Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   ŞİFALI BİTKİLER (https://www.dilekduasi.com/sifali-bitkiler/)
-   -   Evde Bitki Yağı Yapımını Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/sifali-bitkiler/3004-evde-bitki-yagi-yapimini-ogrenelim.html)

nurcann 27-11-11 06:30

Evde Bitki Yağı Yapımını Öğrenelim
 
Önce yağını yapmak istediğiniz bitkiyi seçin. Mesela ben ilk bitki yağımı topladığım papatya çiçeklerinden yapmıştım. Bitkiyi taze olarak güneşin en tepede olduğu vakitlerde toplayın. Bu zamanda toplanmasının nedeni bitkinin bu saatlerde daha fazla uçucu şifalı yağlara sahip olmasındandır. Bitkilerdeki şifa, içerdikleri uçucu yağlardan kaynaklanıyor. Bitkiyi, örneğin bir gülü kokladığınızda burnunuza gelen koku uçucu yağlardan kaynaklanmaktadır. Eğer taze bitki toplayacak biryer bulamazsanız, yağınızı kuru bitkilerden de yapabilirsiniz. Kuru bitkileri aktarlarda bulabilirsiniz. Ama unutmayın ki her zaman taze bitkiler daha şifalıdır.
*İstediğiniz miktarda kuru ya da taze bitkiyi küçük küçük kırarak (hatta kırmasanız da olur çünkü beklenen zaman zarfında yağ bitkiye nüfuz ediyor.
bir kavanoza doldurun. Mesela 60 gr bitkiyi şeffaf kavanoza doldurun.
*60 gr bitki için 120 gr halis zeytinyağını kavanozdaki bitkinin üzerine dökün. Ne kadar bitkiden yağ yapacaksanız, iki katı kadar zeytinyağı ilave edin.
1 kg zeytinyağına 20 çiçek koyup yağ yapanda var. 1/3 oranında yapan da. Ama ortalama olarak 1/2 oranını kullanabilirsiniz. Yağınızın daha konsantre olmasını isterseniz bitkinin üzerini örtecek kadar da kullanabilirsiniz, size kalmış. Zeytinyağının yerine ayçiçek yağı gibi yağlarda kullanılabilir. Ancak şifalı gücü en yüksek yağ zeytinyağı olduğu için zeytinyağı kullanırsanız yağınız daha şifalı olacaktır
Zeytinyağı eklediğiniz kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Ardından evinizin en çok güneş alan yerinde 20 gün-1 ay kadar mayalanmasını bekleyin. Bu süre zarfında aklınıza geldikçe mümkünse hergün yağınızı çalkalayın.
Bir ayın sonunda yağınızı bir tülbentten geçirin. Tülbentte kalan bitkiyi iyice şifalı yağın içine sıkın. Elde ettiğiniz yağı koyu renkli şişeye doldurun. Şişenin üzerine içerisindeki yağın ismini ve yaptığınız tarihi yazmayı unutmayın. Serin güneş almayan biryerde ya da buzdolabında muhafaza edin. İyi muhafaza ederseniz 1 yıl kadar bozulmadan saklayabilirsiniz. Bu şekilde her türlü bitkinin, meyve, sebzenin yağını yapabilirsiniz.
* Elde ettiğiniz yağları aktarlardan ya da eczanlerden satın aldığınız yağlar gibi aynı amaçlar için kullanabilirsiniz. Zaten onların da zeytinyağıyla karıştırılmadan direkt cilde temas ettirilmemesi gerekiyor.

alıntıdır
sevgiler dilekduası

birkul 28-11-11 06:38

faydalı bir konu teşekkür ederiz emeğinize sağlık

varol 28-11-11 06:43

teşekkürler elinize sağlık site ve konular çok faydalı

nurcann 28-11-11 17:41

ben teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için

ravza 09-12-11 17:55

selamlar olsun herkese bende aranıza katıldım konular harika

nurcann 10-12-11 04:04

dilekduası na hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim

bahar7766 04-04-12 13:43

güzel paylaşım tşk.ler


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:41.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.