Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI EVRENSEL ENERJİLER > Reiki Teknikleri Konular

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zayıflamanın 12 Önemli Kuralı nurcann Diyet Öğrenelim 1 04-11-14 01:21
Önemli! Kadeh Duası dilekduasi Muhabbet Sevgi Ve Aşk Duaları 9 21-01-13 20:26
Reikinin Kuralları Nelerdir Öğrenelim nurcann Reiki Teknikleri Konular 5 10-12-11 02:41
Reikinin Hayatımızdaki Etkileri Nelerdir nurcann Reiki Teknikleri Konular 5 10-12-11 02:41
Peygamberimizin Bizlere Önemli Tavsiyeleri nurcann Peygamberimizin Hayatı 3 30-11-11 05:37

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 21-11-11, 21:09   #1 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart Reikinin Önemli 10 Kuralını Öğrenelim

Reikinin Önemli 10 Kuralını Öğrenelim

reikinin çok önemli on kuralını sevgili dilekduası.com üyelerimize yazalım

1) Reiki tamamen sizinle ilgilidir

Batı’da Reiki bazen bir tür tamamlayıcı terapi, elle tedavi tekniği veya Japon spiritüel şifa formu olarak sunulmasına rağmen, Reiki bununla ilgili değildir. Eğer Reiki uygulamanız başlıca başkalarını tedavi etmeyi içeriyorsa, amacını kaçırıyorsunuz, çünkü Reiki tamamen sizinle ilgilidir! Reiki kendinizi – iyileştirmek ve spiritüel ve kendini – geliştirme için kişisel bir uygulamadır. Öncelik sizdedir.

Usui zamanında başkalarını tedavi etmeye odaklanılmamıştı veya vurgulanmamıştı, gerçekte tedaviler onun öğretilerinin ana hedefinden biraz başka yöne dağıldı, Usui öğretisini “kişisel mükemmelliğe ulaşma sistemi” olarak adlandırmıştı. En başlangıcından, sistem kişisel gelişim ile ilgiliydi, başkaları üzerinde çalışmakla ilgili değildi.

Reiki vasıtası ile kendiniz için en büyük faydaları kazanmak için, hangi şekilde öğrenmiş olursanız olun, kendiniz üzerinde rutin bir çalışma oluşturmanız gerekir. Eğer Batı tarzı eğitim aldıysanız, düzenli olarak elle – şifa yapın, eğer Japon usulü Reiki biliyorsanız Hatsurei ho’yu uygulayın; eğer Usui Sensei’nin orijinal sistemini biliyorsanız, düzenli Hatsurei uygulamanıza bu kendini – tedavi meditasyonunu ekleyin.

Bazı insanların kendi üzerlerinde çalışmalarının ‘bencilce’ olduğunu düşündüklerini biliyorum, ama eğer kendinize doğru şekilde özen göstermezseniz, başka insanlara nasıl yardımcı olabilirsiniz ? Kendiniz üzerinde düzenli çalışarak, enerji için daha iyi bir kanal olursunuz ve tedavilerinizde daha etkili olursunuz.

(2) Uygulamanızı prensiplere dayandırın

Usui Sensei, onun prensiplerinde, onun ‘yaşamak için kurallarında’ köklenen basit bir spiritüel sistem oluşturdu. Bir kursta okunan ve bir kenara bırakılan talimatlar seti olması yerine, Usui’nin prensipleri onun sisteminin kalbidir ve enerji çalışması yapmak kadar prensipleri izleme ile de spiritüel gelişime ulaşıldığı söylendi. Eğer kendimizi ‘Reiki uygulayıcısı’ olarak düşünüyorsak, prensipleri izleyeceğiz.

Prensipleri ve yaşamlarımızı nasıl etkilediğini derinden düşünmeliyiz. Sıra ile her bir prensibi düşünmeli ve o prensibin düşüncelerimizi ve davranışlarımızı, ilişkilerimizi ve önceliklerimizi nasıl etkileyeceğini ve yönlendireceğini göz önüne almalıyız. Ve bunu, prensipleri sürekli bir rehberlik kaynağı olarak kullanarak düzenli olarak yapmalıyız, bunun etkileri zamanla bizde ve etrafımızdaki insanlarda gerçek bir fark yaratacaktır.

Prensipler, kendi yararınıza ve temas kurduğunuz insanların yararına, yaşamlarınıza damla damla besleyeceğiniz bir şeydir, düzenli olarak başvuracağınız ve düzenli olarak yansıtacağınız bir şeydir.

3) İnce düşünceliliği uygulayın

Çoğu Reiki kurslarında sözedilmemesine rağmen, ince düşünceliliğin uygulanması, prensipler kadar Usui’nin sisteminin önemli bir parçasıdır, ve gerçekte ince düşüncelilik prensiplerde gizlidir! İnce düşüncelilik, kişinin herhangi bir zamanda uygulayabileceği bir meditasyon formudur, yürümek veya bulaşık yıkamak gibi veya çay içmek gibi sıradan şeyler yaparken uygulayabileceği bir şey, ve o anda, yargılamadan, anda var olarak düşüncelerinizin ve eylemlerinizin tamamen bilincinde ve farkında olmayı kapsar.

‘Anda yaşadığınız zaman’ yaptığınız şeye kendinizi tamamen verirsiniz, o anın tam olarak farkında olursunuz, o zaman öfkenin olmadığı, üzüntünün olmadığı bir halde var olursunuz. Geçmişe saplanmayarak veya gelecek ile ilgili spekülasyon yapmayarak, şimdiki anı tam olarak kucaklayarak, prensipleri yaşarsınız ve ince düşüncelilik, alçakgönüllülük, dürüstlük, şefkat ve bağışlama getirir.

İnce düşünceli olma Mikao Usui’nin spiritüel prensiplerini deneyimlemenin bir yoludur.

(4) Her gün kendi üzerinizde çalışın

Reiki, bir süreliğine alacağınız, bir süre oynayacağınız ve sonra bırakacağınız bir şey değildir… Eğer tutarlı yararlar istiyorsanız, sürekli uygulama yapmalısınız. Prensipler “sadece bugün için” der. Bunu ayarlayabilirsiniz. Saatlerce olmasına gerek yok. Sadece 10 dakika uygulayın: on dakikanız vardır. On dakikanız yoksa, 10 dakika erken uyanın: problem çözüldü.

Yarın ne yapacağınızı düşünmeyin: sadece bugüne odaklanın.

Yarın geldiği zaman, aynısını yapın. On dakika bile olsa, Reiki ile bir şeyler yapın. Yarın için üzülmeyin: bugün bir şeyler yapın.

(5) Adanma anahtardır

Bunlar Reiki uygulama vasıtası ile zevk alınan harikulade faydalardır ve tüm yapmanız gereken enerji ile sürekli çalışmak, prensiplere odaklanmak ve ince düşünceliliği uygulamaktır. Faydalar kümülatif olarak, gittikçe artan bir şekilde gelir, görüyorsunuz, Reikiden en iyi sonucu almak istiyorsanız ara sıra uygulama yeterli değildir. Reiki her gün biraz zamanınızı hak ediyor. Birkaç basit şey, birkaç basit egzersiz veya rutin üzerinde sebatla çalışmalısınız ve onları gününüzün düzenli bir parçası yapmalısınız, dişinizi fırçalamak veya saçınızı taramak gibi.

Reiki ile kendiniz üzerinde düzenli çalışma alışkanlığı oluşturduğunuz zaman, bırakmanın zor olacağını göreceksiniz: eğer bir gün yapmadıysanız, hatsurei seansınızı veya kendinizi – tedaviyi gerçekten özlediğinizi göreceksiniz. Bu, kendinizi koymayı istediğiniz pozisyondur ve kendinizi her gün Reiki ile çalışmaya adayarak, bu noktaya erişirsiniz.

(6) Çok zorlamayın

Kendimizi adamaya ve Reiki vasıtası ile elde edilen bir çok yararları elde etmek için kendimiz üzerinde rutin çalışmayı oluşturmaya gereksinimimiz varken, aynı zamanda çok zorlanmadığımızdan, çok uzun süre çalışmadığımızdan emin olmalıyız ve uygulamamızı ciddiye almalıyız. Reikiden en iyi, nazik, sırt üstü ve hafif kalpli tarzda haz alınır, yumrukları sıkarak, alnı kırıştırarak, gergin olarak değil. Reikiyi zorlamıyoruz ve kendimiz üzerinde sert bir uygulamayı zorlamıyoruz.

Reiki daha çok bir su akıntısının akışına benzer ve biz o akıntıda duran kaba bir kayayız. Kaya şüphesiz düzgünleşir, ancak buna nazikçe, suyun sürekli akışı ile erişilir ve bu kendi zamanında gerçekleşir.

Diğer Reiki uygulayıcılarının kendilerine uygulama yaptıkları zaman veya uyumlama/güçlendirme alırken ya da başkalarını tedavi ederken yaşadıkları deneyimlerin bazılarını okumuş olabilirsiniz (renkler görme, özel şeyler hissetme) ve tüm bu şeyleri kendimiz fark edemeyebiliriz; çok az farkına varabiliriz. O zaman, biraz daha çok çalışırsak bu şeyleri fark edeceğimizi düşünebiliriz, bu şekilde ‘uygulamayı düzgün yapıyor’ olacağımızı düşünebiliriz.

Ama çok çalışmak ve şeyleri zorlamaya çalışmak ilerlemenize büyük bir engel koymanın en iyi yoludur. Çabalamaya son verdiğinizde ve sadece olduğunuzda en hızlı ilerlersiniz. Bir kenarda durun (metaforik olarak), egzersizleri yapın, insanları tedavi edin ve ne yaptığınızı ve neyi deneyimlemediğinizi düşünmeyin ve üzülmeyin. Nötral ve boş kalarak, beklentiye sahip olmazsınız. Bu en iyi yaklaşımıdr, sizin için en uygun hızda ilerlemenizi sağlayacak olan yaklaşımdır.

7) Mükemmel olmak zorunda değilsiniz

Uygulamanız sırasında gevşemiş, sırt üstü uzanmış ve hafif kalpli olmanın yanı sıra, mükemmel olmadığınız için kendinizi dövmediğinizden emin olun! Reiki vasıtası ile kendiniz için faydalar elde etmek veya diğer insanları başarılı şekilde tedavi etmek için mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Hiç kimse mükemmel değildir, sizin de olmanız gerekmez.

Belki de kendinize tedavi uygularken zihniniz konudan konuya geziniyor. Ne olmuş? Bu herkesin başına gelir. Buna üzülmeyin (prensiplerde üzülmek ile ilgili bir madde var). Bununla ilgili düşünmenize ve zihninizi boşaltmak için ‘iradenizi zorlamaya’ neden olur, şeyleri daha da kötüleştirirsiniz… ilk düşünceler ve sonra ilk düşüncelerden kurtulmak için tüm yeni düşünceler! Üzülmeyin. Düşüncelerinize dikkatinizi vermeyin. Bırakın geçip gitsinler. Dikkatinizi nazikçe yaptığınız şeye geri getirin. Sizden akan enerjiyi hissedin: kendinizin tedavi masasında yatan kişiyle bütünleştiğinizi imgeleyin. Zamanla zihniniz durulur, ve güzel boş bir meditatif halde daha çok zaman geçirirsiniz, ancak düşünceler tekrar gelebilir, ve bazı günler muhtemelen diğer düşüncelerden daha iyi olacaktır. Bu okeydir. Siz insansınız.

(8) ‘Neden’ sorusunu çözmeye çalışmayın

Reikiden en iyi şekilde faydalanmak için, özel bir şeyi neden deneyimlediğinizi – veya deneyimlemediğinizi – bulmaya çalışmak için çok fazla zaman ayırmamanızı tavsiye ederim. Seans sırasında sizin veya alıcının hangi rengi gördüğünü anlamaya çalışmayın veya kendinizi tedavi ederken gördüğünüz rengin önemini merak etmeyin. Ellerinizdeki özel bir duyumun ne olduğunu veya alıcının bedeninin özel bir bölgesine neden çok fazla enerji akışı hissettiğinizi ya da özel bir yere neden hiç enerji akmadığını merak etmeye devam etmeyin. Bu önemli değildir.

Eğer telaşla şeyleri düşünmeye, analiz etmeye ve sorgulamaya devam ederseniz, kafanız Reiki uygulamanızı gerçekten bozabilir. Düşünmeyin! Sadece olun. Zihninizi boşaltın, enerjiyle birleşin, eğer birisini tedavi ediyorsanız o zaman alıcı ile birleşin ve bırakın olsun. Tedavi yaparken enerji akışını izleyin, evet ve daha fazla enerjinin geldiği bölgelerde ellerinizi daha uzun süre tutun, ama nelerin olduğunu çözmeye çalışmaya başlamayın: Reiki bir çok seviyede çalışır ve nelerin olduğunu bilmezsiniz, böylece düşünmeyi bırakabilirsiniz ve olmasına izin verebilirsiniz: süreçten zevk alın, tedavilerinizden zevk alın ve zihinsel çabayı bırakın! Bu şekilde çok daha kolay olur!

(9) Sezginize güvenin

Hissettiğiniz veya hissetmediğiniz şeyleri sorgulamamanın yanı sıra, hissettiğiniz veya farkında vardığınız şeylerden şüphelenmemelisiniz. Eğer bir şey hissediyorsanız, onu hissediyorsunuzdur: onu siz oluşturmuyorsunuz. Bir şey hissetmenizi sağlayamazsınız. Kendinizi tedavi ederken, özel bir bölgede enerjinin size daha güçlü aktığını fark ediyorsanız, bunu kabul edin ve buna uyun, devam edin, orada diğer pozisyonlardan daha uzun süre durun. Bu, başkalarını tedavi ederken de uygulanır: ‘sıcak bir nokta’ hissediyorsanız, o duyumu kabul edin ve orayı daha uzun süre tedavi edin. Bedenin özel bir bölgesine çekiliyorsanız, bunu siz oluşturmuyorsunuz. Siz sezgiselsiniz ve sezgisel olarak çalışabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken ikinci – tahmini ve kendinizden şüphelenmeyi bırakmak, dingin olmak ve sadece size geleni kabul etmektir. Bir anlamı olması gerekmez. Onu çözmeye çalışmayın: sadece kabul edin ve size uygun hissettirdiği şekilde tedavi edin.

(10) Saçma kurallara ve sınırlamalara aldırmayın

Bize öğretilmiş olan çeşitli gereksiz kuralları, düzenlemeleri ve sınırlamaları da atmalıyız. Reikinin, temeli olmayan insan – yapımı kurallarla kontrol edilmeye, körletilmeye ve sınırlandırılmaya ihtiyacı yoktur. Reiki güvenlidir ve Reiki basittir ve basit yaklaşımlar genelde en etkili olanlardır.

Kendimizi ve başkalarını tedavi ederken önceden belirtilmiş el pozisyonları setini takip etmek zorunda değiliz, Reikimizin çalışması için sözcükler setini söylemek zorunda değiliz. Birini tedavi etmek için özel bir sıra ile el ve beden hareketleri serisini takip etmek zorunda değiliz ve çeşitli tıbbi durumları olan insanları tedavi etmekten kaçınmak zorunda değiliz. Reiki güvenlidir ve Reiki her koşula adapte olabilir. Hepsi geçerli olan bir çok farklı çalışma şekillerine izin verir. Reikinin ‘tek bir’ kullanılma şekli yoktur.

Böylece, Reikinizden en fazla yararı almak için, ilk önceliğiniz olarak her gün kendinizle çalışmaya adanmanızı öneriyorum, ama eğer o günü kaçırırsanız kendinizi suçlamayın. Hatsurei ho ve kendini – tedaviyi uygulayın, prensiplere odaklanın ve günlük aktivitelerinizde daha çok ince düşünceli olun. Çok fazla zorlanmayın: hafif – kalpli olun ve kendinizi bağışlayın, çünkü mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Zihniniz bir sürü düşünce, şüphe ve sorular ile doldurmayın: sadece nötral olun, beklentiniz olmasın, boş ve hoşnut olun. Ve basit yaptığınızdan emin olun.

alıntıdır
sevgiler
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 22-11-11, 05:26   #2 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 16-11-11
Mesajlar: 1.528
Konular: 0
birkul is on a distinguished road
Standart

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık
birkul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 22-11-11, 06:13   #3 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 19-11-11
Mesajlar: 1.534
Konular: 0
varol is on a distinguished road
Standart

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı
varol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 29-11-11, 03:08   #4 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-12-11, 19:01   #5 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 09-12-11
Mesajlar: 1.186
Konular: 0
ravza is on a distinguished road
Standart

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika
ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 10-12-11, 02:43   #6 (permalink)
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 17-11-12, 17:23   #7 (permalink)
TECRÜBELİ ÜYE
 
SUMASALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.478
Konular: 421
SUMASALI is on a distinguished road
Standart

tesekkürler....
__________________
''yâ leytenî küntü turâbâ"
" keşke toprak olsaydım "...
SUMASALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:35.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz