Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Nazara Karşı Dualar (https://www.dilekduasi.com/nazara-karsi-dualar/)
-   -   Sıkıntılı İken Dua (https://www.dilekduasi.com/nazara-karsi-dualar/5372-sikintili-iken-dua.html)

SUMASALI 09-12-12 16:02

Sıkıntılı İken Dua
 
İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah’a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:

“Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahhartehu ve te’hîra mâ acceltehu.”

“Allah’ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah’ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te’hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te’hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla.”

QapriS 09-12-12 21:31

Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahhartehu ve te’hîra mâ acceltehu.

Amin..

cok teşekkür ettim masalım.. cok güzel bir dua.. Allah razı olsun..

zeinarda 11-12-12 02:08

evet gerçekten güzel bir dua,eline emeğine sağlık.....

Verda 31-12-12 00:53

Allah razı olsun

kurabiyem 08-10-13 01:12

Başı dertten eksik olmayana doğru yolu gösteren dua
 
Sıkıntıya düşenin okuyacağı dua.İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, ALLAH'a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:


"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. ALLAHümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

Anlamı :
"ALLAH'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. ALLAH'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

zeytınn 05-02-14 23:17

teşekkürler...........

zeinarda 06-02-14 19:09

“Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta’cîle mâ ahhartehu ve te’hîra mâ acceltehu.”


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:02.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.