Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEK DUALARI > Çeşitli Sıkıntı Duaları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıkıntılı İken Dua SUMASALI Nazara Karşı Dualar 6 06-02-14 19:09

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 06-12-14, 14:36   #1 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart Sıkıntılı ve Meşakkatli Zamanlar İçin Dua

Sıkıntılı ve Meşakkatli Zamanlar İçin Dua

Sıkıntılı, meşakkatli ve işlerin zorlaştığı zamanlarda aşağıdaki duayı
sürekli okuyabilirsiniz

Allah'ım! Kendimle ilgili, daha çok senin elinde olan bir iş (nefsimi ıslah) ile beni yükümlü kılmışsın. Oysa ona da, bana da benden çok senin gücün yeter. O hâlde, kendimle ilgili, seni benden hoşnut edecek şeyi ver bana; ve hoşnutluğuna sebep olacak şeyi sıhhat ve selâmet içinde kendin için al benden.

Allah'ım! Zorluğa katlanacak takatim, belâya sabredecek gücüm, yoksulluğa dayanacak kudretim yok. O hâlde, rızkımı esirgeme benden; kullarına terk etme beni; hacetimi sen gider; işlerimi sen üstlen; rahmet gözüyle bana bak ve tüm işlerimde, acıyarak yardım et bana. Çünkü eğer beni kendi hâlime terk etsen, tüm işlerde âciz kalırım; yararıma olan hiçbir işi yapamam. Kullarına terk etsen, asık suratlarıyla karşılaşırım. Yakınlarıma bıraksan, bir şey vermezler bana. Verseler de, az ve faydasız şeyler verirler; uzun süre de başıma kakarlar, çokça kınarlar beni.

O hâlde, ey Allah'ım, fazlınla beni zengin et; büyüklüğünle beni yücelt; bol bağışınla elimi açık kıl ve katındakiyle yet bana.

Allah'ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve beni hasetten kurtar; günahlardan koru; haramlardan geri durdur; sana karşı gelmeye cür'etlendirme. Tutkum sen olasın; senden gelen her şeye rıza göstereyim. Rızk, ihsan ve nimet olarak bana verdiğin şeyleri bereketli ve kutlu kıl. Tüm hâllerimde beni her türlü kötülükten koru. Ayıplarımı kimseye açma. Beni kendi korumana al, kimse bana zarar veremesin.

Allah'ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve bedenimin gücü yetmese de, kuvvetim yetersiz kalsa da, gücümü aşsa da, malım ve sermayem çıkışmasa da, hatırımda olan veya unuttuğum, itaatin yönünde kendin için veya yaratıklarından biri için bana gerekli ve farz kıldığın her şeyi benden taraf öde.

Ey Rabbim! Nefsime uyarak ihmal ettiğim, ancak senin, aleyhimde ihsa ettiğin farzları bol bağışınla ve geniş rahmetinle benden taraf öde (onlardan dolayı beni sorgulama). Çünkü sen, ihsanı ve rahmetiyle her şeyi kuşatan cömertsin. (Onları benden taraf öde ki,) Sana kavuşacağım gün iyiliklerimle takas edeceğin veya kötülüklerimi artıracağın bir farz üzerimde kalmış olmasın, ey Rabbim!

Allah'ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve sana kulluk vazifesini yerine getirmekle ahiretim için çalışma isteği ver bana. Onun (kulluğumun) içtenliğine kalbim tanık olsun; bana galip olan durum dünyaya meyilsizlik olsun; iyi işleri şevkle yapayım; cezalarının korkusuyla kötü işlere yaklaşmayayım. Ve bana bir nur ver ki, insanlar arasında onunla yürüyeyim; karanlıklarda onunla yolumu bulayım; hak ile batıl birbirine karıştığında, şüpheye düştüğümde onunla aydınlanayım.

Allah'ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve kendisine ulaşmak için sana yalvardığım şeyin (cennetin) tadını ve kendisinden korunmak için sana sığındığım şeyin (cehennemin) tasasını duyuyormuşçasına, ödüllendirilme sevincinin özlemini ve cezalandırılma üzüntüsünün korkusunu ver bana.

Allah'ım! Hiç kuşkusuz, sen, dünyam için de, ahiretim için de yararlı olanı biliyorsun. O hâlde, ihtiyaçlarım hususunda lütufkâr ol bana.

Allah'ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve kolaylık ve zorlukta, sağlık ve hastalıkta bana verdiğin nimetler karşısında sana şükürde kusur ettiğim zaman; korku, emniyet, hoşnutluk, gazap, zarar ve kâr hâllerinde meydana gelen hadiselerle ilgili olarak senin için farz olan şeye razı olmanın sevinç ve huzurunu yaşayabilmek için gerçeği ver bana.

Allah'ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve göğsümü hasetten temizle ki, insanlardan hiçbirini kendisine verdiğin bir nimetten ötürü kıskanmayayım; onlardan herhangi birinde din, dünya, sağlık, takva, zenginlik ve refahla ilgili bir nimet gördüğüm zaman (onu kıskanacağıma) ondan daha iyisini yalnız seninle ve yalnız senden –ki ortağın yoktur– kendim için isteyeyim.

Allah'ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve bana dünya ve ahirette, hoşnutluk ve gazap hâlinde hatalardan korunmayı, sürçmelerden uzak durmayı nasip et. Öyle olayım ki, hoşnutluk ve gazap hâli benim için bir olsun; her iki hâlde de senin itaatinle amel edeyim, dostların ve düşmanların hakkında sana itaati ve senin hoşnutluğunu diğer her şeye tercih edeyim. Düşmanım, zulmümden ve cevrimden güvende olsun; dostum, kendisine meyletmemden ve tutkumun alçalmasından ümidini kessin.

Allah'ım! Beni genişlikte de, zor durumda kalıp ihlâs ile sana yalvaranların yalvardığı gibi yalvaranlardan kıl. Hiç kuşkusuz, sen pek yücesin, övgüye lâyıksın.
  Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 06-12-14, 14:42   #2 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart

Arapçasını okumak isteyenler için

اللهم إنك كلفتني من نفسي ما أنت املك به مني ، و قدرتك عليه و علي اغلب من قدرتي ، فاعطني من نفسي ما يرضيك عني ، و خذ لنفسك رضاها من نفسي في عافية .اللهم لا طاقة لي بالجهد ، و لا صبر لي علي البلاء و لا قوة لي علي الفقر ، فلا تحظر علي رزقي ، و لا تكلني الي خلقك ، بل تفرد بحاجتي ، و تول كفايتي .و انظر الي و انظر لي في جميع اموري ، فإنك إن وكلتني الي نفسي عجزت عنها و لم اقم ما فيه مصلحتها ، و إن وكلتني الي خلقك تجهموني ، و إن الجاتني الي قرابتي حرموني ، و إن اعطوا اعطوا قليلا نكدا ، و منوا علي طويلا ، و ذموا كثيرا .فبفضلك ، اللهم ، فاغنني ، و بعظمتك فانعشني ، و بسعتك فابسط يدي ، و بما عندك فاكفني .اللهم صل علي محمد و آله ، و خلصني من الحسد ، و احصرني عن الذنوب ، و ورعني عن المحارم ، و لا تجرئني علي المعاصي ، و اجعل هواي عندك ، و رضاي فيما يرد علي منك ، و بارك لي فيما رزقتني و فيما خولتني و فيما انعمت به علي ، و اجعلني في كل حالاتي محفوظا مكلوء مستورا ممنوعا معاذا مجارا .اللهم صل علي محمد و آله ، و اقض عني كل ما الزمتنيه و فرضته علي لك في وجه من وجوه طاعتك أو لخلق من خلقك و إن ضعف عن ذلك بدني ، و وهنت عنه قوتي ، و لم تنله مقدرتي ، و لم يسعه مالي و لا ذات يدي ، ذكرته أو نسيته .هو ، يا رب ، مما قد احصيته علي و اغفلته انا من نفسي ، فاده عني من جزيل عطيتك و كثير ما عندك ، فانك واسع كريم ، حتي لا يبقي علي شي ء منه تريد أن تقاصني به من حسناتي ، أو تضاعف به من سيئاتي يوم القاك يا رب .اللهم صل علي محمد و آله ، و ارزقني الرغبة في العمل لك لاخرتي حتي اعرف صدق ذلك من قلبي ، و حتي يكون الغالب علي الزهد في دنياي ، و حتي اعمل الحسنات شوقا ، و امن من السيئات فرقا و خوفا ، و هب لي نورا امشي به في الناس ، و اهتدي به في الظلمات ، و استضيي ء به من الشك و الشبهات .اللهم صل علي محمد و آله ، و ارزقني خوف غم الوعيد ، و شوق ثواب الموعود حتي اجد لذة ما ادعوك له ، و كأبة ما استجير بك منه .اللهم قد تعلم ما يصلحني من امر دنياي و اخرتي ، فكن بحوائجي حفيا .اللهم صل علي محمد و آل محمد ، و ارزقني الحق عند تقصيري في الشكر لك بما انعمت علي في اليسر و العسر و الصحة و السقم ، حتي اتعرف من نفسي روح الرضا و طمانينة النفس مني بما يجب لك فيما يحدث في حال الخوف و الامن و الرضا و السخط و الضر و النفع .اللهم صل علي محمد و آله و ارزقني سلامة الصدر من الحسد حتي لا احسد احدا من خلقك علي شي ء من فضلك ، و حتي لا اري نعمة من نعمك علي احد من خلقك في دين أو دنيا أو عافية أو تقوي أو سعة أو رخاء إلا رجوت لنفسي افضل ذلك بك و منك وحدك لا شريك لك .اللهم صل علي محمد و آله ، و ارزقني التحفظ من الخطايا ، و الاحتراس من الزلل في الدنيا و الاخرة في حال الرضا و الغضب ، حتي اكون بما يرد علي منهما بمنزلة سواء ، عاملا بطاعتك ، مؤثرا لرضاك علي ما سواهما في الاولياء و الاعداء ، حتي يأمن عدوي من ظلمي و جوري ، و يأيس وليي من ميلي و انحطاط هواي .و اجعلني ممن يدعوك مخلصا في الرخاء و دعاء المخلصين المضطرين لك في الدعاء ، إنك حميد مجيد .
  Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07-12-14, 01:40   #3 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

teşekkürler abla...
__________________
Kalpler uyana, aşkınla yana..Can kurban sana Sultanım ALLAH..
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 26-03-17, 17:49   #4 (permalink)
YENİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 25-12-15
Mesajlar: 10
Konular: 0
erdem is on a distinguished road
Standart

Tesekurler abla
erdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
meşakkatli zamanda okuncak dua

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:04.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz