Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Fal Ve Tarot Konuları (https://www.dilekduasi.com/fal-ve-tarot-konulari/)
-   -   Çay Falı Nedir Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/fal-ve-tarot-konulari/1869-cay-fali-nedir-ogrenelim.html)

nurcann 15-11-11 20:24

Çay Falı Nedir Öğrenelim
 
çay falı nedir çay falı nasıl bakılır öğrenmek isteyen sevgili dilekduası.com üyelerimiz için yazalım

yöntem 1

Günümüzdeçay falı, kahve falı ile oldukça büyük benzerlikler gösteren bir falçeşididir. Bu falda da aynı kahve telvesi gibi, bardak veya fincandibinde kalan çay artıklarının oluşturduğu semboller doğrultusundayorumlanır. Tıpa tıp kahve falında olduğu şekilde, bardak veya fincan,bir tabak yardımı ile ters çevrilme şekli ile bakılır. Kahve falındauygulanan aynı işlemler ve şekiller bu fal için de geçerlidir.
Fakatçay falı, gerek halk arasında tutulmaması, gerek de bakılış yönündeninsanlara çekici gelmemesi bakımından çok az kullanılan bir yöntemdir.Günümüzde pek çok kişi böyle bir falın varlığından bile haberdardeğildir. Gene de arada sırada bazı yerlerde bakıldığı olmaktadır.


yöntem 2

Çay Falı çok çok eski, yaklaşık 5.000 yıllık bir kehanet metodudur.Aslında çay falı, kahve falı tarzındadır yani sezgiye dayanır. Önemliolan şekillerden anlam çıkarmaktır. Okuyucu yani falcı, boş çayfincanını alarak dipte kalan çay yaprakçıklarından anlamlar çıkarır amadikkat edilmesi gereken şey, fal çayının poşet çayı olmayacağı ve desüzgeçten geçirilmemesidir. Çünkü yüzen yaprakçıklar yorumlanacaktır.Bu doğrultuda hazırlanmış yani demlenmiş bir çayı içtikten sonra,fincanın kenarlarında kalan çayların şekilleri de yorumlanacaktır. Sizeaşağıda bazı olası şekillerin anlamlarını veriyoruz; çayyaprakçıklarının fincanın kenarında birikmesi kehanetin daha çabukgerçekleşeceği anlamındadır. Yaprakçıkların fincanın dibine doğru veyadibinde olması kehanetin daha uzun zamanda gerçekleşeceği anlamındadır.Yedi uçlu yıldız, her konumda iyi şansın simgesidir. Yıldızın uçlarınınkırık olması, bazı umutların kırılması anlamına gelir veya daha çayiçilmeden önce çayın üzerinde yıldız şekli varsa, bu da isteğe ulaşmakiçin sabırlı olunması anlamındadır. Şimdi bazı şekillerin yorumunugörelim:
Anahtar: Yeni projelerin haberi; Önemli bir değişiklik olabilir.
Ay: Coşkulu ve heyecanlı bir aşk olayı.
Bıçak: Ayrılık ve çekişmeler.
Dağlar: Yüksek dağlar aile içinde mutluluk veya iyi bir aşk ilişkisi. Ayrıca iş yaşamında olumlu bir gelişme olabilir.
Eldiven:Bir davette farklı bir düşünce ile karşılaşılabilir. Yapraklar sabitduruyorsa çözümlenmesi gereken bir haklılık veya haksızlık olayıvardır. Eğer fincanın kenarına yapışmışsa, iyi şans gelmektedir.
Elma: İsteğin olumlu yönde gelişmesi, insana benzeyen bir şekille beraber veya yakınsa yakın birisinin yardımı gelecektir.
İncir veya üzüm: Bereket ve verimlilik; hamilelik olabilir.
Kafes:Hastalık ve şanssızlık; kenara yakınsa yolculuklarda dikkatliolmalısınız. Sabit duruyorsa, aile ve para konularında canınızsıkılabilir.
Kalp: Samimi, dokunaklı bir etki altındasınız. Eğer çay yaprakları kenarda ve bir halka şeklindeyse bir evlilik haberi gelebilir.
Mektup: Yapraklar yüzüyor ve küçükse, bir maddi kazanç olabilir. Sabit duruyorsa, büyükse bir aşk mektubu gelebilir.
Meşale: İyi işaret. Gelişim haberi. Şans geri dönebilir.
Yelpaze:Kapanmış bir şekildeyse, bir veya iki flört haberi, yelpaze açıksa birkıskançlıktan korunulmalıdır. Sadece tek ve belirgin bir yelpaze varsa,bir toplantı olabilir.
Yılan: İhanet ve aldatılma; dost sandığınız birisine dikkat edin.
Evet,bundan sonrası size ait; çayınızı demleyin ve oturup yorumlamayabaşlayın; farklı şekilleri kendinizce yorumlayacak ve anlamlarçıkaracaksınız; önemli olan sezgileriniz; önce bir zaman egzersiz gerektabii ki

alıntıdır
sevgiler

birkul 18-11-11 04:46

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

varol 20-11-11 05:55

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı

nurcann 29-11-11 02:44

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için

ravza 09-12-11 19:36

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika

nurcann 10-12-11 02:24

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim

bjk1903 11-08-12 16:55

herkese selam hergun yeni birsey ogreniyorum allah razi olsun sizden


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:31.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.