Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Dua Kardeşlikleri (https://www.dilekduasi.com/dua-kardeslikleri/)
-   -   Hâcet Namazı Zinciri Oluşturuyoruz(İhtiyaç Sahipleri için) (https://www.dilekduasi.com/dua-kardeslikleri/1388-hacet-namazi-zinciri-olusturuyoruzihtiyac-sahipleri-icin.html)

Vetala 03-11-11 20:14

Hâcet Namazı Zinciri Oluşturuyoruz(İhtiyaç Sahipleri için)
 
Selamün Aleyküm Değerli dilekduası üyeleri
Forumumuzda farklı şiddette türlü türlü imtihandan geçen kardeşlerimiz var, bende dahil...

Düşündüm ki, isteyen herkes sırayla bir üstteki mesaj yazan kardeşinin haceti(ihtiyacı) için 2 rekat hacet namazı kılıp, ardından; hayırlısıyla dünya ve ahiret hayatında selamete ermesi için el açalım ve Rabbimize bir de bu şekilde TEMİZ AĞIZlarla, içimizden geldiği gibi tüm samimiyetimizle dualarda bulunalım..
İnşaallah.

Hacetini belirtmek isteyen, özel bir durumu olan kısaca mesajına eklesin, istemeyen eklemesin, örnek olarak; bağışlanmamız için, ilim öğrenmek ve idrakimizin açılması için, hidayete ermek için, afiyet ve akıbetimizin güzel olması için, tum ümmeti Muhammedin selameti için, tüm kötülüklerden muhafaza için, hastalığımız için, maddi sıkıntı için, aile sorunları için, (sevgili sorunları konumuzun dışında kalmasını rica ediyoruz). Vs. Vs. Şeklinde.


Hacet Namazı Nasıl Kılınır?

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allah’tan veya insanlardan bir isteği bulunan kimse, güzelce abdest alıp iki rekat namaz kılsın! Sonra Allahü teâlâya hamd etsin, Resulüne salevat getirsin, sonra şu duayı okusun!


(La ilahe illallah-ül-halim-ül-kerim. Sübhanallahi Rabb-il-arş-il-azim. Elhamdü lillahi Rabbil âlemin. Eselüke mucibati rahmetike ve azaimi mağfiretike vel ganimete min külli birrin vesselamete min külli ismin la teda li zenben illa gafertehü vela hemmen illa ferrectehü vela haceten hiye leke rıdan illa kadayteha ya erhamerrahimin.) [Halebi]

Hacet namazı iki, dört veya oniki rekat olarak kılınır. Birinci rekatta Fatihadan sonra üç kere Âyet-el kürsi okunur, diğer rekatta Fatiha ile birer kere İhlas ve Muavvizeteyn [yani felak ve nas sureleri] okunur. Yahut her rekatta Fatiha, Âyet-el-kürsi ve İhlas okunur.

İlk Ben başlıyorum; sitemizdeki tüm ihtiyaç sahiplerinin akıbetlerinin güzel olması duasıyla 2 rekat Allah rızası için hacet namazı kılmaya niyetlendim...

Sevgi ve Saygıyla

Vetala 05-11-11 04:14

sitemizdeki tüm ihtiyaç sahiplerinin akıbetlerinin güzel olması duasıyla 2 rekat Allah rızası için hacet namazı kılmaya niyetlendim...

Vetala 09-11-11 20:33

sitemizdeki tüm ihtiyaç sahiplerinin akıbetlerinin güzel olması duasıyla 2 rekat Allah rızası için hacet namazı kılmaya niyetlendim..

Vetala 13-11-11 21:36

sitemizdeki tüm ihtiyaç sahiplerinin akıbetlerinin güzel olması duasıyla 2 rekat Allah rızası için hacet namazı kılmaya niyetlendim...

ezom 13-11-11 22:16

kızım büşranın piskolojik hastalığı için hacet namazı kıllan kardeşlerimize Allahın selameti hep üzerinde olsun inşallah..

Vetala 13-11-11 22:25

Alıntı:

ezom Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 3964)
kızım büşranın piskolojik hastalığı için hacet namazı kıllan kardeşlerimize Allahın selameti hep üzerinde olsun inşallah..

Amin kardeşim
________________


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:04.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.