Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Ölüm Ve Sonrası Konular (https://www.dilekduasi.com/olum-ve-sonrasi-konular/)
-   -   Manichaesim'de Ölüm Ve Ötesi (https://www.dilekduasi.com/olum-ve-sonrasi-konular/2141-manichaesimde-olum-ve-otesi.html)

nurcann 21-11-11 06:18

Manichaesim'de Ölüm Ve Ötesi
 
ilginizi çekecek değişik bir konu daha sevgili dilekduası.com üyelerimiz

Manichaesim 3 yüzyılda Akdeniz kıyılarında gelişmiş olan bir Dinsel harekettir. Mani isminde birisi tarafından kurulmuş olup, M.ö. 215 senesinde Hıristiyan ve Musevi bir ülkede doğmuş bir İranlıdır,)
Manichaesim Gnosticism ve Zorostrianism ve Hıristiyan dinleri karışımıdır. Uzun müddet Akdeniz ülkelerinde kabul görmüş hatta Çinde yirminci yüzyılla kadar geçerli kalmıştır.
Temel öğretisi bir ikileme Ruh ve madde ‘ye dayanmaktaydı. Yani insan Ruh ve bedenden oluşmaktaydı. Hıristiyan dini ileri gelenlerinden Aziz Agustin bu dine inananlar arasındaydı sonradan Hıristiyanlığa geçmiştir. Hatta Hıristiyanlığın beden ve madde2ye karşıtlığı Aziz Agustinin
Hıristiyanlığa geçerken beraberinde getirdiği bazı inançların tesiriyle oluşmuştur.
Batıda Ortaçağ zamanlarında bu inançta sona ermiştir. Ancak yakın zamana kadar Manichaesim kelimesi diğer dinlerdeki Tanrı ile Şeytanın mücadelesini tanımlamak için kullanmaya devam edilmiştir.
Mani 24 yaşında bu dinle ilgili vaazlar vermeğe başlamıştı. M.s. 276 senesinde Ortodosks Zoroastrians lar tarafından öldürüldü. Manini verdiği vaazlarda insanları Ruh ve Bedenleir arasındaki büyük ayırımı devamlı ileri sürmüştür. Gnosticism de de görülen bu Ruh ve beden ayrılığı daha sonra bir çok Tek tanrılı dinde de kabul görmüştür.
Maniye göre insan birbirini takip eden bir çok reenkarnasyon evriminin içinde sıkışmış olan ruhu intihan bile kurtaramadığını bunu sadece bu reenkarnasyonlar ( tekrar doğuş ) insan ruhunun tekamül etmesi ve belli bir seviyeye geldiği zaman artık öteki alemderuhsal bir varlık olarak kalmasının kabul edilmesi ile son bulacaktır.

alıntıdır
sevgiler

varol 21-11-11 06:22

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı

birkul 21-11-11 06:28

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

nurcann 29-11-11 03:43

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için

ravza 09-12-11 18:30

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika

nurcann 10-12-11 03:28

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:15.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.