Dilek Duası  
Okunmamış 21-11-11, 06:07   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Ölümden Dönenler (Sözde Gerçekmiş)

Ölümden Dönenler (Sözde Gerçekmiş)

Aşağıda, Kimberly Clark Sharp'ın yaşadığı olayı ölümden dönüş hikayesini okuyacaksınız. Kimberley, yaşadıklarından sonra, yaşadığı şehirde, bu konuda çalışmaların yapıldığı bir enstitü kurmuş ve başkanlığını yapıyormuş.



1) Kimberley Clark Sharp'ın olayı:



"Hatırladığım ilk şey telaşlı bir kadın sesiydi:



Nabız alamıyorum! Nabız alamıyorum!



Halbuki, kendimi çok iyi hissediyordum. Hiç bu kadar iyi hissetmemiştim hatta, sağlıklı, sakin ve canlı...fakat hala bir şey göremiyordum, bir sürü insanın konuştuğunu duyuyordum...ama umursamadım...kendimi bıraktım...



Sonra uyandığımdaysa kendimi bambaşka bir yerde buldum, yalnız olmadığımı biliyordum ama yine de net göremiyordum, yoğun, koyu bir sis içindeydim, bir bekleyiş içindeydim, sanki uçağınızın kalkmasını veya inmesini beklersiniz ya, öyle...burada olmak çok doğal geldi bana...önce veya sonra kavramı yok olmuştu, her şey bugün, geçmiş, gelecek aynı andaydı...



Birden arkamda muazzam bir gümbürtü koptu, bir ışık fırtınası gözümün önüne doğru geliyordu.. ben ışığın merkezindeydim, ışık sis dahil her şeyi süpürdü, kainatın sonuna kadar ulaştı, ve kat kat oldu..sonsuz sayıda katlar olmuştu.. ışık yüzlerce güneşten bile daha parlaktı ama gözlerimi yakmıyordu..daha önce bu kadar parlak, altın gibi bir ışık hiç görmemiştim, ve bu ışığın sadece sevgi olduğunu hissettim farkettim...çok güvenli ve kutsal bir ışıktı... Tanrı'yı görmediğim halde bunun Tanrı'nın ışığı olduğunu anladım, Tanrı sözcüğü bile bu muazzam ışığı tarifte yetersiz kalıyordu, beni yaratanla birlikteydim, ışık bana doğru yöneldi ve beni kuşattı, sadece benim için oradaydı..



Hiç konuşma duymadığım halde ışık bana bilgiler verdi, İngilizce veya başka bir dilde konuşmadık, konuşmaktan daha kolay, daha net bir şeydi, matematik veya müzik öğrenmek gibi, ölümsüz hayata dair, vaktiyle güldüğümüz, klişe soruların cevaplarını öğreniyordum neden buradayız? Hayatın anlamı nedir? Sevgi. Niçin buradayız? Öğrenmek için. Sanki daha önce bildiğim ama sonradan nasılsa unuttuğum şeyleri hatırlıyordum..

Sonra, bu heyecanlı, öğrenme faslına ara verildi, hiçbir söz duymadığım halde dünyaya dönmem gerektiğini anladım, korkmuştum, tüm bunları bırakmak? Tanrı'yı bırakmak? Eski yaşamıma geri dönmek? Fakat kalmak elimde değildi...gidiyordum, içimdeki bir şey beni bedenime geri götürüyordu.



İşte ilk kez bedenimi o zaman gördüm, ve ilk kez bedenimin artık benim bir parçam olmadığını farkettim. Yukarıda bir yerde durmuş, aşağıda duran bedenime bakıyordum...vücuduma bakarken sanki yaz gelmiş de artık ihtiyacımın kalmadığı kışlık paltoma bakıyormuş gibi bir minnet duygusuyla baktım...çok işime yaramışta ama artık ona ihtiyacım yoktu...benliğim, özüm, bilincim, hatıralarım, bu bedenin dışındaydı....

2) JANE SMITH' in olayı:

Jane Smith, 35 yıl önce, hastanede ikinci çocuğunu doğurmak üzereyken, tıbben öldü. Yaşadıklarını kendi ağzından okuyabilirsiniz:

"Bilincim tamamen açıktı, her yer karardı, hiçbir şey göremiyordum, kendi kendime düşünüyordum ne oluyor? beklediğim şey bu değildi, bir şey bilmiyordum.. sonra bir şeyin vücudumu terk ettiğini hissettim, başımdan çıkıp gitmişti, hissediyordum daha sonra kendimi gri dumanlar içinde durur buldum ve o zaman öldüğümü anladım.

Çok neşeli, heyecanlıydım çünkü 'ölü' dediğimiz şeyin tersine, canlı, capcanlıydım. Beni yoketmediği için Allah'a şükrettim ama konuşarak değil, içimden..

Sonra beyaz, parlak bir ışık gördüm, sanki ona doğru gittim ve bilincime doldu, tam bir mutluluk, sevgi, güven duygusu içindeydim, çok neşeliydim, tüm kainatın mükemmel bir plana göre hareket ettiğini düşünüyordum, dünyadayken anlaması zor gelen haksızlık, zulüm gibi duygular anlamını yitirmişti, beden duygum yok olmuştu, saf, hür bilinçten ibarettim sadece...

Sonra ışık azalmaya başladı, hissettiğim mutluluk da...birkaç saniye ne olduğunu hatırlayamadım sanki hafızamı yitirmiştim buraya nasıl geldim? ne oluyor? hatırlamıyorum dediğimi anımsıyorum bu ışığın içinde bir dakika mı yoksa yüzlerce yıl mı kalacaktım?..

Birkaç saniye sonra kendimi yeşil, güzel bir çayırda buldum, gün ışığı dünyadakinden farklı daha güzel, altın gibiydi, gökyüzü maviydi ama güneş yoktu...her yer olağanüstü ve daha önce görmediğim renkteki çiçeklerle kaplıydı, her şeyin içinden hafif bir ışın yayılıyordu...sonra yürümeye başladım karşıda bir tepe gördüm, üzerinde kadınlı, erkekli 18, 20 kişi vardı...eski Yunan'lılarınkine benzer, renkli şeyler giymişlerdi..onlarla konuşmak istedim ve o anda kendimi tepede buldum, yürümeden, tırmanmadan!

Ufkun az üzerinde bir şehir daha doğrusu dünya vardı..bu geldiğim dünya mıydı yoksa gideceğim dünya mı? diye merak ettim.

Tam o sırada 3, 4 adam yanıma geldi, onlara 'ne olduğunu biliyorum, öldüğümün farkındayım dedim. Gruptaki bir adam benimle konuşmaya başladı ama ağzını kıpırdatmıyordu, ben de konuşurken ağzımı kıpırdatmıyordum...uzun boylu, asil, nazik ruhani bir yüzü vardı..ona güvendiğimi hissettim.

Ona her şey çok güzel ama ya günahlarım ne olacak? diye sordum. Bana 'kalbinin içinde ne var? dedi. O anda inanılmaz bir şey oldu, içimi ta özümü görebiliyordum, sadece sevgi, şefkat, iyilik vardı..

Tüm bunlar nedir? Tüm bu dünya...her şey...geri gidince onlara da anlatabilecek miyim? diye sordum .sadece günahla ilgili söylediklerimi hatırlayacaksın' dedi. bana sadece üç cümle söyledi ama ne dediğini hatırlamıyorum.

Sonra kafamda bir gümbürtü duydum ve kulağımın içinde elektronik bir tıkırtı vardı, tıklama sesi kesilince, dünyaya geri döndüm, gözlerimi açtım, doktorumu gördüm, çok rahatsızdım.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 21-11-11, 06:24   #2 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 19-11-11
Mesajlar: 1.534
Konular: 0
varol is on a distinguished road
Standart

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı
varol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 21-11-11, 06:27   #3 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 16-11-11
Mesajlar: 1.528
Konular: 0
birkul is on a distinguished road
Standart

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık
birkul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 29-11-11, 03:43   #4 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-12-11, 18:30   #5 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 09-12-11
Mesajlar: 1.186
Konular: 0
ravza is on a distinguished road
Standart

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika
ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 10-12-11, 03:28   #6 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:43.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz