Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEK DUALARI > Diğer Dua Ve Zikirler

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkçe Sıkıntı Duası kurabiyem Çeşitli Sıkıntı Duaları 1 14-10-14 12:08
Türkçe Rızık için Dua kurabiyem Bereket Duaları 1 02-10-14 00:16
Türkçe Hacet Duaları kurabiyem Hacet Duaları Ve İstek Duaları 0 12-10-13 20:49
Veccehtu vechiye duası [iftitah duası] arapça türkçe ve anlamı SUMASALI Hacet Duaları Ve İstek Duaları 1 20-02-13 04:36
Türkce ibadet Hun Günlük Faydalı Dualar 4 15-12-12 01:48

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 27-02-14, 22:39   #1 (permalink)
Asr
 
Asr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30-12-13
Mesajlar: 197
Konular: 75
Asr is on a distinguished road
Standart Tahmidiye duası - türkçe meali

Tahmidiye duası - türkçe meali


Allahu Ekber (10 defa)

Bismillahhirrahmanirrahim

Ferdun. Hayyun. Kayyumun. Hakemun. Adlun. Kuddusun.

Allah Resulune emniyet ve rahmetini indirdi (Tevbe suresi-40)

En büyük korku olan kıyametin dehşeti onlara üzüntü vermez. (Enbiya Suresi-103)

Onlar, Allah'ın nimetleriyle rızıklanırlar ve Onun bağışladığı nimetlerle sevinç içindedirler. (Al-i İmran Suresi-169-170)

Rahmet sahibi Rablerinden onlara selam vardır. (Yasin Suresi- 58)

Ey ateş, serin ve selametli ol. (Enbiya Suresi-69)

Biz kur'an'dan mü'minlere bir şifa ve rahmet olan şeyi indiriyoruz. (İsra Suresi-82)

1. Kusur ve noksanlıktan münezzeh olan Allah-u Tealaya (c.c.) iman, Onun birliği, isim ve sıfatlarından her biri için; ezelden ebede kadar isim ve sıfatlarının tecellilerinin tamamı adedince Alemlerin Rabbi olan Alllah'a hamd olsun. Ondan başka ilah yoktur.

2. Hz. Muhammed'in (a.s.m.) peygamberliği ve ona iman için; Hz. Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın yaptığı iyilikler, sahip olduğu kemalat, getirdiği meyveler ve sağladığı faydalar adedince ve yine o Aleyhissalatü Vesselamın ali, Ashabı ve ümmetinin haseneleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

3. Kur'an ve ona iman için; Kur'an'ın zihinlerde tasavvur edilen manaları adedince ve onun Kıyamete kadar havada temessül eden kelime ve harfleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

4. İman, Kur'an ve İslam nimeti için; melekler, ruhaniler ve mahlukatın bütün zamanlarda yaptıkları tesbihler, getirdikleri hamd, tekbir ve tehliller sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

5. İman ve Kur'an nimeti için; yıldızlar ve onların hareketleri, duruşları ve zerreleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

6. İman ve Kur'an için; bitkiler, ağaçlar ve onların yaprakları, çiçekleri, meyveleri, tohumları, getirdikleri tesbih ve hamdleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

7. İman ve Kur'an nimeti için; kuşlar ve kuşcuklar, hayvanlar ve hayvancıklar, onların sesleri ve nefesleri, getirdikleri tesbihler ve hamdler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

8. Allah'ın, yiyecekler ve nimetlerle bize olan ikramları için; taamlar, nimetler ve bunların çeşitleri, kokuları, tatları ve parçaları sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

9. Allah'ın iman, Kur'an ve Risale-i Nur; Kadir, Miraç, Berat, Regaib geceleriyle bize olan ikramından dolayı, Kadir, Miraç, Berat, Regaib gecelerinin aşireleri (Aşire; bir dakikanın 167 trilyon, 961 milyar 600 milyonda biridir.) ve yine Ramazan ayının aşireleri adedince ve Kıyamete kadar Risale-i Nur'un yazılan ve okunan harfleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

10. Kur'an nimeti için; inişinden Kıyamete kadar Kur'an'ın kelime ve harflerinin okunmasının sevapları sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

11. İman ve Allah'ın razı olduğu şeylerden ibaret olan İslamiyet nimeti için; Mü'min ve Müslümanların yaptıkları iyilikler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

12. Kur'an, iman ve Risale- Nur nimeti için; kainatın zerreleri, terkibleri ve yaptıkları tesbihleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

13. Kur'an, iman ve İslamiyet için; bütün asır ve mekanlardaki ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları, yağmurların damlaları, kuşların nağmeleri, ışıkların parıltıları, çiçeklerin tohumları, meyvelerin çekirdekleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

14. İman ve Kur'an için; madenler ve varlıklar ile bunların hususiyetleri, verdikleri meyveler ve menfaatleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

15. İman, Kur'an ve İslam için; melekler, ruhlar, insanlar, cinler, bitkiler, hayvanlar ve bunların bütün zamanlarda yaptıkları hamdler, ettikleri tesbihler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

16. Kur'an, iman ve Risale-i Nur nimeti için; denizleri, karaları, Arşı, Kürsiyi, Arzı ve Gökleri dolduracak kadar Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

17. Ahiret ve ona iman için; Dünya ve Ahireti dolduracak kadar Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

18. Cennet ve ona iman için; Cennetler dolusu ve sonsuza kadar Allah'ın onların ahalisine yapacağı ikramlar sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

19. Nimetlerinden her birisi için; nimetleri adedince ve Zatının layık olduğu şekilde Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

20. Ey bütün kemal sıfatlarla muttasıf ve hakiki mabut olan Allah. Ey Dünyada mü'min-kafir ayırd etmeden herkesi rızıklandıran Rahman. Ey çok merhamet sahibi ve Ahirette sadece Mü'min kullarına bol merhamet edecek olan Rahim. Ey zat, sıfat ve ef'alinde ortağı bulunmayan Ferd. Ey gerçek hayat sahibi olan Hayy. Ey herşeyi ayakta tutan ve koruyan Kayyum. Ey hüküm ve kaza sahibi Hakem. Ey mutlak adalet sahibi Adl. Ey kusur ve eksiklikten beri olan ve herşeyi temizleyip arındıran Kuddus.


ve dua...
__________________
“Olmayacak duaya amin deme” dedi… Oysa dua’yı kabul eden Rabbim’di... Olmayacağını nereden bilebilirdi…
Asr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 27-02-14, 23:35   #2 (permalink)
Hun
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.505
Konular: 724
Hun is on a distinguished road
Standart

eline emegine saglik cennetül esmanin türkcesi teskkürler
Hun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
tahmidiye duası türkçe meali


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:47.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz