Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Aura Ve Çakra Konuları (https://www.dilekduasi.com/aura-ve-cakra-konulari/)
-   -   Vişhuddi Çakra Nedir Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/aura-ve-cakra-konulari/2178-vishuddi-cakra-nedir-ogrenelim.html)

nurcann 21-11-11 19:04

Vişhuddi Çakra Nedir Öğrenelim
 
Vişhuddi Çakra hakkında bilgileri burada bulabilirsiniz sevgili dilekduası.com üyeleri

Beşinci çakra olan Vişhudi, hem kendimizin hem de diğerlerinin titreşimlerini hissedebilme ve tepki verebilmemizin anahtarıdır. Bu çakra açıldığı ve temiz olduğu zaman, bize tüm yaşam ile bir bütünlük hissi kazandırır. Bize herhangi bir zaman ve koşulda hangi tavır ve sözlerin uygun olacağım sezgilerle hissettirir. Eğer bu sezgiler, egomuzdan kaynaklanan söz ve tavırlarımızla ya da dengesiz asabiliğimizle çakışırsa, bu çakranın titreşimleri tahrip olur. Sonuçta yaşamımızdaki olaylar ve ilişkilerimize dair görüşümüz tarafsız olmaktan uzaklaşır. Ego bağımlılıkları oluşur veya tahakküm edici, baskı kuran ya da insanlar, mekanlar veya eşyalar hakkında aşırı duygusal olan biri oluruz.

Vişhuddi çakrası dış dünya ile iletişim kurabilmemizi sağlar. Kendimizi ifade ettiğimiz sözlerimiz, mimiklerimiz, el ve kollarımız Vişhudi çakra tarafından kontrol edilir. Duyma, işitme, konuşma, hissetme, koku alma gibi duyulanınız ve bunları kontrol eden organlar Vişhuddi çakranın birer parçasıdır. Bu organlarımızı içimizdeki Tanrısal değerleri ifade edebilmek için kullanmalıyız. Tanrısal sevgide herşey birbirini tamamlayan bir bütündür ve eğer kızgınlık, hiddet ve kıskançlık gibi yanlış olgular içine kapılırsak, egomuzun verdiği bireysellik içinde Tanrısal sevginin bütünlüğünü hissedemeyiz. Vişhuddi çakrayı temiz tutmak zordur, çünkü burası vücudun dış etkenlere yani virüs, bakteri, duman ve diğer zehirlere karşı filtresidir. İçten ise onu aşağılık duygusu, suçluluk hissi, dünyadan el ayak çekme, asabilik, saldırganlık ve üstünlük duygusu tahrip eder. Bizlerin bu çakranın en büyük niteliği olan şahitlik konumuna girebilmemiz için, aşırı eğilimlere duygulara ya da tüm düşkünlüklere karşı bağımsızlık kazanmamız atılıcak ilk adımdır. Biz kimsenin tavırlarından sorumlu değiliz ve kimse de bizim düşünce veya hareketlerimizden sorumlu değildir.

Kundalininin yükseltilmesi ve meditasyonda titreşimlerin emilmesi, dengeli görüş açımızın kaybolmasına neden olan şartlanmalarımzı fark etmemize yardım eder. Titreşimler, bu şartlanmalardan kaynaklanan fiziksel gerilimleri gevşetmeye ve onları temizlemeye de yardım eder. Dengeli bir görüş açışı sağlandığında sorunları çözmek, iyiliğimize olanı anlayıp onun gelişmesini sağlamak için hareket ederiz. İç bünyemizin mükemmel özelliklerini sergiliyebilmek için yarışırız. Karışıklan çözen şefkatli, aydınlanmış insanlar oluruz. Kişiliğimizde arınmış bir ayırdedebilme (iyiliği kötülükten) hissi ve diplomasi ifade bulur.

En yaygın bağlılıklardan, biri suçluluk duygusudur. Bu sol Vişhuddi çakrayı tıkar. Suçluluk hissi zayıflıklarımızı teşhis edip, onları düzeltebilmemiz için gerekli tavırlar ve anlayış içine girebilmemizi engeller. Hatalarımızı ilerleyebilmemizin, büyüyebilmemizin bir aracı olarak görüp onlardan ders alacağımız yerde, hataların kötü olduğuna kendimizi şartlamışızdır. Bu şekilde onları cahilliğin bir ifadesi olarak göreceğimize, "kötülüğü" ifade eden suçluluk duygusu ile kapamaya çalışırız. Hatalarımıza karşı doğru bir görüş açısına sahip olmalıyız. Cehalet bir suç değildir; esasında tüm kötülüklerin ardında kaba anlamda cehalet yardır. Bilelim ki, cehalet öğrenmeye açık olan insanlar için doğal bir konumdur ve üstesinden gelmek gerekir. Yanlışlarımızı görüp onlarla yüzleşebilmek ve onları düzeltebilmek kuvvetli bir sol Vişhuddi çakrasının niteliklerindendir.

Sağ Vişhuddi çakramız konuşmamızı kontrol eder. Sesimizi nasıl kullandığımıza dikkat etmeli, asil ve doğal bir ifade ile konuşmalıyız. Saçma ve boş konuşmak, iletişimlerimizde kaba ve sert ya da alaycı olmak, küfürlü konuşmak, dişi ve erkek arasındaki tüm saygısızlıklar kişisel itibarımızı zedeler ve suçluluk hissine neden olur. Böylece Vişhuddi çakrası tıkanır.

Vişhuddi çakrayı etkileyen en büyük şartlanmalardan biri, dikkati devamlı ayrıcalıklar ve bölücülük üzerinde tutan "bireycilik"tir. Bu kaba bireycilik hiç kimseye ihtiyaç duymayan kişiye değer verir ve her zaman numara olmanın peşinden koşanları över. Bu şekilde aşırıya giden bağımsızlık düşüncesi ve ortaya çıkan acımasız rekabet herkesin özünde yer alan programlamaya karşıdır ki, bu da sevmek ve sevilmek arzusudur. Hepimiziniçinde bulunan bu sevgi, Ruh'u içinde taşıyan tek bir güçtür. Tüm insanların hem içinde hem de dışındadır. Ruhun'un herşeye nüfus ettiği bütünsel bilince açılan kapıdır. Böylece birbirimize karşı yeni bir saygı ve hürmet anlayışı ile davranırız. Paylaşma ve birbirimize daha yakın olabilme arzusu duyarız. İlişkilerimizde tatlılık ve hoşnutluk hakim olur ve içimizdeki huzuru hissederiz.

A. Kontrol Ettiği Organlar

Boyun
Kollar
Ağız ve burun
Dil ve dişler
Yüz

Temsil edildiği yerler:

Ellerde işaret parmağı
Ayakta ikinci parmak
Bilekler

B. Nitelikleri

Davranışlarda diplomatik olmak
Kollektif bilinç
Seyirci konumunda olmak
Olaylara bağlanmamak
Abla, abi, kardeş ilişkileri
Kendine ve herkese saygı
İçimizdeki neşeyi ifade edebilmek

C. Tıkanma Nedenleri

Kollektif olamama
Seyirci konumunda olmamak
Kendine saygı duymamak
Pişmanlık, suçluluk duygusu (sol taraf)
Küfür etmek, kötü konuşmak, alaycı olmak
Sigara içmek,
Yalan söylemek
Devamlı kendimiz hakkında konuşmak

D. Temizleme Yöntemleri

Meditasyon yapmak
Çakraya vibrasyon vermek
Çakranın mantraların ı söylemek ı
Dişlere iyi bakmak
Davranışlarda tatlılık, asalet ve zerafet göstermek
Tuz ile gargara yapmak
Acı hissedence boyuna ve omuza zeytinyağı veya başka vitamin içeren bir yağ ile masaj yapmak

alıntıdır
sevgiler

birkul 22-11-11 05:33

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

varol 22-11-11 06:20

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı

nurcann 29-11-11 03:00

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için

ravza 09-12-11 19:07

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika

nurcann 10-12-11 02:55

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim

SUMASALI 17-11-12 17:26

tesekkürler....


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:35.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.