Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   Sağlık Konuları (https://www.dilekduasi.com/saglik-konulari/)
-   -   Kadınların Yaptığı En Büyük 5 Sağlık Hatası! (https://www.dilekduasi.com/saglik-konulari/5982-kadinlarin-yaptigi-en-buyuk-5-saglik-hatasi.html)

SUMASALI 23-02-13 09:41

Kadınların Yaptığı En Büyük 5 Sağlık Hatası!
 
Kadınların yaptığı en büyük 5 sağlık hatası ve asla göz ardı etmemeniz gereken tehlikeli uyarı işaretlerini gözden geçirelim.


Her 2.5 dakikada bir kadına meme kanseri teşhisi konuluyor.

Her 60 saniyede bir kadın kalp krizi geçiriyor.

Ve her 23 saniyede bir kadına diyabet teşhisi konuluyor. Peki ya bu hastalıklardan biri gizlice size yaklaşıyor olsaydı? Tehlike işaretlerini anlar mıydınız?

Farkındalık, korunmayı güçlendirir.
İşte sağlığınızı önemli hastalıklardan uzak tutmak için yapabilecekleriniz.

Yorgunluğu Göz Ardı Etme

Normal, sağlıklı bir kalp dakikada 5 litreden fazla kan pompalayabilir. Dengesiz beslenme, egzersiz yapmama veya sigara içme gibi bütün yaşam tarzı seçimleri kalbin gücünü azaltır, bu da vücudun geri kalanına kan akışının zorlaşmasına neden olur. Kalbiniz yorulur; böylece siz de yorulursunuz.

Amerika’daki Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde (NIH) yapılan bir araştırmaya göre kadınların genellikle bir kalp krizi öncesi 1 ay veya daha fazla süre boyunca yeni veya farklı belirtiler yaşadığını gösterdi. Ayrıca, kadınlardaki en önemli kalp krizi belirtileri erkeklere göre farklılık gösteriyor.

Bitkinlik, kadınlarda kalp krizi öncesi yaşanan belirtilerin başında yer alıyor.

Alışılmadık şekilde yorgun uyanıyorsanız, günü bitirmeye zorlanıyorsanız veya kadınlardaki bir diğer yaygın belirtilerden biri olan uykuya dalmada güçlük çekiyorsanız doktorunuza başvurun ve kalbi incelemek için ses dalgaları kullanılarak gerçekleştirilen bir görüntüleme testi olan ekokardiyografi çektirin.

Açıklanamayan Kilo Alımını Göz Ardı Etme

Kadınlar çoğu zaman nedensiz kilo alımını yeteri kadar egzersiz yapmama veya kilo aldıran yiyecekler tüketmeye bağlayarak dikkate almazlar.

Ancak, açıklanamayan kilo alımı aynı zamanda meme kanseri ile ilgili ciddi bir uyarı işareti olabilir. Meme kanseri hücreleri yayıldığında karın duvarına yerleşebilir ve sıvı birikmesine ve göbeğin genişlemesine neden olan kimyasallar salgılayabilir.

İstenmeden alınan kilolar kolon, yumurtalık veya rahim kanseri gibi diğer kanser türlerinin işareti olabilir. Beslenme tarzınızı veya egzersiz alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz halde karın çevrenizde genişleme gözlemliyorsanız tıbbi tetkikler için doktorunuza başvurun ve karnınızın sıvı birikmesine karşı kontrol edilmesini talep edin.

Sık İdrara Çıkma Durumunu Göz Ardı Etme

Sürekli idrara çıkma ihtiyacı duyuyorsanız, bu diyabetin habercisi olabilir. Sık idrara çıkma, yüksek kan şekeri seviyesi nedeniyle tanı konulmamış diyabette görülür. Böbrekleriniz fazla şekeri temizleme amacıyla vücuttan su atmak için fazla mesai yaparlar. Bu süreç ayrıca, çok susamış hissetmenize neden olur.

Eğer diyabetli olabileceğinizden şüpheleniyorsanız idrar tahlili ve parmak ucundan kan alınarak yapılan kan şekeri testi uygulayacak olan doktorunuza başvurun.

Bütün İlaçların Sabah Alınması

Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon, birçok insanın çok geç olana kadar fark etmedikleri bir hastalıktır ve sessiz katil olarak kabul edilir.

Yüksek tansiyon teşhisi konulan milyonlarca Amerikalı’nın çoğunun tedavisine Anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE) inhibitörleri verilir.

ACE inhibitörleri kan damarlarını genişletip veya açıp kalbinizin pompaladığı kan miktarını artırarak akabinde kan basıncının azalmasına neden olur.

Doktorlar bugüne kadar hastalarına ACE inhibitörleri ve diğer tansiyon düşürücü ilaçları, tansiyon sabahları daha yüksek olduğundan, sabah almalarını söylüyordu.

Ancak, vücudun biyoritmine dayanarak yapılan yeni araştırmalarda ACE inhibitörleri sabah kullanıldığında daha az etkili olabilecekleri saptandı. ACE inhibitörleri sabah alıyorsanız, akşam alma hususunda doktorunuza başvurun.
Koku Alma Duyusu Kaybını Göz Ardı Etme

Her 70 saniyede bir kişiye Alzheimer teşhisi konuyor. Yapabileceğiniz en büyük hata, yaşla alakalı olduğunu varsayarak hafıza kaybını dikkate almamaktır. Yaş ilerlemesinin neden olduğu normal hafıza kaybı durumunda (hipokampuste depolanan) anıları hatırlamakta güçlük çekersiniz çünkü daha az beyin hücresi, anılara ulaşmayı zorlaştırır.


Alzheimer hastalığında amiloid plaklar ve nörofibriler yumaklar nöronlarla (sinir hücreleri) sinapslar arasındaki bağlantıyı yok ederek anıların tamamen yok olmasına neden olur.

Alzheimer hastalığından etkilenen beyindeki ilk bölgelerden biri, koku duyunuzdan sorumlu bölümdür.


alıntı

zeytınn 11-06-14 18:04

teşekkürler....


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:32.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.