Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Farkındalık Ve Bilinçaltı Konuları (https://www.dilekduasi.com/farkindalik-ve-bilincalti-konulari/)
-   -   Az Konuşmak Hakkında (https://www.dilekduasi.com/farkindalik-ve-bilincalti-konulari/2195-az-konusmak-hakkinda.html)

nurcann 21-11-11 20:07

Az Konuşmak Hakkında
 
az konuşma konusuna göz atıyoruz sevgili dilekduası.com üyeleri

Konuşmak, daha çok kendine acıma suçluluk ve yargıyı canlı tutmanın bir sonucu olarak oluşur. Konuşmak, sadece diğerleriyle yaptığımız bir iş değil, aynı zamanda kendimizle de yaptığımız bir iştir. Buna içsel söyleşi diyoruz. Biz sürekli konuşma halindeyiz. İçsel ve dışsal söyleşinin mütemadiyen sürmesi, rüyamızda bile devam etmesi büyük enerji kayıpları yaratır.

Dikkat edin, konuşmak her zaman bir kendini savunu ya da kendini anlatmak serüvenidir. Orada aşırı bir ben dili vardır. Ne kadar az konuşursanız, o kadar az enerji kaybedersiniz.

Ama bu o kadar kolay değildir. Enerjinizin artmasına bağlı olarak kolaylaşacaktır. İdeal durum içsel söyleşinin tamamen durmasıdır. Fakat bu aşamaya gelinceye kadar epey bir merhale geçilecektir. İnandığınız dünyayı ayakta tutmak için konuşursunuz. Eğer konuşmazsanız, dünyanızı ayakta tutamayacağınızı sanırsınız. Ve aslında bu doğrudur. Bu yüzden içsel söyleşinin zaman içinde ve yavaş yavaş hafiflemesi gerekir. Aniden durması nahoş sonuçlar doğurabilir.

Şimdilik dışsal konuşmayı azaltarak başlayın. Kendinizi tükenmiş hissettiğiniz diyalogları yapmaktan vazgeçin. İçsel söyleşiyi günün belli bir saatinde askıya almak için meditasyon yapın. Sakin bir ortamda bedensel rahatlığınızı sağlayarak oturun. Ve sadece zihninizi izleyin. Zihninizden gecenler hakkında hiçbir yorum yapmadan sadece zihninizin hareketine tanık olun. Düşüncelerinizde kaybolduğunuzu fark ederseniz, tekrar izleme konumuna geçin. Ve bunu 20 dakika için sürdürün. Her gün 20 dakika ısrarla, günün belli bir saatinde bunu uygularsanız, içinizde bir şey sonunda kırılır. Ve gerçekten zihninizin sizden bağımsızca hareket ettiğini ve onun hareketini izleyebileceğinizi görürsünüz. Başlangıçta istediğiniz sonucu alamıyorsunuz diye sakın terk etmeyin. Sebat edin. Hiçbir şey olmuyormuş gibi görünse bile sebat etmeye devam edin. Hiç beklemediğiniz bir anda zihninize tanık olacaksınız ve anlayacaksınız ki, zihniniz siz değilsiniz.

alıntıdır
sevgiler

birkul 22-11-11 05:30

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

varol 22-11-11 06:16

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı

nurcann 29-11-11 03:05

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için

ravza 09-12-11 19:05

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika

nurcann 10-12-11 02:51

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:03.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.