Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > YAŞAM VE SAĞLIK > Sağlık Konuları

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 27-11-13, 11:12   #1 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
Üyelik tarihi: 23-01-13
Mesajlar: 179
Konular: 49
şimşek is on a distinguished road
Standart boy uzatmak için yapılabilecek egzersizler

boy uzatmak için yapılabilecek egzersizler

Boy kısalığı, özgüven eksikliğine ve küçük görülme gibi bir takım sorunları beraberinde getirir. Uzun boylu birisinin yanınızda durmasıyla bile kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Her ne kadar boy uzatan ilaçlar vb. ürünler piyasada olsa da boy uzattığına ilişkin çok veri bulunmamakta.
Özellikle gelişim çağında yapılması gereken aşağıdaki egzersizlerle boyunuzun uzaması mümkün.
Boy uzunluğu büyüme kıkırdağınla ilgilidir ve bu kıkırdak ergenlik döneminden sonra yok olur. Hiçbir tıbbi ürün bu kıkırdağın yeniden oluşumunu sağlayamaz ama omurga yamuklukları vb. etkenleri aşağıdaki egzersizlerle yok edebiliriz ve omurga sorunları ile boyunuzun olağandan daha kısa görünmesinin önüne geçebiliriz.

Omurga Uzatmak İçin Gerekli Olan Egzersizler
• Asılı durmak
• Gerilmek
• Yüzmek

Kobra Hareketi
Omuzlarınızın altında zemin üzerinde avuç içi ile yüz aşağı bakacak şekilde durun. Çene önde omuzlarınızı öne doğru kambur yapmaya çalışın ve mümkün olduğu kadar kamburlaştırın. Her tekrarı 5-30 saniye arasında yapın.

Bacak Germe Hareketi
Bacak germe hareketi ısınma hareketi olarak da kullanılır. Bacaklarınızı uzun gergin dizlerinizi kırmadan iki yana uzatın ve ayak parmak uçlarınıza doğru esneyin. Bu hareketle omurga ve bacaklar esnetilir ve 3-10 saniye yapılması yeterlidir.

prü Hareketi
Dizlerinizi kırılı, ayaklarınız düz ve kalçanızı yukarı yükseltin ve omurga kemer mümkün olduğu kadar kalçanıza yakın ayak bileklerinizi ve onlara tutunarak yukarı doğru karnınızı kaldırın.6-15 saniye yapılmalıdır.

Masa Hareketi
Ters köprü olarak da adlandırılır. Bacaklarınızı düz bir zemin üzerinde oturun. Ellerinizi gövde ve kalça yanında avuç içleri yere bakacak şekilde tutun. Ve dizlerinizi kırıp elleriniz ve ayaklarınız üzerinde ters köprü oluşturun. Bu hareketi 8-20 saniye yapın.

Yay Hareketi
Ellerinizi belinizin üzerinde tutun ve bacaklarınızı eklemlerinizi kırmadan başını eğebildiğiniz kadar öne eğin. Bu hareketi 4-8 saniye yapın.

Esneme Hareketi
Esneme hareketini yaparken vücudunuzu dik şekilde tutun ve gidebildiğiniz kadar başınızı geriye doğru götürün. Bu hareketi 5-15 saniye yapın.

Esneme Hareketi 2
Vücudunuzu dik tutun ve kollarınızı bükmeden yukarı doğru kaldırarak ayak parmak uçlarınızın üzerinde durun. Gidebildiğiniz kadar yukarı gitmeye çalışın.

Esneme Hareketi 3
Vücudunuzu dik şekilde tutun ve ellerinizi ensenizin üzerinde bağlayın ve başınızı bacak eklemlerine doğru indirip bu hareketi uygulayın.

Duvarda Esneme Hareketi
Ayak parmak uçlarınızın üzerinde durun ve duvara yaslanarak kollarınızı kaldırın.

Kıvrılma Hareketi
Bir adım atmış şekilde durun ve kollarınızı iki yöne doğru kıvırmadan açın ve belinizi sola ve sağa kıvırın. Bu hareketi 6-12 saniye yapın.

Bacak Yukarı Hareketi
Yüz üstü yatın ve sağ ve sol bacaklarınızı kırmadan yukarı doğru çıkarıp indirerek hareketi yenileyin.

Ayak Parmaklarına Dokunma Hareketi
Düz bir şekilde durun ve bacaklarınızı kırmadan ayak parmak uçlarınıza uzanıp tekrardan başlangıç pozisyona dönün. Bu hareketi 1dk uygulayın.

Kase Hareketi
Yüz üstü uzanın ve aynı anda bacak ve kollarınızı yukarı doğru kaldırın.

gelişme çağındaki çocuklar için çokça faydasını görebilirsiniz. bunlara ek olarak zıplama ip atlama basketbol oynama gibi egzersizlerde yapılabilir.
şimşek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 27-11-13, 17:39   #2 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

emeğine sağlık canım teşekkürler
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
şimşek


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:41.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz