Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > GİZLİ İLİMLER > HAVAS İLMİ KONULAR

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gam Keder Hastalılara karşı okunacak dua SUMASALI Çeşitli Sıkıntı Duaları 1 18-10-14 23:11
Sevgi Duasi Hun Muhabbet Sevgi Ve Aşk Duaları 2 15-10-14 22:07
Nur Duasi Hun HAVAS İLMİ KONULAR 2 13-03-14 15:25
SIKINTI Icin Dua. bahor Hacet Duaları Ve İstek Duaları 1 18-05-13 01:32
101 Dügüm Duasi Hun Hacet Duaları Ve İstek Duaları 2 15-01-13 01:40

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 31-05-13, 02:21   #1 (permalink)
Hun
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.505
Konular: 724
Hun is on a distinguished road
Standart DUÂ-ÜL KERB (KEDER SIKINTI) DUASI

DUÂ-ÜL KERB (KEDER SIKINTI) DUASI

insanın gayesi Rabbine hizmet ve ibadettir.bunu unutunca allah bize kendisini hatırlatacak meşakkatler verebiliyor.işte bu gibi sıkıntılardan kederlerden kurtulmayı çok istiyorsanız bu duayı dilinizden eksik etmeyeceksiniz.

DUÂ-ÜL KERB (KEDER SIKINTI) DUASI
Kerb Gam tasa keder demektir. İbni Arabi (k.s) hazretlerinden mervidir ki bu duanın üzüntü, keder, tasa, sıkıntı anlarında okunması kederleri dağıtır. Bu bütün alimlerce tavsiye edilmiş ve mücerreptir denilmiş bir duadır. Her türlü sıkıntı ve kederde okunur. Bu dua müstakil okunacağı gibi diğer hadislerde varit olmuş sıkıntı dualarıyla beraber de okunabilir.Aynı şekilde ızdırap, sıkıntı ve keder anlarında okunacak ayetlerle beraberde okunabilir ki kolaylık olsun diye aşağıda okunması tavsiye edilen ayetler verilmiştir. Her namazın akabinde okunacağı gibi, bir vakitte de 3-5-7-11-41 okunabilir. Okunmadan önce 1 fatiha 3 ihlas ve salavat okunup efendimizin ruhuna sahabelerin ve evliyaların ruhlarına bağışlayarak başlamak gerekir ayrıca inşirah suresi 7 defa okunur sonra dua okunur. Yine rivayet olunur ki Sıkıntılarının dağılması maişet darlıklarının giderilmesi için bu duayı yazıp bir akar suya bırakılsa biiznillah sıkıntıları gider. Eğer dua edildiğinde ağlamak gibi haller gelirse kişiye, bu icabetine işarettir zaten dualarda edildiği an iç huzuru gönül rahatlığı veya ağlama isteği veya ağlamak icabetine işaret görülmüştür biiznillah. Allahu alem bissavab.


بسم الله الرحمن الرحيم
اللَّهُمَّ رَبَّ الأَوَّلِينَ وَالآخِرِيْنَ، وَالأَنْبِيَاءِ وَالمُرْسَلِينَ، وَالمَلاَئِكَةِ المُقَرَّبِيْنَ، وَالكُرُوْبِيِّينَ وَالنُّوْرَانِيِّينَ، إِفْسَحْ لي المَضِيْقَ، وَأَلهِمْني رُشْدِيَ، وَاشْرَحْ لي صَدْرِيَ، وَيَسِّرْ ليَ أَمْرِيَ، وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِيَ يَفْقَهُوْا قَوْليَ، وَاِجْعَلْ لي وَزِيْراً مِنْ مَلاَئِكَتِكَ يُؤَازِرُنِي، حَتَّى لاَ يَعْدُوَ عَلَيَّ ظَالمٌ بِظُلْمِهِ، وَلاَ جَبَّارٌ بجَبرُوْتِهِ، فَإِنَّكَ خَيرُ النَّاصِرِيْنَ.اللَّهُمَّ امْدُدْنِي بمَدَدٍ مِنْ عِنْدَكَ، وَارْفُدْنِي بِقُلُوْبِ خَلْقِكَ، حَتَّى تَكُوْنَ لي عِيْشَةً هَنِيَّةً لَيِّنَةً، إِنَّكَ عَلَى خَلْقِكَ قَدِيْرٌ، وَبِالإِجَابَةِ جَدِيْرٌ.اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بمَا اسْتَوْدَعْتَهُ مِنْ سِرِّ أَسمَائِكَ، أَنْ تَفُكَ أَسْرِيَ، وَتَكْشِفَ ضُرِّيَ، وَتَكْشِفَ عَنيِّ مِنَ البَلاَءِ مَا لاَ يَكْشِفُهُ غَيْرِكَ.اللَّهُمَّ يَا مَنْ كَسَا العِظَامَ لحْماً، اكْسِني وَقَاراً وَهَيْبَةً وَمَهَابَةً فِي قُلُوْبِ خَلْقِكَ، وَعِزَّنِيْ فِي أَعْيُنِهِمْ، وَانْصُرْنِيْ عَلَى أَعْدَائِيَ إِنَّكَ خَيرُ النَّاصِرِيْنَ.ثُمَّ يَقُوْلُ: {إِنْ يَنْصُرُكُمُ اللهُ فَلاَ غَالِبَ لَكُمْ}، (ثَلاَثَ مَرَّاتٍ)، ثُمَّ يُصَلِّيْ عَلَى النَّبيِّ صلَّى الله عليه وسلَّم عَشْراً.


Bismillahirrahmanirrahim allahümme rabbil evveline vel ahirin vel enbiya-i vel mürselin vel melaiketil mugarrabin vel kürbiyyine ven nuraniyyin ifsehli elmediyga vel hemni rüşdi veşrahli Sadri ve yessirli emri vehlül ugdetem millisani yefgahu gavli vecalli veziyra mim melaiketike yuaziruni hatta la ye’düve aleyye zalimun bi zulmih vela cebbarun bi ceberutih fe inneke hayrun nasiriyn. Allahümmemdüdni bimededin min i’ndik. Verfüdni bi gulubi halgik. Hatta tekune li i’yşehu heniyyehu lüyyeneh inneke ala halgike kadir. Vebil icabeti cedir. Allahümme inni eselüke bimestevde’tehu min sırri esmaik. En teguke esri ve tekşife durri ve tekşife anni minel belai mala yekşifuhu ğayrik. Allahümme ya men kesel izame lehma eksini vegaran ve heybeti ve mehabeti fi gulubi halgik. Ve i’zzini fi e’yunihim vensurni ala e’adai inneke hayrun nasiriyn. (Sonra 3 kere bu okunur)(İyyensurukümullahu fela ğalibe leküm. Aliimran 160) (sonra 10)yusalli alennebiyyi sallallahu aleyhi ve sellem.



Izdırap sıkıntı ve keder anında okunan ayetler




بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحيمِ



اَلَّذينَ اِذَا اَصَابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قَالُوا اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّـا اِلَيْهِ رَاجِعُونَ
اُولٰـئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَاُولٰـئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ
اِنْ يَنْصُرْكُمُ اللّٰهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَاِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذى يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِه وَعَلَى اللّٰهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
بَلْ اِيَّاهُ تَدْعُونَ فَيَكْشِفُ مَا تَدْعُونَ اِلَيْهِ اِنْ شَاءَ وَتَنْسَوْنَ مَا تُشْرِكُونَ
وَلَقَدْ اَرْسَلْنَا اِلٰى اُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَاَخَذْنَاهُمْ بِالْبَاْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُونَ
فَلَوْلَا اِذْ جَاءَهُمْ بَاْسُنَا تَضَرَّعُوا وَلٰـكِنْ قَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
مَا اَصَابَ مِنْ مُصيبَةٍ اِلَّا بِاِذْنِ اللّٰهِ وَمَنْ يُؤْمِنْ بِاللّٰهِ يَهْدِ قَلْبَهُ وَاللّٰهُ بِكُلِّ شَیْءٍ عَليمٌ
وَاَطيعُوا اللّٰهَ وَاَطيعُوا الرَّسُولَ فَاِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَاِنَّمَا عَلٰى رَسُولِنَا الْبَلَاغُ الْمُبينُ
فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَلَا تَكُنْ كَصَاحِبِ الْحُوتِ اِذْ نَادٰى وَهُوَ مَكْظُومٌ
لَوْلَا اَنْ تَدَارَكَهُ نِعْمَةٌ مِنْ رَبِّه لَنُبِذَ بِالْعَرَاءِ وَهُوَ مَذْمُومٌ
فَاجْتَبٰیهُ رَبُّهُ فَجَعَلَهُ مِنَ الصَّالِحينَ
اَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَك وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ
اَلَّذى اَنْقَضَ ظَهْرَكَ وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ
فَاِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
فَاِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ وَاِلٰى رَبِّكَ فَارْغَبْ


Bismillahirrahmanirrahim Ellezine iza esabethum musibetun kalu inna lillahi ve inna ileyhi raciûn.Ulaike alayhim salevatum mir rabbihim ve rahmetuv ve ulaike humul muhtedûn. (Bakara 156-157)

İy yensurkumullahu fe la ğalibe lekum, ve iy yahzulkum fe men zellezi yensurukum mim ba'dih, ve alellahi felyetevekkelil mu'minûn. (Aliimran 160)

Bel iyyahu ted'une fe yekşifu ma ted'une ileyhi in şae ve tensevne ma tuşrikûn. Ve le kad erselna ila umemim min kablike fe ehaznahum bil be'sai ved darrai leallehum yetedarraûn. Fe lev la iz caehum be'suna tedarrau ve lakin kaset kulubuhum ve zeyyene lehumuş şeytanu ma kanu ya'melûn. (Enam 41-43)

Ma esabe mim musibetin illa biiznillah, ve mey yu'min billahi yehdi kalbeh, vallahu bikulli şey'in 'alîm. Ve eti'ullahe ve eti'urresul, fein tevelleytum feinnema 'ala resulinelbelağul mubîn. (Teğabün 11-12)
Fasbir lihukmi rabbike ve la tekun kesahibilhut, iz nada ve huve mekzûm. Levla en tedarekehu ni'metum mir rabbihi lenubize bil'arai ve huve mezmûm. Fectebahu rabbuhu fece'alehu minessalihîn (Kalem 48-50)
Elem neşrah leke sadrak. Ve vada'na 'anke vizrak. Elleziy enkada zahrak. Ve refa'na leke zikrak. Feinne me'al'usri yusrâ. İnne me'al'usri yusrâ
Feiza ferağte fensab Ve ila rabbike ferğab. İnşirah suresi

Alinti
Hun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 07-05-14, 20:20   #2 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

teşekkürler............
__________________
Kalpler uyana, aşkınla yana..Can kurban sana Sultanım ALLAH..
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
dua ül kerb, kerb, sıkıntı duası

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:56.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz