Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEK DUALARI > Diğer Dua Ve Zikirler > Günlük Faydalı Dualar

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üstteki Üyenin Dileği İçin Yunus Duası zeinarda Dua Kardeşlikleri 22 26-01-13 08:43
Muharrem Ayı Duası ve Faziletleri SUMASALI Günlük Faydalı Dualar 0 12-11-12 21:13
Peygamberlerin Hayatı - Hz. Yunus aysima Peygamberimizin Hayatı 0 11-11-12 19:49
Yunus Suresi'nin Havası cemrem HAVAS İLMİ KONULAR 2 15-09-12 18:37
Ö.N.Bilmen 110 Yunus Suresi doguasya Kur'an-ı Kerim Tefsiri 0 28-11-11 00:12

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 23-02-15, 21:10   #1 (permalink)
zeinarda
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart Yunus A.S Duası Faziletleri

Yunus A.S Duası Faziletleri

Bu dua çok müessir ve milyonlarca müslüman tarafından denenmiş, muvaffakiyete varılmış olan bir Ayet-i kerime son derece tesirli, selamete erdiren bir inayet-i ilahidir.

Enbiya Suresi’nin 87. ayeti olan bu dua; Hz. Yûnus (Aleyhi’s Selam)’ın balığın karnında iken yaptığı tesbihattır.Bu dua sonrasında Allâh; Hz. Yunus’un tövbesini kabul edip, O’nu mucizevi bir biçimde balığın karnından kurtarmıştır. Enbiya Suresi’nin bir sonraki ayeti olan 88. ayette bu olay, şu şekilde belirtilir:

“Bunun üzerine duasına icabet ettik ve onu üzüntüden kurtardık İşte Biz, iman edenleri böyle kurtarırız.”

Bu surede Allâh, Hz. Yunus’un duasını kabul ettiğini belirtmekle kalmıyor; aynı şekilde pişmanlığını samimiyetle dile getirenlerin de duasını kabul edeceğini bildiriyor. O hâlde, biz de Hz. Yunus’un bu samimi duası ile af dileyebiliriz…

Hz. Yûnus (Aleyhi’s Selam)’ın kıssası Kur’ân’da çeşitli yerlerde geçer; Saffat, Enbiya ve Kalem Sûreleri’nde de O’ndan bahsedilir..

Hz. Yûnus (Aleyhi’s Selam)’ın Kıssası

Yunus aleyhisselam, halkı putperest olan Ninova Şehri’ne peygamber olarak gönderilmişti..Tam 33 yıl onları Allâh (Celle Celaluhu)’a imân etmeye, küfürden kurtulmaya davet etti, tebliğde bulundu ve peygamberlik vazifesini yerine getirdi.

Maalesef sadece iki kişi ona imân etti.. Bunun üzerine kırılan, mahzun olan, hatta kızan ve öfkelenen Yûnus aleyhisselam ;”Ne haliniz varsa görün” diyerek onları terketti!


Halbuki O’na Allâh tarafından verilmişti o vazife ve O’nun izni olmadan ayrılmaması, sabretmesi gerekiyordu


Hz. Yûnus (Aleyhi’s Selam)’ın Duası Türkçe Meali
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin

“Senden başka ilah yoktur.Seni her türlü noksanlıktan tenzih ederim.Gerçekten ben kendine zulmedenlerden oldum.”

Hz. Yûnus (Aleyhi’s Selam)’ın Duası, Faziletleri ve Sırları:

Rivayetlere göre; her kim bu dua ile herhangi (meşru) bir işinde, dua edecek olursa mutlaka Allâh (Celle Celaluhu) onun bu duasını kabul buyurur.

•Ben öyle bir söz biliyorum ki sıkıntı ve kedere düşmüş bir kimse onu söyleyecek olursa mutlaka o sıkıntı ve kederden kurtulur. O söz, kardeşim Yunus’un sözüdür. Karanlıklar içinde şöyle sesleniyordu
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin


•Yine aynı konu hakkında Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz:buyurdular ki:
«Herhangi bir müslüman bir şey hakkında bu duayı yapacak olursa, mutlaka Allah onun duasını kabul buyurur.»

“Sa’d bin Malik (Radıyallahuanh), Peygamber’den (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şunu işit­tiğini rivayet etmiştir:

«Azız ve Celil Allah’ın ismi (öyle bir isimdir ki) onunla dua edilirse, Allah kabul eder. Onunla bir şey istenilirse Allah verir. O isim, Yunus bin Metta’nın yaptığı duadır.”

•Diğer bir rivayette buyuruluyor ki:

«Herhangi bir hasta bu dua ile duada bulunacak olur da bununla kırk defa halini arzederse, mutlaka kendisine şehid sevabı verilir. Hastalıktan kurtulacak olursa günahları da bağışlanmış olur.»

•Bazı salihlerden yapılan rivayete göre, salih bir kişi Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz’i rü’yasında görmüş. Bunu fırsat bularak sormuş :

Ya Resulallah! Benim Allah’ıma karşı bir hacetim var.buyurdular ki: «Balığın karnında bulunurken Zinnun’un yap­tığı dua şu idi: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin

•Başka bir hadisi şerifte de :

«Bir şey hakkında muztar kalan kimse abdest alsın, abdestini güzelleştirsin, iki rek’at namaz kılıp selam versin ve namazdan sonra secde ederek şunu söylesin: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin
Ve bunu kırk defa tekrarlasın da isteğini arzetsin. Nerede ve ne vakit arzu ederse Allah onun duasını ona göre kabul buyurur.» Ancak bunu gece yarısı yapmak daha iyidir, daha güzeldir.



•Bir derdin sıkıntın olduğunda bu dua ile şöyle niyazda bulun Allah’a;
Allah’ım!Senin kulunum ve cariyen (falan kadının) oğluyum, nasiyem (dizginim) senin elinde bulunuyor. Bana dokunan bir kötülük, bir zarardan dolayı sana dua ediyorum. Derdimi sana arzediyorum ve Yunus’un (AS) dediğini diyorum: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin
Duamı kabul buyur, Yunusun duasını kabul buyurduğun gibi.. Onu gam ve kederden kurtardığın gibi beni de kurtar. Çünkü senin her şeye gücün yeter ve verdiğin sözden de asla caymazsın.




Bir şey hususunda sıkıntıya düşen,onu elde etmekten aciz kalan veya onu def’edemiyen veya bulunduğu makamdan azledilmiş olup tekrar o makama dönmek isteyen kimse belirtilen ayeti kırk bir defa tastamam okusun. Bu sayıyı ne artırsın, ne de eksik tutsun. Ara yere de dünya sözü sokmasın. Ancak bunu her sabah namazından sonra kırk gün okumaya devam etsin. Hiçbir günü kaçırmamaya dikkat etsin Kırk gün dolunca durumun ne olduğuna baksın. Nasıl olduğuna dikkat etsin.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:06.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz