Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Dünyada Neler Oluyor (https://www.dilekduasi.com/dunyada-neler-oluyor/)
-   -   Dünya İçin Bir Saat (https://www.dilekduasi.com/dunyada-neler-oluyor/6158-dunya-icin-bir-saat.html)

zeinarda 22-03-13 20:00

Dünya İçin Bir Saat
 
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla oluşturulan “Dünya Saati” hareketi 23 Mart Cumartesi, saat 20.30’da tüm dünyada gerçekleştirilecek. WWF’nin 150’yi aşkın ülkede düzenlediği dünyanın en büyük çevre hareketi olan proje kapsamında Cumartesi günü saatler 20.30’u gösterdiğinde tüm dünyada ışıklar bir saatliğine kapatılacak.

Ülkemizde WWF- Türkiye tarafından düzenlenen projede duyarlı kişi ve kurumların katılımı ile büyük bir domino etkisi yaratmayı hedefliyor.Şu ana kadar bir Belediye, şirket ve gönüllü bu projeye katılacağını belirtti.İstanbul’da Boğaz Köprüsü, Galata Kulesi gibi bir çok sembolik yapıda bu projeye destek vereceğini açıkladı.


WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar, “Bütün yaşamımızı doğaya borçluyuz! Günümüzde tüketim alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız gezegenin doğal kaynak kapasitesinin yüzde 50 üzerinde, Ekolojik Ayak İzimiz giderek büyüyor. Gezegenimizi geri dönülmez bir yıkıma sürükleyen bu durumu tersine çevirmek için güce sahibiz. Dünya Saati’nde bir araya gelen yüzlerce kurum ve birey çözümn için cesaretini, kararlılığını ve birlikteliğini ortaya koyuyor” dedi.


WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ise; “Dünya Saati sembolik bir hareket olarak başladı. Ancak bugün yaşamımızda ve iş süreçlerimizde bir saatin ötesinde etki yaratacak değişimlere karar verdiğimiz gün olarak tanımlanıyor. Çevre sorunlarına duyarlı tüm kurumları ve bireyleri Dünya Saati’ne katılmaya ve dunyasaati.org’da bulunan sürdürülebilir adımları atmaya teşvik ediyoruz,” dedi.

zeytınn 22-06-14 00:31

teşekkürler ablaa


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:18.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.