Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > NELER OLUYOR > Dünyada Neler Oluyor

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bedelli Askerlik İçin Tarih Verildi Sparrow Dünyada Neler Oluyor 0 16-11-11 15:46

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 18-11-11, 17:53   #1 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 27-10-11
Mesajlar: 402
Konular: 16
elif is on a distinguished road
Standart Bedelli Askerlik Şartları Açıklandı

Bedelli Askerlik Şartları Açıklandı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gelecek hafta Meclis’e geleceğini söylediği bedelli askerlik yasa tasarısı Bakanlar Kurulu’nun imzasına açıldı. Tasarının ayrıntıları da belli olmaya başladı. Tasarıda bedelli için alt yaş sınırının 30 olduğu, bedelli ücretinin de 25 ya da 30 bin TL olacağı iddia ediliyor. Süresi 21 gün olarak belirlenen bedelli askerlik için ödeme kolaylığı da getirildiği ve miktarın 4 takside bölüneceği de öğrenildi.

Bedelli askerlik düzenlemesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerekçeleriyle birlikte açıklanacak.
İddialara göre, bedelli askerlikten 30 yaş ve üstü yararlanabilecek. Askerliğini bedelli yapmak isteyenlerden de alınacak ücret 25 ya da 30 bin TL olacak. Ödeme kolaylığı için bu miktarın 4 taksitte ödenebileceği de belirtiliyor. Bedelli askerliğin süresi 21 gün olarak belirlendi.
Bedelliden yararlanacakların sayısının da 150 bini bulması bekleniyor ve en az 2.5 milyar dolar gelir hedefleniyor.

Bakanlar Kurulu’nun imzasına açılan tasarı büyük bir aksilik olmazsa Kasım ayı içerisinde hayata geçecek. Haftaya Meclis’e sunulacak tasarı önce komisyonda, sonra Genel Kurul’da görüşülecek.

Bedelli askerlik düzenlemesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girecek. İlk bedelli tertibinin 2012’nin Şubat ayında ya da nisanda olması bekleniyor.

"BAŞBAKAN SALI GÜNÜ AÇIKLAYABİLİR"

Bu arada Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 22 Kasım Salı günü düzenlenecek grup toplantısında bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulunabileceğini söyledi.
Elitaş, TBMM'de gazetecilerin, “bedelli askerliğe” ilişkin sorularını yanıtlarken, “Önümüzdeki hafta muhtemelen bu işin son noktası konulacak. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Mustafa Elitaş, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki hafta muhtemelen Salı günü gündeme gelebilir. Tasarı haline geldikten sonra TBMM'ye gönderirler. TBMM kendi takvimi doğrultusunda bunu değerlendirir. Siyasi parti guruplarının bu konuya olumlu yaklaşımlarının var olduğunu biliyorum ama CHP konusunda kanaatim tam net değil. Çünkü grup başkanvekilinin biri 'hayır' diyor. Genel Başkan 'destekliyoruz' diyor. Hatta kanun teklifleri var. Şu anda CHP'nin sözcüsünün kim olduğu karışık ama Genel Başkan'ın söylediğine itimat etmek gerekiyor.”

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, “konunun referanduma götürülmesi teklifinde bulunduğunun” anımsatılması üzerine Elitaş, “Sayın Hamzaçebi şunu bilmeli ki hiçbir kanun referanduma götürülemez” dedi.

Bir başka gazetecinin, “Salı günü grup toplantısında mı açıklanır?” sorusuna Elitaş, “Muhtemelen öyle olur gibi geliyor” yanıtını verdi.

kaynak hürriyet
elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:38.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz