Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > PARANORMAL FORUM > Uzayın Gizemi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu Göl Mars'taki Gizemi Çözücek mek444 Uzayın Gizemi 2 07-05-19 10:07
Mars Gezegenini Tanıyalımmı nurcann Uzayın Gizemi 5 10-12-11 03:32
Mars’ta Uzay Üssümü Var? nurcann Uzayın Gizemi 5 10-12-11 03:32
Mars Sembolü Ve Anlamları nurcann Sayılar Ve Sembollerin Gizemi 5 10-12-11 02:19

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 21-11-12, 21:32   #1 (permalink)
AKTİF ÜYE
 
mek444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 22-08-12
Mesajlar: 207
Konular: 78
mek444 is on a distinguished road
Post Mars Keşif Aracı Curiosity

Mars Keşif Aracı Curiosity

Dünya NASA’nın en gelişmiş Mars keşif aracı Curiosity’nin başarılı inişini kutlarken, Hollandalı bir şirket ABD’nin Kızıl Gezegen’e yönelik planlarını fazlasıyla geride bırakacak bir proje için kollarını sıvadı.



Hollanda’nın Mars One şirketi, 2023 yılında geri dönmemek üzere Mars’a ilk insanları göndermeyi ve yaşadıklarını bir ‘Biri Bizi Gözetliyor’ benzeri bir TV programı olarak yayınlamayı amaçlıyor. Mars One, oldukça iddialı olduklarını belirttikleri proje kapsamında, 2030’da Mars’a çıkmayı düşünen ABD’yi geride bırakmayı istiyor. Şirket, gelecek yıl ‘Mars TV şovunda’ yer alacak gönüllüleri aramaya başlayacak.

Uzmanlar, Hollandalı şirketin ne kadar başarılı olacağı konusunda şüphelere sahip olsa da, 1999 yılında Nobel Fizik Ödülü’nün kazanan Hollandaki bilim insanı Gerard 't Hooft, Mars One projesine destek verdiğini açıkladı.

“RADYASYON SORUN OLACAK”
Hooft, konu hakkında yaptığı açıklamada, “İlk başta ‘bu iş olmaz’ diye düşündüm. Ancak projeye daha yakından bakınca gerçekleştirilebileceğine inandım” dedi. Bilim insanlarının Mars’ta koloni kurulması aşamasında en çok kafasını kurcalayan unsur, Dünya’dan 54.6 milyon kilometre uzaklıktaki gezegene yapılacak yolculukta maruz kalınacak radyasyondan nasıl korunacağı. İnsanlı yolculuklar bir kenara, 1960’dan bu yana Mars’a gönderilen Rus ve ABD yapımı keşif araçlarının yarısı Kızıl Gezegene ulaşmayı bile başaramadı.



Mars yolcuğu öncesinde Kızıl Gezegen'de nasıl hayatta kalmamız gerektiği konusunda bize yardımcı olacak şehirlere sahibiz.

Mars One mühendislerinden Bas Lansdorp, Curiosity (Merak) keşif aracının Mars’a inmeyi başaran altıncı uzay aracı olduğuna dikkat çekerek, 2023 projelerinin gerçekleşebileceğine inandıklarını söyledi. Lansdorp, insanlı uzay araçları için yaklaşık 6 milyar dolarlık bir harcama yapmaları gerektiğini belirtti. En son teknoloji ürünü, nükleer enerjili Curiosity’nin maliyeti 2,5 milyar dolara gelmişti. Hollandalı mühendis, Mars yolculuğunu TV şovuna dönüştürme fikrinin ise “Biri Bizi Gözetliyor” yarışmasını 1999’da Hollanda’da ilk kez düzenleyen Paul Romer adlı televizyoncudan geldiğini söyledi. Lansdorp, “Medya aracılığıyla bu yolculuğu bir maceraya dönüştürmemiz, projenin finanse edilmesini kolaylaştıracak” dedi.

“İNSANLIĞIN ATACAĞI EN BÜYÜK ADIM”
Lansdorp, Kızıl Gezegen’e ayak basılmasının “insanlık tarihindeki en büyük adım olacağını” belirtti ancak Mars One projesi hakkında üstesinden gelinmesi gereken önemli konular bulunduğuna da değindi. Bunlardan birisi, hayatlarının geri kalanını Dünya’dan uzakta geçirmeyi kabul edecek gönüllülerin bulunması.

Lansdorp'un planına göre, “Biri Bizi Gözetliyor: Mars” programı için seçilecek astronotların Dünya’daki eğitim süreçleri de televizyon programına dönüştürülecek. Astronotlar, kameralarla dolu bir evde yaşayacak.

Mars kolonisi ve TV şovu projesi için fizikçiler, endüstri tasarımcıları ve iletişim uzmanlarıyla çalışan rüzgar enerjisi uzmanı Lansdorp, inşa edecekleri uzay gemisinin “en iyi şirketlet tarafından destekleneceğini” ifade etti.



TAKVİM BELLİ
Mars One şirketi, çılgınca gelen projeleri için takvimi şimdiden belirledi. Buna göre, 2013’te astronotlar seçilecek ve eğitime başlanacak. Mars’ta kurulacak uzay istasyonu ve gıda, robotik cihazların hazırlanması 2016-2022’de gerçekleştirilecek.

2023’te kurulacak ilk kolonide dört kadın ve dört erkek yer alacak. 10 yıl sonra, aralarına 20 kişi daha katılacak. Mars’ın ilk Dünyalıları, ağırlıklı olarak bilimsel deneyler gerçekleştirecek.

Uzmanlar ise hava sıcaklığının -55 Santigrat derece civarında olduğu bir gezegende hayatta kalınması için daha fazlasının yapılması gerekli olduğuna inanıyor. Fransa’nın Strasbourg kentindeki Uluslararası Uzay Üniversitesi’nden Chris Welch, “Mars’ta oksijen elde etmenin olası olduğunu ancak bu konuda kesin bir şey demenin mümkün olmadığını” söyledi.

Welch, “Mars’a insan gönderebilirsiniz. Ancak onları hayatta tutmak çok daha zor. Teknik açıdan bakılırsa bu olasılık yüzde 50-50” dedi.

“YOLCULUK SANILANDAN ZOR”
Avrupa Uzay Ajansı’nda Mars keşif projesi ExoMars’ta görevli olan Jorge Vargo, “Kızıl Gezegen’deki türbülansın iki uzay aracını aynı noktaya indirmeyi imkansız kıldığını, Mars One projesinin de bu stratejiye bağlı olduğunu” belirtti.

Vargo, “Yaşama modülünü inşa edecek olan robot cihaz, hedeflenen yerden 20 km öteye bile insa görev çok zorlaşır... Ayrıca, Güneş patlamarının saçtığı parçacıklar astronotların ve uzay gemilerinin Mars’a varmadan yanmalarına neden olabilir” ifadesini kullandı.

Mars One Gerard Blaauw ise kararlı: “Medya ve uzay havacılığını bir araya getireceğiz... Mars One kesinlikle izlemeye değer bir program olacak.”
__________________

Aynı Filmi İzlemek Herzaman Heyecan Vermez
Dudaklardan Dökülen Her Söz Aşkı Bahşetmez
Bende Bilirdim Usul Usul Gelmeyi
Fakat Her Yol Aydınlığı Getirmez Getirmez.
mek444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 21-11-12, 22:03   #2 (permalink)
Hun
TECRÜBELİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 30-09-12
Mesajlar: 1.505
Konular: 724
Hun is on a distinguished road
Standart

orda olmak isterdim
Hun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:11.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz