Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   ŞİFALI BİTKİLER (https://www.dilekduasi.com/sifali-bitkiler/)
-   -   Kimyon ve Faydaları (https://www.dilekduasi.com/sifali-bitkiler/4590-kimyon-ve-faydalari.html)

Gülşen 26-08-12 16:44

Kimyon ve Faydaları
 
Kimyon ve faydaları


Mayıs ve Haziran aylarında beyaz veya pembe renklerde çiçekler açan, tohumları keskin ve hoş kokulu olan, 15 ila 70 cm boylarında bir yıllık otsu bir bitkidir. Meyveleri (kimyon), oval olup, terkibinde tanen, reçine, sabit ve uçucu yağlar vardır. Tohumları baharat olarak kullanlır.


Kimyonun faydaları : Karındaki solucanları öldürür, yelleri dağıtır, yemeği hazm etmenize yardımcı olur. Şişkinliği ve gazı giderir. Vücudu kızdırır, sinirleri uyarır, sidiği idrar eder. Anne sütünü arttırır. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Kimyon geğirtir ve daha ziyade sade olan ise hazm ettirir.

Özellikle, yaşlılara ve balgamlılara hazm bakımından çok yarar. Kimyonu sirkeyle karıştırıp koklasalar burundan akan kanı dindirir. Sirkeyle ezip kepeğe, uyuza sürseler, iyi gelir. Zeytin ve bakla unutyla şişlere yakı etseler faydalıdır. Kimyon, incir ve meyan kökü üçü bir arada kaynatılıp suyu içilirse; öksürüğü giderir. Göğsü temizler. Kimyonu sirkede ve suda kaynatıp içmek; nefes darlığını giderir.

Kimyon; sinirsel baş dönmesini keser, sinirleri yatıştırır. Romatizma ve şişmanlıkta faydalıdır. Kimyonu sirke ile karıştırıp yemek, nefes darlığına faydalıdır. Yenilecek mitar 7 gram miktardır.Fazlası yüzü sarartır ve yüreğe zarar eder. Normal miktarı bağırsakları açar, meniyi artırır.Hamileler kullanmamalıdır.
Alıntı.

PARADOKS 03-09-12 11:30

wayyy ne çokk faydası varmış...

Gülşen 03-09-12 12:14

Alıntı:

PARADOKS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 17998)
wayyy ne çokk faydası varmış...


Evet çok faydalı bir bitkidir

zeytınn 15-06-14 12:21

güncel.....


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:05.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.