Dilek Duası  
Okunmamış 03-11-11, 13:58   #1 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 01-11-11
Mesajlar: 259
Konular: 58
zafer is on a distinguished road
Standart Ayrılmak İsteyenler İçin Metodlar

Ayrılmak İsteyenler İçin Metodlar

Ayrılmak isteyen arkadaşlara öneriler...





1) Açık sözlü davranın:

Ayrılma kararı alma sebeplerinizden iyice emin olun. Bazen yüzeydeki sebep gerçeğinden oldukça uzaktır. Gerçek sebebi bulmak için kendinizi iyice sorgulayın. Durumun bu kadar içinde olmak kararlarınızı bulandırabilir. Kendinizi ortamdan soyutlayın ve biraz yalnız kalın. Bu ihtiyacınız olan netliği kazanmanızı sağlar


2) Kendinize karşı dürüst olun:

Kendinize ve karşınızdakine karşı dürüst olmaktan vazgeçmeyin. Doğruyu söylemek ilk başta zor gelse de her zaman doğru seçenektir.

3) Buluşma ayarlayın:

Sevgilinizle karşılıklı konuşabileceğiniz bir zaman belirleyin. Ayrılmak için SMS göndermeyin e-posta yazmayın ve mümkünse telefonda ayrılmayın. Yüzleşmekten muhtemel gözyaşlarından ve çıkabilecek bir kavgadan korkuyor bile olsanız ona saygı gösterin ve ayrılık konuşmasını yüz yüze yapın.

4) Anlayışlı olun:

Buluşmanızdan önce karşınızdaki kişiye karşı anlayışlı ve şefkatli bir ruh haline girmeye çalışın. Bu hem sakin kalmanızı sağlar hem de onun iyileşmesini kolaylaştırır. Anlayışlı bir ruh haline girebilmek için size önerilerimiz şunlar:

• Derin derin nefes alın. Dik durun gözlerinizi kapatın elinizi kalbinizin üzerine koyun. Uzun ve derin nefesler alıp verin. En az 15 kez tekrarlayın.
• Şükredin. Rahat bir yere oturun gözlerinizi kapatın ve şükrettiğiniz her şeyi gözünüzün önüne getirin. Birer birer insanların olayların yerlerin ve nesnelerin görüntülerini hayalinizde canlandırın veya bir kağıda yazın.
• Sevgiye odaklanın. Gözlerinizi kapatın sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Hayalinizde sevildiğinizi hissettiğiniz ve başkalarına karşı sevgi duyduğunuz anları hatırlayın. Gerçekten mutlu ve özgür hissettiğiniz zamanları düşünün. Bunu en az 5-10 dakika sürdürmeye çalışın.

5) Konuşma sırasında net olun:

Konuşma boyunca sebeplerinizi açık ve net (ve tabii ki saygılı) bir şekilde iletmeye çalışın. İşte derdinizi anlatırken kullanabileceğiniz birkaç şey:

• Anlatırken olayların neler hissettirdiğine odaklanın. Bu karşınızdakinin derhal savunmaya geçmemesini sağlar. Durumun onun suçu olmadığını (tabii değilse) belirtin; suçlama hiçbir konuşmada yapıcı değildir.
• İlişkinizden öğrendiğiniz şeylerden ve gerekiyorsa iyi ki birlikte olduğunuzdan bahsedin.
• Dürüst ve gerçekçi olun. Aklınıza gelen sözlere siz bile inanmıyorsanız söylemeyin. Sizi çok yakından tanıyan birinin sözlerinizin gerçek olup olmadığını ölçmek için yalan makinesine ihtiyacı yoktur.

6) Dikkatinizi verin:

İlişkiniz aylardır birbirinizle konuşmadığınız için bitiyorsa bile partneriniz duygusallaşacak ve üzülecek. Sinirli üzgün sessiz olabilir. Ona dikkatinizi verin. En önemlisi ise sakin kalın.

7) Söylediklerini üstünüze alınmayın:

Biri canımızı acıtıyorsa biz de onunkini acıtmak isteriz. Sizi yakından tanıyan biri olarak "bel altından" vurabilir. Mantıksız şeyler söyleyebilir. Çocuk gibi inatlaşabilir. Bu gerçekten öyle düşündüğünü göstermez. Canının acıdığını ve ilgi istediği mesajını veriyor olabilir. Ona aşık olmayabilirsiniz (ki zaten muhtemelen bu yüzden ayrılıyorsunuz). Ama durum ne olursa olsun onu sevin. O bir insan ve duyguları var. Nasıl tepki verirse versin ona şefkat gösterin. Bu aynı zamanda sizin sakin kalmanızı da sağlayacak.

8) Duygularınızı tamamen aktarın:

Eğer içinizden ağlamak geliyorsa doya doya ağlayın.

9) Onunla tekrar görüşün:

Tek celsede ayrılmak isteyebilirsiniz. Ama onun da ayrılığı sindirebilmek için birkaç güne ve yalnız olmadığını hissetmeye ihtiyaç duyabileceğini unutmayın.

Bu öneriler size fazla hümanist mi geliyor?

Burnunuzdan tam anlamıyla soluyor ve ondan intikam almak için yanıp tutuşuyor musunuz? Yapmayın.

En azından birlikte geçirdiğiniz zamana ve kendi duygularınıza saygı duyup hayatınızın bir dönemini birlikte geçirdiğiniz insana karşı biraz anlayışlı olmaya çalışın. Eski güzel günlerin hatrına.





Alıntıdır.

zafer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 28-01-14, 02:17   #2 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

teşekkürler.................................
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
ayrılmak isteyenlere öneri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:33.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz