Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > YAŞAM VE SAĞLIK > Sağlık Konuları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
sevdiğinizle muhabbetinizi arttıran dua dilek34 Muhabbet Sevgi Ve Aşk Duaları 0 13-03-12 15:01
Ruh Ve Vücut Bağı Nasıldır nurcann Ölüm Ve Sonrası Konular 5 10-12-11 03:29

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 23-08-12, 21:58   #1 (permalink)
Yasaklı
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 23-08-12
Mesajlar: 256
Konular: 51
Gülşen is on a distinguished road
Standart Vücut Direncini Arttıran Besinler...

Vücut Direncini Arttıran Besinler...

Vücut Direncini Arttıran Bitkiler



Vücut Direncini Arttıran Bitkiler ve meyveler şunlardır:
Narenciye Türleri:
C vitamini deposu olarak bilinen portakal, mandalina, limon ve greyfurtu kış aylarında bol bol tüketmenizde fayda var. Özellikle limon tüketmeye özen göstermelisiniz. Çorbanıza ve salatalara bol miktarda limon sıkmalısınız. Su içine de limon suyu sıkarak içebilirsiniz.
Okaliptus:



Solunum yolları için okaliptüs iyi bir antiseptiktir. Özellikle balgamlı öksürükte okaliptüs çayı faydalıdır. Piyasada çeşitli şekillerde okaliptüs çayları hazır olarak satılmakla birlikte kendiniz de evde hazırlayabilirsiniz. Okaliptüs çayı şöyle yapılır: Bir bardak sıcak suya 3-4 yaprak ufalanarak konur. 20 dakika süzülür, günde 2-4 bardak içilir.
Nane:
Nanenin içerisinde bulunan mentol, midenin normal çalışmasını sağlar ve mide yanmasını geçirir. Ayrıca vücuda giren grip mikrobuna karşıda savaşır. Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres mide yanması gibi hastalıkar için faydalıdır. Nane çayının faydaları ve yapılışı hakkında bilgi için tıklayın: Nane çayı ve yapılışı
Kekik:
Dezenfekte edici ve balgam söktürücü özellikleri olan kekik de faydalıdır. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında kekik çayı ya da gargarası kullanabilirsiniz. Kekik çayı yapılışı ve faydaları için tıklayınız: Kekik çayı ve hazırlanışı
Adaçayı:
Adaçayı da dezenfektan ve mikrop kırıcı özellikleriyle gribe karşı yardımcınızdır. Günde birkaç bardak içmenizde fayda vardır. Adaçayının faydaları ve yapılışı için tıklayınız: Adaçayı ve yapılışı
Salep:
Soğuk kış günlerinin sıcak içeceklerinden olan salep de öksürük keser ve balgam söktürür.
Mahlep:
Mahlep ağacının tohumları süt veya su içerisinde kaynatarak kullanılabilinir. Ya da ezilerek balla karıştırılır. Kurutulmuş ve öğütülmüş mahlep tohumları simit, kurabiye gibi şeylere katılabilinir. Kandil simitlerinin has kokusu mahlep kokusundandır.
Sarımsak:
Sarımsağın antiseptik ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi çok eskiden beri bilinmektedir. Salgın hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Gün içinde 3-4 diş sarımsak yemek yeterlidir.
Karanfil:
Karanfilin de koruyucu etkisi vardır. Komposto ve çorbaların içine 1-2 adet karanfil atabilirsiniz. Salgın hastalıklar zamanında içme sularının içine 1-2 adet karanfil atılır. Karanfili ağzınıza atıp çiğnemek de ortamdaki mikroplara karşı koruyucu etkisinden faydalanmanızı sağlar.
Zencefil:
Zencefilin de direnç arttırıcı özellikleri vardır. Toz haline getirilmiş zencefili yiyeceklerin üzerine serpebilir veya içerisine katabilirsiniz, örneğin hamur işleri için una kataılabilinir. onur. Zencefil çayı da faydalıdır. Zencefil çayının yapılışı için tıklayınız: Zencefil çayı ve yapılışı
Anason:
Günde 5 gram gibi az miktarda alınacak anason da faydalıdır. Uzun süre ve yüksek dozda anason almamalısınız. Anason çayı da sizin için faydalı olabilir: Anason çayı ve yapılışı
Biberiye:
Biberiyenin yaprakları ve çiçeklerinden yapılacak bitki çayı faydalıdır. Biberiye esansı ile masaj yapılabilinir.
Defne:
Grip ve ateş nöbetlerinde defne çok faydalıdır. Özellikle et yemeklerinde, soslarda ve sebze çorbalarında defne kullanabilirsiniz.
Ihlamur:
Solunum yollarındaki mikropları temizlemek için kış aylarında eskiden beri evlerimizden eksik olmayan ıhlamur çayını deneyebilirsiniz. Öksürüğü keser ve gribi iyileştirir. Bir bardak sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur yaprağı konulur ve 10-15 dakika sonra süzülür. Ihlamur çayı içine bir miktar bal katarak içilir.
Kereviz:
Kerevizin de solunum yollarını temizleyici özelliği vardır. Öksürüğü keser. Kerevizin sapı, yaprağı ve kökünü kullanabilirsiniz. Salata olarak tüketebileceğiniz gibi yemeğini de yapabilirsiniz.
Maydanoz:
Çiğ olarak tüketilen maydanozun da koruyucu etkisi vardır.
Vanilya:
Vanilya kendine has kokusu ile genelde pastalarda ve keklerde kullanılır. Bu güzel kokulu vanilyanın solunum yollarını temizleme ve öksürüğün kesilmesine yardımcı olma özelliği bulunmaktadır.
Tarçın:
Bal ya da limon suyuyla birlikte alınan tarçının boğazdaki yanmaları kesme özelliği vardır.



Gülşen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 23-08-12, 22:03   #2 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 22-08-12
Mesajlar: 332
Konular: 105
nesil266 is on a distinguished road
Standart

emeğine ve ellerine sağlık gülşen burada senin bilgilerinden çok faydalanıcaz...
nesil266 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 24-08-12, 11:49   #3 (permalink)
Yasaklı
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 23-08-12
Mesajlar: 256
Konular: 51
Gülşen is on a distinguished road
Standart

İnşallah kardeşim fyadam dokunur :)
Gülşen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:10.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz