Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Dinimizi Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/dinimizi-ogrenelim/)
-   -   Allah Kulunu Nasıl Zikreder (https://www.dilekduasi.com/dinimizi-ogrenelim/1373-allah-kulunu-nasil-zikreder.html)

zafer 03-11-11 18:40

Allah Kulunu Nasıl Zikreder
 
Yine etkilendiğim Dini Hikayeyi Sizlerle Paylaşmak İstedim.



Adamın birihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif geceleri devamlı Allah'ı zikrederdi. Bütün gecesi zikir fikir içinde geçerdi. Zikir kalbine yerleşmişhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif gönlüne tat vermişti. Bir gün şeytan bu adama yaklaştı ve o*nahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif
Böyle devamlı Allah'ı zikretmen ne zamana kadar sürecek. Sen gece gündüz Allah diyorsunhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif peki bir kere olsun Allah da sana buyur kulum dedi mi? Zikrinin karşılığını aldın mı? Madem sana bir karşılık verilmiyorhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif sen bu kötü halinle ve kara yüzünle ne zamana kadar Allah diyeceksin?” diye vesvese verdi.

Bu vesvese adama tesir etti. Kalbi karıştı. o*nu gerçek zannetti. Demek ben Allah'ı zikretmeye layık bir kul değilim bana karşılık verilmiyor diyerek zikri bıraktı ve uyudu.

Gece rüyasında Hızır aleyhisselamı gördü. Hz. Hızır o*nahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif

-Allah'ı zikretmeyi niçin terk ettin; zikirden niçin pişmanlık duydun? diye sordu.

Adamhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif

-Ben sürekli Allah Allah diye zikrettim; fakat bir gün olsun Allah'tan “buyur kulum'' diye bir karşılık duymadım. Ben bu işe layık olmadığımdan ve Allah'ın kapısından kovulmaktan korkuyorumhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gifdedi.

O zaman Hz. Hızır (a.s) adamı şöyle uyardı:

-Senin Allah Allah demenhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif O'nun buyur kulum demesi dir. O seni zikretmese sen O'nu hiç zikredemezdin. Senin O'na kavuşma arzusu ile amel edip çırpınman O'nun tarafından sana verilmiş bir cezbedir. O seni sevmese kendi yolunda koşturmazdı. Senin Allah'tan korkun ve O'na duyduğun aşkhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif O'nun sana lütfüdür. Senin her yâ Rabbi diye inleyişinde O da sana yönelirhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif seni dinler ve karşılık verir. Allah bir kulun kalbini bağlarsahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif o kul Allah'ı zikredemez. Allah yolunu açmazsahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kul dua edemez. Sen başına gelen bir dert içinde Allah diyorsanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif O sana kendisini zikrettirmek için bu derdi vermiştir. Gaye seni kendisi ile meşgul etmektir. Korkmahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif Allah de. Zikre ve duaya devam et. Hiçbir zikir ve dua karşılıksız kalmaz. Zerre kadar bir amel dahi zayi olmaz. Allah Firavun'a mal verdihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif dert vermedi. O da hiç inleyip zikretmedi. Allah'ı zikrettiren derthttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif O'nu unutturan maldan ve sıhhatten daha hayırlıdır.


Alıntıdır.


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:12.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.