Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Diyet Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/diyet-ogrenelim/)
-   -   Kalori Nasıl Yakılır Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/diyet-ogrenelim/3609-kalori-nasil-yakilir-ogrenelim.html)

nurcann 12-12-11 04:34

Kalori Nasıl Yakılır Öğrenelim
 
Kalori Nasıl Yakılır hakkında sevgili dilekduası.com üyelerimize önemli notları aktaralım

Vücudumuzun hareket halinde olmasak bile yaktığı belli bir miktar kalori değeri vardır. Diyetisyenler bu kalori değeri hesaplamasının üzerinden bir günlük diyetinizin kaç kalori olması gerektiğini hesaplar ve genelde bu kalori değerinin altında bir değerde bir liste hazırlar. Bu şekilde bu diyet listesinin tamamen size özel olduğunu anlayabilirsiniz. Çünkü sizin kalori yakabilme değerlerinize göre hazırlanmıştır. Kendi kendinize yaktığınız kalori miktarı dışında basit ve hızlı yollarla daha fazla kalori yakabilirsiniz.



Bir kaç önerimizi sizinle paylaşacağız. Gün içinde yapabileceğiniz ufak değerlendirmelerin kalori yakmanızdaki faydasını tahmin bile edemezsiniz.
Karanlık ortamlarda fazla bulunmayın ve akşamları normal uyuma saatinizden bir saat daha erken uyumaya çalışın. Böylece daha erken uyanırsınız ve metabolizmanız çok daha erken saatlerde çalışmaya başlar. Bu da daha hızlı zayıflayabileceğiniz anlamına gelir. Sadece ihtiyacınız kadar uyumaya dikkat edin.
Ayakta dururken yemek yiyerek kalori harcayabileceğinizi düşünmeyin. Yemek yerken kesinlikle oturarak yemek yemelisiniz.




Eğer televizyon izlerken ya da odanız da çalışırken yanınıza su almayı tercih ediyorsanız, bundan sonra bu alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz. Yanınızda şişeyle su bulundurmayın ki susadığınızda her seferinde mutfağa gitmek zorunda kalın. Aradaki mesafe kısa olsa da sürekli oturmanın zararını büyük ölçüde değiştirecektir.
Tüm gün oturmak zorunda değilsiniz. Eğer zayıflamak için diyetlere başlamadan önce fazla ev işi yapmadıysanız, bu başlamanız için en uygun zaman. Ufak ev işlerini halletmek bile kalori yakmanızı hareket halinde olmanızı sağlayacaktır.


Dışarı çıkın. Diyet yapıyorsunuz diye kendinizi dünyadan soyutlamanız gerekmiyor. Gün ışığı hem motivasyonunuzu dengede tutmaya hem de yeme düzeninizi ve yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca temiz hava almanın dahi kalori yaktırdığını unutmayın.


Kalori yakmanın en büyük detayı sürekli hareket halinde olmaktır. Sürekli yürümenizi tavsiye etmiyoruz ancak gün içinde sürekli oturmaktan vazgeçin ve yavaş yavaş hareket etmeye başlayın.

netten alıntıdır
sevgiler dilekduası

zeynepdido 26-05-12 13:23

emegine saglık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:28.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.