Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > PARANORMAL FORUM > Doğa Üstü Olaylar

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayirli Kapilar Açan Güzel Dua nurcann Hacet Duaları Ve İstek Duaları 6 11-04-13 21:54
Engelleri Kaldıran Hayırlı Kapılar Açan Dua... Gülşen Hacet Duaları Ve İstek Duaları 2 22-10-12 22:48
Hareketli Çiçek Gifleri Burada nurcann Avatar-Gif Resimler 0 14-11-11 16:56
Bir Üyeye Çiçek Gönder nurcann Dilekdusı Forum Oyunları 12 14-11-11 01:12
Rüyada Çiçek Görmek Sky Rüyalarınız Neyi Anlatıyor 0 31-08-11 21:44

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 22-09-12, 07:45   #1 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
mek444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 22-08-12
Mesajlar: 207
Konular: 78
mek444 is on a distinguished road
Standart Standart Udumbara:3 Bin Yılda Açan Çiçek

Standart Udumbara:3 Bin Yılda Açan Çiçek

Üç bin yılda bir açan Udumbara adlı çiçek Avatar filminde mutluluğu yakalayanların üzerine konan bir figür olarak kullanılmıştı. Avatar filminden sonra yeniden gündeme gelen çiçekle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Dünyada şimdiye kadar sadece 15 tane tespit edilen çiçeğin yeniden filiz verdiği belirtildi.



Avatar filminde mutluluğun sembolü olarak gösterilen Udumbara, Budizmin efsanelerinde yer alan dünyanın en nadir görülen çiçeği Çin’de şans eseri ortaya çıktı. Çinliler şimdi efsanelerin gerçekleşip















gerçekleşmeyeceğini merak ediyor.



Budistlerin inandığı bir efsaneye göre Youtan Poluo olarak bilinen Udumbara çiceği 3 bin yılda bir çiçek veriyor. En eski Hint bölgesinin en eski dili Sanskritçe’deki anlamı “cennetten gelen hayır çiçeği” olan Udumbara Çin’de bir mucize eseri yeniden ortaya çıktı. Mucizevi çiçek, 50 yaşındaki Miao Wei adlı kadının çamaşır makinesinin altında bulundu. Çinli yetkililer nadir rastlanan çiçeğin sadece bir milimetre çapında olduğunu belirtti.



Udumbara çiçeği Asya falcılık kültüründe kehanete işaret eden yan yana dizilmiş yumurtalara benziyor. Wei bu yüzden çamaşır makinesinin altında gördüğü çiçeğin ilk önce kurtçukların bıraktığı yumurtalar olduğunu zannetmiş. Wei’nin keşfettiği Udumbara çiçeğinin kökleri bir gün içinde tam 18 farklı çiçek açarak görenleri şaşkına çevirdi.















Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen Udumbara çiçeği üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle fark edilmesi olanaksız oluyor. Üç bin yılda bir açtığı düşünülen ve gözlerden uzak yetişen udumbara çiçeği bu nedenle Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor.



Budizm’in üç ana kolundan biri olan Mahayana’nın Lotus Sutra metninde ve en eski Budist Okulu Theravada’da bahsi geçen Udumbara, görülme olasılığı belki de en nadir olan çiçek. Bu yüzden ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına ait inanış bile var.



Her ne kadar 3 bin yılda bir açtığına inanılsa da insanlık tarihinde bu inanışı gerçeğe dönüştürecek bir bilgi bulunmuyor. İşte bu yüzden bazıları Udumbara çiçeğinin düşünüldüğü kadar nadir olmadığına inanıyor. Diğer yandan boyutu bir kaç milimetreyi geçmeyen Udumbara çiçeğini tespit etmek normal şartlarda da kolay değil.
mek444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Etiketler
standart udumbara


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:45.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz