Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > YAŞAM VE SAĞLIK > Güzellik Ve Cilt Bakımı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk Yardım Pratik Bilgiler nurcann Sağlık Konuları 2 08-10-14 18:23
Dumanlı Göz Makyajı Nasılyapılır nurcann Güzellik Ve Cilt Bakımı 0 10-11-11 18:35
Dukan Diyeti Nedir Nasılyapılır Öğrenelim nurcann Diyet Öğrenelim 0 10-11-11 16:37
Kolay Pratik Kurabiye Tarifleri nurcann Yemek Yapalım 0 05-11-11 20:22
Bezelye Çorbası Nasılyapılır nurcann Yemek Yapalım 0 05-11-11 15:36

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 10-11-11, 18:39   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Pratik Makyaj Nasılyapılır Öğrenelim

Pratik Makyaj Nasılyapılır Öğrenelim

zaman çok kıstlı olan ve zamanla yarışan yoğun hanımlara ve sevgili dilekduası.com üyeleri için pratik makyaj yöntemlerini yazalım

1) KADİFE GİBİ TEN

İdeal makyaj zemini hazırlamanın püf noktaları

l Teniniz için en doğru renkli fondöteni gün ışığında ve makyajsız bir zemin üzerinde deneyerek bulabilirsiniz. Çene üzerinde uygulama yapmak en doğrusudur.

l Makyajdan önce yüzünüze gündüz kreminizi sürün ve 3 dakika emilmesini bekleyin. Böylece fondöten cilde daha rahat yayılır ve lekeli görünmez.

l Fondöteni önce elinizin iç bölgesine dökün ve bir sünger yardımıyla yavaş yavaş yüzünüze sürmeye başlayın. Yüzün orta bölgesinden dışarı doğru çalışın. Bu şekilde dozu en iyi biçimde ayarlarsınız.

l Gözaltındaki morlukları ve kızarıklıkları kapatıcı kalemler yardımıyla yok edebilirsiniz. Burun ve dudak kenarlarındaki konturları da en iyi fırça yardımıyla kapatabilirsiniz.

2) BÜYÜLEYİCİ GÖZLER

Renkler her şeyi ortaya koyar

l Yorgun gözler mi? O zaman göz kapaklarınızı zıt renklerde boyayın. Turkuaz rengi kahverengi gözlerin ışıldamasını sağlar. Mavi gözler, lila tonları ile çok güzel ortaya çıkar.

l Gözlerinizi olduğundan büyük göstermeye ne dersiniz? Üst kirpiklerinizi dışarı doğru rimelleyin, gözün alt bölümünü beyaz kalem yardımıyla şekillendirin.

l Küçük gözlerde parlayan renkler kullanılmamalıdır. Doğrusu, dumanlı tonları tercih etmektir. Bunları da göz kapağının içinden dışına doğru sürmeyi deneyebilirsiniz.

l Farın daha kalıcı olmasını istiyorsanız, farın nemli fırça yardımıyla uygulayın.

l Üst kirpiklerinizin hizasında siyah kalem de kullanabilirsiniz. Böylece gözlerinize daha net bir ifade kazandırırsınız.

l Kaşlarınızı unutmayın. Kavisin altında kalan bütün tüyleri çekin. Ayrıca sıradan çıkan tüyleri mutlaka spreyle yatıştırmaya çalışın.

3) RÜYA DUDAKLAR

Parlatıcılarla öpülesi dudaklar

l Temel prensip şudur: Parlayan renkler dudakları daha büyük gösterir.

l Dolgunluk hilesi: Rujun tonundaki dudak kalemiyle dudak konturunuzu ince bir çizgiyle belirginleştirin. Dudak köşelerini unutmayın. Buradan başlayarak boyayı dudak fırçası yardımıyla ortaya doğru sürmeye başlayın. Son olarak, rujun üstüne şeffaf parlatıcı sürün.

l Renkli parlatıcılar dudakları dolgun gösterir. Bunların içerdikleri maddeler de dudakların hafifçe şişmesine yol açar.

l Eğer kullandığınız rujun daha mat görünmesini istiyorsanız, o zaman rujunuzu sürdükten sonra dudaklarınızı bir mendile bastırın ve üstüne fırça yardımıyla biraz pudra sürün.

l Rengin dudak kenarlarına taşmaması için, konturu renkli olarak çekin ve içeri doğru bulaştırın. Hemen bunun üstüne ikinci bir kontur yapın ve ten renginde bir dudak kalemi çekin. Son olarak da rujunuzu sürün.

4) ÖPÜLESİ YANAKLAR

Allık yardımıyla belirgin yüz hatları

l Yüzü şekillendirmek için allıklar gerçekten inanılmaz işe yarar. Eğer uzunlamasına bir yüzünüz varsa, o zaman allığı yatay olarak sürün. Eğer yüzünüzü belli belirsiz şekillendirmek istiyorsanız, size bej kahve tonlarındaki allıkları tavsiye ederiz. Bu yüz hatlarının daha yumuşak görünmesini sağlar.

l Kendinize özel allık çizginiz: Gülümseyin ve allığı elmacık kemiklerinizin üstüne sürün. Yüzünüzü yeniden rahat bıraktığınızda göreceksiniz ki renk muhteşem oturuyor! Daha sonra küçük kavisler yaparak rengi dağıtabilirsiniz.

l Rengi çok fazla mı kullandınız? Allığı silmeyin, aksine üstüne şeffaf pudra sürün, ta ki yakalamak istediğiniz tonu bulana kadar.

l En iyi gençleştirme yöntemi: Parlayan gül ağacı tonu... Bu, yüz hatlarını yumuşatmaya yardımcı olur ve her renk tene yakışır. Her ruj rengine uyum sağlar ve boyanmış izlenimini vermez.

l Taze yaz teni hissi yaratmak istiyorsanız, allık yerine bronzlaştırıcı pudra kullanın.

Kaşlar yüzün ifadesidir

(Meral Ersop-Makyöz)

Göz hileleri

* Yukarı doğru bakan gözler: Gözler küçük ise, doğal göz çizgisinin dışından çizgi gerekir. Böylece dış açı büyütülür.

* Aşağı bakan gözler: Gözün alt kısmından düz bir çizgi çizilir. Gölge ve çizgiler hep yukarı doğru yapılır. Dış uç, alt kirpiklere maskara sürülmez.

* Küçük gözler: Küçük gözleri büyütmek için alt kirpik çizgisini, doğal çizginin altından çizmeli ve arada kalan bölge açık bir renk ile örtülmelidir. Kirpiklerin iç kısmına açık renk çizgi çizilmelidir. Üst kirpik ve alt kirpik çizgileri, gözün dış ucunda birleştirilmemelidir. Gölgeler, farlar açık renk olmalıdır. Bakışı büyütmek için özellikle alt kirpiklerde, çok yoğun maskara olmalıdır.

* Yuvarlak gözler: Yuvarlak gözleri enlere doğru uzatmak gerekir. Çizgiler ve gölgeler, gözün dış ucundan itibaren yanlara doğru çizilmelidir. Bu yüzden maskarayı özellikle dış uçlara ve üst kirpiklere sürün.

* Patlak gözler: Patlak gözler iki şekilde düzeltilebilir: Çıkık olan bölgelere koyu renkler sürülür, böylece derinlik verilir ya da gözler enlemesine büyütülür, dış doğal çizgiler birleştirilmeden geçilir.

Ufak yardımcılar

* Ten için: Eğer yanaklarınıza sadece taze pembe parlaklık kazandırmak istiyorsanız, yuvarlak uçlu fırçalar idealdir. Yüz hatlarınızı daha çok belirginleştirmek için yamuk uçlu fırçaları tavsiye ederiz. Pudra fırçaları daha kalın kıllı olurlar. Bu sayede yüzünüzde daha büyük bir bölümü rahatlıkla pudralayabilirsiniz.

* Gözler için: Farınızı en iyi şekilde sürebilmek için düz ve kısa kıllı fırçaya ihtiyacınız olur. Böylece gölgelendirmeler yumuşak ve geçişler daha akıcı olur.

* Kirpikler ve kaşlar için: Kombine parçalar burada çok pratik olur, bir ucundaki fırça yardımıyla yapışan kirpikleri düzeltebilir, diğer tarafıyla da düzgün durmayan kaşlarınızı fırçalayabilirsiniz.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Etiketler
pratik makyaj

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:45.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz