Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Dini Görsel Ve Hikayeler (https://www.dilekduasi.com/dini-gorsel-ve-hikayeler/)
-   -   Hangi işler dünyalık sayılır. ? (https://www.dilekduasi.com/dini-gorsel-ve-hikayeler/1351-hangi-isler-dunyalik-sayilir.html)

zafer 02-11-11 13:58

Hangi işler dünyalık sayılır. ?
 
Hindistan evliyasından Ferideddin-i Genc-i Şeker hazretlerihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bir gün mahallenin gençleriyle sohbet ederken;
- Dünyalık işlerin Hak teala indinde hiçbir kıymeti yokturhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif buyurdu.
Gençler;
- Hangi işler dünyalık sayılır? dediler.
- Ahirette faydası olamayan her şey dünyalıktırhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif buyurdu.
Sordular yine:
- Efendimhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kul hakkı sadece maddî şeylerde mi olur?
- Hayırhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif maddî olmayan kul hakları da vardırhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif buyurdu.
Misal istediler.
- Mesela “Gıybet” kul hakkına girerhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif buyurdu. Ayrıcahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif “Su-i zanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kalp kırmak”http://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif hatta “Mümine sert bakmak” bile kul hakkıdır.

Müminin iki ziyneti
- Efendimhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif geçenlerde “Mümini süsleyen iki ziynet var” demiştiniz. Onlar neydi? diye sordular.
Buyurdu ki:
- Biri “Tevazu”http://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif öbürü”Hayâ” ve “edep”tir.
***
Bir gün de bir talebesi;
- Efendimhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif benden küçük bir kardeşim var. Annem onu sabah namazına kaldırmıyor. Bu yaptığı doğru mu? diye sordu.
- Çok yanlışhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif buyurdu. Annene söylehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bir anne çocuğunu namaza kaldırmıyorsahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif onu kendi eliyle ateşe atıyor demektir.

Boş işlerle uğraşmak
Bir gün de;
- Allahın bir kulunu sevmediğinin alâmeti nedir ? diye sordu bir genç.
- Onunhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ne dinehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ne de dünyaya faydası olmayan boş işlerle uğraşmasıdırhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif buyurdu.
- Efendimhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bir arkadaşım varhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif namazını kılmıyor. Onun durumu nedir?
- Çok tehlikeli. Zira namaz vakti geçerken kılmadığı için üzülmeyenin imânı gider oğlum. Ona söylehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif mutlaka kılsın namazını.
- Peki efendimhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif güzel ahlâk nedir?
- Kimseye yük olmamakhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bilakis herkesin yükünü çekmektir.
- Buna nasıl kavuşulur ****m?
- Haramlardan sakınmaklahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif buyurdu. Böyle yapanların kalbi temizlenirhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ihlası artar.





Alıntıdır.

birkul 30-11-11 03:43

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

varol 30-11-11 04:55

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:57.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.