Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Dini Görsel Ve Hikayeler (https://www.dilekduasi.com/dini-gorsel-ve-hikayeler/)
-   -   Dua Adenin ''Rabbim'' Demesi (https://www.dilekduasi.com/dini-gorsel-ve-hikayeler/1539-dua-adenin-rabbim-demesi.html)

zafer 08-11-11 14:14

Dua Adenin ''Rabbim'' Demesi
 
Duayı asla bırakmamamızı anlatan bir yazı.


Birisi her gece kalkıp Allah'ı anıyorhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif O'na dua ediyordu. <
<
Şeytan ona dedi: <
<
- Ey devamlı Allah'ı anan kişi! Bütün gece Allah deyip çağırmanahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif yakarman karşılık seni buyur eden var mı ki?

Sana bir tek cevap bile gelmedihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif daha ne zamana kadar böyle yakarıp dua edeceksin?

Adamın gönlü kırıldıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif başını yere koydu ve hüzün içinde uyudu.

Rüyasında ona şöyle dendi:

- Kendine gel uyan! Niye duayıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif zikri bıraktın? Neden usandın?

Adam:

- Buyur diye bir cevap gelmiyor kihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/nokta.gif. Artık kapıdan kovulmaktan korkuyorumhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif dedi.

Bunun üzerine dendi ki ona:

- Senin Allah demenhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif O'nun buyur demesi sayesindedir. Senin yalvarışınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif Allah'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır.

Senin çabalarınhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif çareler aramanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif Allah'ın seni kendine yaklaştırmasıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ayaklarındaki bağları çözmesindendir.

Senin korkunhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif sevginhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ümidinhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif Allah'ın lütuf kemendidir. Senin her Yarabbi demenin altındahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif Allah'ın buyur demesi vardırhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/nokta.gif

Gafilinhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Çünkü Yarabbi demeye izin yok ona. Ağzında da kilit var onunhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif dilinde dehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/nokta.gif.

Zarara uğradığı zamanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ağlayıp sızlamasın diye Allah ona derthttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif ağrıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif sızıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif gamhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif keder vermedi. Artık anla kihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif Allah'a dua etmenihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif

O'nu çağırmanı sağlayan derthttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif Dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden koparhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/nokta.gif.



Alıntıdır.







Dileğim 08-11-11 15:43

Daha önce okumuştum ama yeniden hatırlattığınız için tşkler.

Vetala 08-11-11 20:27

Konu Düzenlenmiş ve Sabitlenmiştir.
Sevgiyle...

birkul 30-11-11 03:42

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

varol 30-11-11 04:51

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı

zeytınn 13-03-14 00:36

teşekkürler.................


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:50.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.