Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > ASTROLOJİ BÖLÜMÜ > Rüyalarınız Neyi Anlatıyor

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şifalı Bitkiler Hakkında Önemli Notlar nurcann ŞİFALI BİTKİLER 6 26-04-14 22:43
Simya Hakkında Bilinmesi Gerekenler nurcann SİMYA İLMİ 5 10-12-11 03:46
Arap Kültürünün Simyası Hakkında nurcann SİMYA İLMİ 5 10-12-11 03:46
Altın Oran Mucizesi Hakkında nurcann Sayılar Ve Sembollerin Gizemi 5 10-12-11 02:17
Rüyalar Geleceği Öğretirmi Sky Rüyalarınız Neyi Anlatıyor 0 02-09-11 10:20

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 02-09-11, 10:32   #1 (permalink)
Sky
ziyaretçi
 
Mesajlar: n/a
Konular: 6
Standart Rüyalar Hakkında Bilinmeyen 13 Gerçek

Rüyalar Hakkında Bilinmeyen 13 Gerçek

bu 13 maddeyi keyifle ve dikkatle okuyacağınızı düşünüyorum çünkü rüyalar hakında belkide hiç duymadığınız şeyleri okuyacaksıznız sevgili dilekduası.com üyelerimiz

Rüya görmek hayattaki en gizemli tecrübelerden biridir. Roma Dönemi’nde bazı rüyalar Roma Senatosu tarafından analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Rüyaların tanrılardan gelen mesajlar olduğuna inanılmıştır. Rüya yorumcuları askeri liderler ile savaşa bile gitmişlerdir. Ayrıca çoğu sanatçının yaratıcı fikirlerini rüyalarından edindiği bilinmektedir.

1. Gördüğünüz Rüyların yüzde 90′ını Unutursunuz
Uyandıktan sonraki 5 dakika içerisinde rüyalarınızın yarısını unutursunuz 10 dakika sonra ise yüzde 90′ı hafızanızdan silinmiş olur.

2. Körler de Rüya Görür
Doğduktan sonra kör olmuş olan insanlar rüyalarında görüntüler görürler. Kör olarak doğan kişilerse rüyalarında görüntü görmezler ancak duyma koklama dokunma ve hissetme üzerine rüya görürler.

3. Herkes Rüya Görür
Ciddi bir psikolojik rahatsızlığı bulunmayan her insan rüya görür. Rüya görmediğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü yalnızca rüyalarınızı hatırlamıyorsunuz.

4. Rüyalarımızda Yalnızca Bildiğimiz Yüzler Görürüz
Beynimiz yeni yüzler yaratamaz. Rüyalarımızda daha önceden gördüğümüz gerçek insanların gerçek yüzlerini görürüz ancak bunu onları hatırlamayabiliriz. Hepimiz yaşamımız boyunca binlerce yüz görmüşüzdür yani beynimizin kullanabileceği sonsuz seçenek vardır.

5. Renkli Rüya Görmez
Görme yeteneğine sahip insanların yüzde 12’sinin rüyaları siyah-beyazdır. Geri kalanlar ise renkli rüyalar görürler. 1915-1950 arasında yapılan çalışmalar rüyaların çoğunun siyah-beyaz olduğunu ancak bu oranın 1960′lardan sonra değişmeye başladığını gösteriyor. Günümüzde 25 yaşının altındaki kişilerin yalnızca yüzde 4.4′ü siyah-beyaz rüya görüyor. Son yapılan araştırmalar bu değişimin nedeninin televizyonun siyah-beyazdan renkliye geçmesi ile bağlantılı olabileceğini gösteriyor.

6. Rüyalar Sembolik Anlam Taşımaktadır
Eğer rüyanız özellikle bir konu ile ilgili ise rüya sembolik anlam taşıyor demektir. Bu analiz edilerek ortaya çıkarılabilir.

7. Duygular
Rüyalarda en çok deneyimlenen duygu endişedir. Negatif duygular pozitif olanlardan çok daha fazladır.

8. Tekrar Eden Rüyalar
Çoğu rüya yalnızca bir kez görülse de çoğu insan aynı rüyayı birden fazla kez gördüğünü söylemektedir. Kadınların yüzde 70′inin ve erkeklerin yüzde 65′inin aynı rüyayı çok kez gördüğü kaydedilmiştir.

9. Hayvanlar da Rüya Görür
Değişik hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar insanlar gibi onların da uyku sırasında beyin dalgaları olduğu görülmüştür. Bir köpeği uyurken izleyin. Rüyada birşey kovalıyormuşçasına değişik sesler mırıldanır ve patileri hareket eder.

10. Vücut Felci
REM uykusu sırasında beyindeki bir mekanizma vücudun tamamen hareketsiz olmasını sağlar böylece rüyada fiziksel bir hareketin gerçekleşmesi önlenir. Ancak bu mekanizmanın normal uyku süresinden önce/sonra ya da bu süre boyunca tetiklenmesi muhtemeldir.

11. Rüya ve Gerçeğin Birleşmesi
Uyuduğumuz sırada beynimiz gerçek hayattan gelen sesleri alır ve onları rüyamızın bir parçası haline getirir. Yani bazen dışarıdan gelen sesi uykuda yorumlayabiliriz. Örneğin kardeşiniz siz uyurken başınızda gitar çalıyorsa rüyada konserde olduğunuzu görebilirsiniz.

12. Erkekler veKadınlar Farklı Şekilde Rüya Görürler
Erkekler kendi cinsleri ile ilgili rüya görmeye daha çok meyillidir. Erkeklerin rüyalarındaki karakterlerin yüzde 70′i başka erkeklerdir. Diğer bir taraftan kadınların rüyalarındaki kişilerin yarısı erkek yarısı kadındır. Tüm bunların yanısıra erkekler rüyalarında genelde kadınlardan daha agresif duydular yaşarlar.

13. Rüyaların Geleceği Gösterme Özelliği Vardır
Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre çok sayıda insanın yüzde 18 ila yüzde 38′i en az bir geleceğe dair rüya görmüştür. yüzde 70 ise déjà vu deneyimlediğini söylemiştir. Rüyların geleceğin habercisi olduğuna inanan insanların sayısı ise yüzde 63 ila yüzde 98 oranla çok daha fazladır.

konu alıntıdır
  Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 26-04-14, 22:41   #2 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

teşekkürler..........
__________________
Kalpler uyana, aşkınla yana..Can kurban sana Sultanım ALLAH..
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
rüyadaki 13 gerçek

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:48.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz