zengindir. Ayrıca idrar yolları iltihabı rahatsızlığını giderir.
—Buğday beyni ve gözü kuvvetlendirir, mideye faydalıdır, zihin yorgunluğunu giderir, sinirleri yatıştırır.
—Yoğurt kalsiyum içerir ve uykuyu düzenler.
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07-12-11, 06:24   #5 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 16-11-11
Mesajlar: 1.528
Konular: 0
birkul is on a distinguished road
Standart

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık demek istiyorum
birkul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 07-12-11, 06:43   #6 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 19-11-11
Mesajlar: 1.534
Konular: 0
varol is on a distinguished road
Standart

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı olmuş
varol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07-12-11, 07:10   #7 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

bende yorumlarınız için teşekkür edip iyi forumlar diliyorum
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 09-12-11, 18:12   #8 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 09-12-11
Mesajlar: 1.186
Konular: 0
ravza is on a distinguished road
Standart

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika
ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 10-12-11, 03:35   #9 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Etiketler
bitkisel iksirler


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:16.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz