Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI EVRENSEL ENERJİLER > Aura Ve Çakra Konuları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burçların Şifalı Taşları nurcann TÜTSÜ BUHUR VE ŞİFALI TAŞLAR 6 05-09-12 08:33
Çakralar (Şakralar) Hakkında nurcann Aura Ve Çakra Konuları 5 10-12-11 02:56
Burçlar Ve Taşları nurcann Burçlarınız 5 10-12-11 02:12
Böbrek Taşları Nedir Nasıl Oluşur nurcann Sağlık Konuları 0 10-11-11 16:24

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 21-11-11, 18:56   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Çakralar Ve Taşları Öğrenelim

Çakralar Ve Taşları Öğrenelim

Çakralar Ve Taşlar konusunu sevgili dilekduası.com üyelerimiz için yazalım

Taşlar, oluşum ve gelişimlerini milyonlarca yıl süren bir zaman diliminde tamamlarlar. Bu süreçte de birçok enerjiyi depolarlar. Taşlar, üzerinde birikmiş olan enerjileri bulundukları ortamlarda ya da kişilerde olumlu etkiler yaratır.
Taşlar; fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal alanlarda şifa amaçlı kullanılabildiği gibi, enerjinin temizlenmesi, dengelenmesi, yükselmesi, sezgilerin güçlenmesi ve başarı, bereket, şans gibi birçok alanda da kullanılmaktadır.
Her biri ayrı özelliğe sahip olan taşlar ne kadar temiz olurlarsa yaydıkları enerji de o derece saf olur. Taşlar olumlu enerji yaymak için ya da negatif enerjileri, titreşimleri toplamak için evde, iş yerlerinde bulundurulabilir. Takı olarak kullanıldığında ise taşıyan kişiyi enerjiyle destekler ve bedendeki olumsuz enerjileri emerler.
Hangi amaçla kullanılmak üzere alınırsa alınsın bir taşı, öncelikle yüklendiği bilinmeyen enerji titreşimlerinden fiziksel olarak arındırmak, sonrasında da ne amaçla kullanılacaksa ona göre programlamak gerekir. Bir taş, sahibi tarafından kullanılmaya başlanmadan önce ve kullanım sırasında belli aralıklarla arındırılmalıdır. Genelde bir taşın ışığının azalması, matlaşması veya bulanık görünmesi, yeterli enerji alınamadığının hissedilmesi temizlenme zamanının habercisidir.
Taşlar, birçok farklı yöntemle arındırılabilir. Arındırma işlemi, tuzlu veya sirkeli suda bir gece bekletildikten sonra bir süre güneş ışığında bırakılarak yapılabilir. Ayrıca akan suda yıkanarak, ay ve güneş ışığında bekletilerek, toprağa gömülerek de arındırma yapılabilir. Bunun yanı sıra Reiki enerjisiyle de taşlar arındırılabilir. Bunlardan biri ya da bir kaç yöntem bir arada kullanılarak arındırma işlemi uygulanabilir. Mekanlarda kullanılan taşları on beş günde bir veya ayda bir arındırmak gerekir. Belli aralıklarla toprağa bırakılabilir. Taşların kullanıldığı takılar kullanımdan hemen sonra temizlenmelidir.
Taşlar şifa amaçlı kullanıldıkları zaman da mutlaka arındırılmalıdır. Her uygulamadan önce taş kullanıma hazırlanmalıdır. Bazı taşların yapılarından dolayı olumsuz enerji barındırmadıkları söylenir. Her ne kadar arındırılmasına gerek olmadığı söylense de siz bu işleme önem verin.
Arındırma işlemi ile taş, istenmeyen enerjilerinden temizlenir, önceden yüklenmiş olan programı silinir. Böylece taşları kullanırken herhangi bir olumsuz enerjinin de başkasına iletilmesi önlenmiş olur.
Bazen taşlar çatlar, kırılırlar,ya da ufalanmaya başlarlar. Ömürleri tükenir. Bu durumda taşları atmadan geldikleri yere, toprağa gömmekte fayda vardır.
Arındırma işleminden sonra taşlar farklı niyetlerle kodlanarak kullanılabilirler. Örneğin şifaya destek olması, koruma sağlaması, bulunduğu ortamı arındırması, rahat uyumak ya da vizyon almak gibi birçok amaç için programlanabilirler. Taşlar yapılan programa göre ya kendiliğinden harekete geçerek sürekli enerji yayarlar ya da elinize aldığınızda niyetiniz doğrultusunda ihtiyaç duyulduğu anda enerji yaymaya başlarlar.
Çakralara Göre Taşlar
Vücudumuzda enerji aldığımız belli noktalar vardır. Bu noktalara “Çakra” denir.
Çakralar bedenin enerji giriş kapılarıdır. Ruhsal ve fiziksel sağlık için dengeli bir şekilde çalışmaları gerekir.
Düşüncelerimizle oluşan veya çevremizden bize ulaşan negatif enerjiler bedenimizin enerji giriş kapılarını, yani çakralarımızı kirletir ve bloke eder. Çakraların kapanması ise etkin olduğu bölgedeki organların, özellikle de salgı bezlerini etkileyerek, yani enerjisiz bırakarak sağlık sorunlarının oluşmasına neden olur.
Çakralardaki blokajları gidermek ve dengelemek için enerjisi o çakraya en uygun taş kullanılmalıdır. Her çakraya uygun birçok taş vardır. Taşı, yatar durumdayken ilgili çakranın üzerine yerleştirebilirsiniz ya da cebinizde sürekli taşıyabilir, takı olarak kullanabilirsiniz. Önümüzdeki sayılarda taşlarla ve kullanılma alanları ile ilgili daha detay bilgiler aktarılacaktır.
Çakralar ve taşlar:
Ayak Tabanları: Dumanlı kuvars, Obsidyen, Kaplangözü.
Kök Çakrası Taşları: Kırmızı Akik (Agat), Granat (Lal), Güneş Taşı, Hematit, Kırmızı Jasper, Karneol (Kantaşı), Kristal Kuvars, Kırmızı Mercan, Oniks, Beyaz Topaz, Siyah Turmalin, Yakut, Zirkon.
Sakral Çakra Taşları: Kırmızı Akik (Agat), Aytaşı, Güneştaşı, Karneol (Kantaşı), Kehribar, Dumanlı Kuvars, Sarı Topaz, Zirkon.
Mide Çakrası Taşları: Sarı Jasper, Kaplangözü, Kehribar, Kristal Kuvars, Pirit, Sitrin, Topaz.
Kalp Çakrası Taşları: Aventurin, Yeşil Kalsit, Kristal Kuvars, Krizokol, Krizopras, Kunzit, Malahit, Pembe Kuvars, Peridot (Zebercet), Rodokrosit, Rodonit, Yakut, Yeşim, Zümrüt.
Boğaz Çakrası Taşları: Akuamarin, Amazonit, Mavi Kalsit, Kristal Kuvars, Safir, Turkuaz (Firuze), Mavi Turmalin, Lapislazuli.
Alın Çakrası Taşları: Azurit, Fluorit, Elmas, Kristal Kuvars, Krizokol, Labradorit, Lapislazuli, Larimar (Atlantis Taşı), Mavi Safir, Moldavit, Sodalit.
Taç Çakrası Taşları: Ametist, Kristal Kuvars, Moldavit, Magnezit, Opal, Beyaz Topaz.
Taşların Uygunluğunu ve Anlamları:
Taşlar şekilleri, renkleri ve kullanım amaçlarıyla oldukça çekicidirler. Gerek bazı süs eşyalarına karşı duyduğunuz yakınlık, gerekse bazı renklere daha sıcak bakmanız da seçiminizi etkiler. Bir taşın sizin ilginizi çekmesinin nedeni ona duyduğunuz gereksinimden dolayı oluşan çekim gücüdür. Birçok taşın arasından sizin için en uygun olanı anlamak için sezgilerinizi kullanın. Her hangi bir taşın size uygun olup olmadığını anlamak için taşı elinize alın ve onu hissetmeye çalışın. Titreşimlerinin sizi nasıl etkilediğine dikkat edin. Her taşın tedavi etkisi ayrı ayrı olsa da doğru taşın seçiminde önemli olan sizin sezgilerinizdir.

Uyarı:
Takı olarak kullanılan taşlarla duşa girmeyin. Duş sırasında taşınız topladığı tüm olumsuz enerjileri sizin üzerinize bırakacaktır. Temizlediğiniz bir taşa sizden başkasının dokunmasına izin vermeyin.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 22-11-11, 05:34   #2 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 16-11-11
Mesajlar: 1.528
Konular: 0
birkul is on a distinguished road
Standart

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık
birkul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 22-11-11, 06:21   #3 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 19-11-11
Mesajlar: 1.534
Konular: 0
varol is on a distinguished road
Standart

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı
varol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 29-11-11, 03:01   #4 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-12-11, 19:09   #5 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 09-12-11
Mesajlar: 1.186
Konular: 0
ravza is on a distinguished road
Standart

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika
ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 10-12-11, 02:54   #6 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:44.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz