Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   ALTERNATİF TIP (https://www.dilekduasi.com/alternatif-tip/)
-   -   Aküpresür Nedir Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/alternatif-tip/3441-akupresur-nedir-ogrenelim.html)

nurcann 07-12-11 18:02

Aküpresür Nedir Öğrenelim
 
Aküpresür hakkında bilgi edinmek isteyen sevgili dilekduası.com üyelerimize yazalım

Aküpresür tedavisi akupunktura benzemektedir. Özellikle meridyenler yöntemi ve vücudu noktalara ayırma sistemi benzer şekilde uygulanmakta. Aküpresürün akupunkturdan en büyük farkı iğne yerine el ya da ayaklar yardımıyla hastanın belirlenen bölgelerine basınç uygulanıyor olması. Bu şekilde kaslar gevşetiliyor, kan dolaşımı hızlandırılıyor ve vücut kuvvet kazanıyor.
Aküpresür yönteminiü akupunkturdan daha eski bir tarihi bulunmaktadır. Bu yöntem ilk olarak Çinliler tarafından uygulanmaya başlamış. Daha önceden tespit edilen bölgelere hafif basınç uygulamanın, o bölgede bulunan ağrıları azalttığı ve vücudun diğer bölümlerini de olumlu şekilde etkilediği tespit edilmiştir. Çinliler aküpresür yerine bir süre sonra geliştirdikleri akupunkturu kullanmaya başlamışlar
Aküpresürün tedavi edici etkisinden çok ağrıları giderici bir analjezik gibi görülmesi gerekmektedir. Aküpresürün amacı kan dolaşımını hızlandırmak, kişinin ağrılarını en alt düzeylere indirmek ve kişiyi rahatlatmaktır.

Aküpresür yapabilmek için ağrının geldiği yer belirlenmeli bu alana hafif bir basınç uygulanmalıdır. Aküpresürün en ince noktası da ağrının geldiği alanı iyi tespit etmek ve basıncı gerekli ölçüde yapabilmektir. Uygulama sırasında kişi asla acı duymamalıdır aksi taktirde işlem yanlış yapılıyor demektir.
Aküpresür oldukça kısa sürede öğrenilebilen bir yöntemdir. Fakat bazı kişiler üzerinde uygulama yapılması doğru değildir. Özellikle hamilelerde, madde bağımlılarında, yeni yemek yemiş olan kişilerde, kullanılmamalıdır.
Uzman olmayan fakat aküpresür yapmak isteyen kişilerin yanında mutlaka uzman biri olmalıdır. Böylece hata yapılmasını önlenmiş olur. Aküpresür yatarken ya da otururken uygulanmalıdır.

Uygulaması
Aküpresür için bir takım hazırlıklar yapmalısınız. Terapişler sırasında giyecekleriniz oldukça rahat olmalı. Böylelikle fiziksel hareketlerinizde zorlanmazsınız. Terapiyi hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz. Terapiye başlamadan once aküpresür noktalarını tanımanız gerekmektedir. Bedeninizi ellerinizle tek tek dokunarak inceleyin.ve vücudunuzu yeniden keşfedin. Dokunuşlarınızda teninizin içinde hafif bir basınç hissettiğinizde ana bölgenin burasıdır. Bu bazen derinin altında az şiddette bir ağrı şeklinde de olabilir.
Aküpresürü yardım almadan gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bu şekilde aküpresür sadece tek bir bölgede uygulanacaktır. Özellikle krampları olanlar ve baş ağrısı çekenler kendi kendilerine tedavi olabilirler.
Chi’nin bedendeki akışını süratlendirmek için belirlediğiniz bir bölgeye basınç yapabilirsiniz. Belirlenen bölüme parmak ucunuzla bir iki dakika bastırmalısınız. Parmağınızı dikey olarak değil yatay olarak kullanmalısınız.Basınç çok şiddetli olmamakla birlikte hissedilebilir derecede olmalıdır. Belirlediğiniz bölgenin çevresinde parmağınızla basınç uygulayarak, bir iki dakika daireler oluşturun. Chi’nin rahatlamasını sağlamak için avuç içinizi bu bölgeye yerleştirin ve bu sırada parmaklarınızla basınç uygulamaya devam edin.
Bütün bunları yaparken chi’nin vücudunuzda hareket haline geçtiğini hayal etmeye başlamalısınız. Aküpresür bölgeniz rahatlamaya başladığında parmaklarınızdaki gücün azaldığını hissedersiniz. Bu durumda basınç şiddetini artırmalısınız.
Aküpresür de meridyen tedavisinden faydalanmak istediğinizde bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir. Uzman kişi bedeninizdeki enerji dağılımında meydana gelen dengesizliği saptayacak ve buna göre uygulamaya başlayacaktır.

alıntıdır
sevgiler

birkul 09-12-11 05:25

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık demek istiyorum

varol 09-12-11 05:35

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı olmuş

nurcann 09-12-11 06:14

bende yorumlarınız için teşekkür edip iyi forumlar diliyorum

ravza 09-12-11 18:09

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika

nurcann 10-12-11 03:39

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:58.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.