Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Pozitif Düşünebilme Teknikleri (https://www.dilekduasi.com/pozitif-dusunebilme-teknikleri/)
-   -   Sabırlı Olmak Hakkında (https://www.dilekduasi.com/pozitif-dusunebilme-teknikleri/2321-sabirli-olmak-hakkinda.html)

nurcann 22-11-11 01:55

Sabırlı Olmak Hakkında
 
Sabır bir çeşit bilgeliktir, bazen olayların kendi zamanları içinde gerçekleşeceğini anlamak ve kabul etmektir. Küçük bir çocuk kelebeğin kozasını kırıp kabuğundan çıkmasına yardımcı olmaya çalışabilir. Çoğunlukla kelebek bundan zarar görür, herkes kelebeğin ancak doğru zaman geldiğinde kozadan çıkacağını ve bu işlemin hızlandırılamayacağını bilir.

Aynı şekilde meditasyon çalışması yaparken bizde zihnimize ve vücudumuza karşı sabırlı olmayı öğretiriz. Özellikle de zihnimizi sürekli yargılarken bulduğumuzda, bir türlü rahatlamayı başaramayıp sürekli gergin, kızgın yada huzursuz hissettiğimizde ve hatta çaba sarfedip bir türlü sonuç alamadığımız zamanlarda sabırlı olmak gerektiğini hatırlatırız. Kendimize bu duyguları yaşamak için özgür bırakırız. Çünkü yaşadığımız her duygu bizim gerçek varlığımızı gösterir, yaşamımızın bir parçasını oluşturur, bizi anlatır. Dolayısıyla kendimize tıpkı bir kelebeğe davranır gibi davranmamız gerekir, acele etmeden duygularımızı o anda hissederek, hakettikleri değeri vererek.

Zihnimizin en sevdiği aktivitelerden biri geçmiş içinde dolaşarak düşünceler arasında kaybolmaktır. Bazı düşünceler keyiflidir, diğerleri ise rahatsızlık ve huzursuzluk yaratan türdendir. Fakat her iki durumda da şimdiki zamandan bizi uzaklaştırır ve bakış açımızı büyük oranda etkilerler. Diğer bir deyimle şimdiki zaman ile bağlantımızı koparırlar. Meditasyon çalışmasında uzmanlaştıkça ve kendinizle olmayı başardıkça, zihninizin gerçekte kendine ait bir zamanı olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

Sabırözellikle huzursuz ve rahatsızlık hissettiğimiz zamanlarda faydalı olacaktır. Zihninizin farklı zaman dilimlerinde dolaşma arzusunun farkında olmanız ve bu seyahatler sırasında şimdiki zamandan kopmamak gerektiğini kendinize sabırla hatırlatmanız oldukça önemlidir. Zamanınızı zenginleştirmek için sürekli aktivitelerle ve düşünceler ile doldurmak gerekmediğini öğrenmeniz açısından gereklidir. Her dakikayı olduğu gibi kabul etmek ve olayların tıpkı bir kelebek gibi zamanı gelince gerçekleşeceğini kendinize hatırlatabilmek demektir

alıntıdır
sevgiler

birkul 22-11-11 05:16

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

varol 22-11-11 06:01

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı

nurcann 29-11-11 03:35

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için

ravza 09-12-11 19:14

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika

nurcann 10-12-11 02:27

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:59.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.