Dilek Duası

Dilek Duası (https://www.dilekduasi.com/)
-   VEFK İLMİ VE TILSIMLAR (https://www.dilekduasi.com/vefk-ilmi-ve-tilsimlar/)
-   -   Vefk Nedir Öğrenelim (https://www.dilekduasi.com/vefk-ilmi-ve-tilsimlar/3552-vefk-nedir-ogrenelim.html)

nurcann 12-12-11 00:35

Vefk Nedir Öğrenelim
 
sevgili dilekduası.com üyelerimiz için vefk hakkında bilgileri bu başlık altında sizlere sunacağız vefk hakkında bulduğum önemli notları alıntılayarak buradan size aktarıyorum arkadaşlar

not:ben vefk hakkında yeterli bilgiye sahip değilim vefkle ilgili sorularınızı sevgili üstünkurala sorabilirsiniz ayrıca kendisinin anlayış ve hoşgörüsüne sığınarak bu konudaki yanlış ve hatalara müdahale edeceğini düşünmekteyim

diyerek konuya geçelim
iyi forumlar dilekduası

nurcann 12-12-11 00:36

1-Bir vefk çalışması yapabilmek için,o vefk çalışmasının amacına yönelik farklı saatleri ve zamanları vardır.O yüzden istenildiği zaman yapılırsa etkisi olmaz.
2-Vefk çalışmasında tütsü mutlaka kullanılır.
3-Vefk hazırlandıktan sonra,yapılan vefki üstünde yanında ya da bulunduğun ortamda(ev,işyeri gibi ) bulundurmalısın..Tabi bu hazırlanan vefkin çeşitine göre bulunması gereken yerde farklılık gösterebilir.

nurcann 12-12-11 00:36

akıllara takılan sorulardan biriside vefk yazarken safran kullanmak neden zorunludur bunun en büyük nedeni aslında safranın doğal olmasıdır bilindiği üzere normal kalemlerin çoğu kimyasal ve alkol içermektedir bu tür malzemelrle yazılan uygulamaların hiçbir faydası olmayacaktır bazı arkadaşar sitede gördükleri uygulamalrı normal kalemle yazıyor ve uygulamanın başarısız olduğunu söylüyor doğal olmayan malzemeler vefki etsiz kılar

nurcann 12-12-11 00:36

Vefk Yazmadan Önce
1. Psikolojik olarak hazırlanmalı, istek ve amaç kesin çizgilerle belirlenmelidir. Birçok anlam ifade edebilecek ve sonuçları kolayca anlaşılamayacak isteklerde bulunulmamalıdır.2. Dua,Havas ve Esma okunurken dikkat edilecek hususlar defalarca okunmalı ve onlara kesinlikle uyulmalıdır.3. Başarının Allah’tan (C.C.) olduğuna kalben ve ruhen inanılmalı, Dua etmeli ve başarı Allah’tan (C.C.) dilenilmelidir, çünkü her şeyin mutlak sahibi odur.4. Yapılacak vefkin bulunduğu kitapta, o vefkin yapılma zamanı ve usulü ile ilgili bölüm yine defalarca okunmalı ve onlara kesinlikle dikkat edilmelidir.5. Vefki çizmeye başlamadan önce o vefk için gerekli bütün bilgiler ( Burcunu, özelliklerini, saatini….vs ) hazırlanmalı vefkin müsveddesi yapılmalı ve o da defalarca kontrol edilmelidir.6. Kişiye özel vefk yapılacaksa ve vefkin yapılması için özel bir bilgi yoksa, o kişinin burcunun doğruluğu ve sair bilgiler kontrol edilmeli, burcunun özelliğinde ( su hava, toprak, ateş ) gezegenin gününde, saatinde yazılmalı ve okunacak Esmalar veya ayetler o saate denk getirilmelidir.7. İki kişi için vefk yapılacaksa ve yine vefkin yapılması için özel bir bilgi yoksa yapılacak işte başarı şansının olup olmadığının bilinebilmesi için, iki kişinin burçlarının birbirlerine olan uyumuna kesinlikle bakılmalıdır.8. Vefkte kullanılacak Arapça harfler, kelimeler sayılar defalarca kontrol edilmeli ve gereken hesaplar doğru yapılmalıdır.9. Vefkin dereceleri ve hizmetlilerinin isimleri çıkarılmalı, yemin oluşturulmalı ve kontrol edilmelidir.10.Yapacağınız vefkin tütsüsü belirlenmelidir.
Vefklerde kullanılan malzemeleri kısaca açıklamaya çalışayım
Vefkler genel olarak kullanılan mürekkep misk ve safranın gül suyu içinde ezilmesiyle yapılır. Bu mürekkep genel olarak bütün Havas yazımlarında kullanılan mürekkeptir fakat gerek diğer Havas uygulamalarında gerekse vefklerde özel uygulamalar için zaman zaman özel mürekkep birleşimleri tavsiye edilebilir. Vefk uygulamalarının vaz geçilmez malzemelerinin bir diğeri ise binlerce çeşidi bulunan tütsülerdir. Vefk yapılan konu, hatta vefk yapılacak kişinin yıldızı bu konuda belirleyici faktördür. Vefkler genelde kağıda yazılırlar. Fakat özel bir çalışmanın durumuna göre demir taş cam ve akla gelebilecek her malzeme üzerine yazılabilirler. Önemli olan üzerine vefk yapılacak olan malzemenin yeni temiz ve daha önce hiçbir amaçla kullanılmamış olmasıdır.

nurcann 12-12-11 00:37

vefk yazılımında en önemli malzemelerdendir tütsüler öyle değilmi maraz yaygın olarak günlük,amber,buhurotu kullanılıyor ama hayat şartlarıda diyebiliriz malzemeler pahalanıyor ve vafk yazıcak kişiler bu malzemeleri almakta zorlanıyor ama yeteri kadar bilgi birikimi ve tecrübe varsa başarılı olmak içinde yollar vardır mesela amber çok pahalı ve zor bulunuyor buna laternatif olarak yine etkili ve biraz daha ekonomik olan buhurotuda kullanılması vefkin çalışmasını etkilemez

nurcann 12-12-11 00:37

Vefk Çeşitleri
Vefkler her sırasında bulunan kare sayısına ya da özelliklerine göre isimlendirilir.Örneğin bir sırasında 3 kare varsa üçlü, 4 kare varsa dörtlü…………..10 kare varsa onlu vefk, bulunduğu gruba göre, Toprak, Hava, Ateş ve Su vefki, bağlı bulunduğu gezegene göre, Güneş vefki, ay vefki olarak isimlendirilir. Vefklerin bunlardan başka daha bir çok çeşidi de bulunur

nurcann 12-12-11 00:37

Vefk Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar
-Vefkin çizgilerini çizdikten sonra içini doldurmaya en küçük sayıdan başlanmalı, vefkte sayıdan başka harfler veya kelimeler varsa Ebced tablosundan değerleri bulunup hesaplanmalı ve sıra ona göre belirlenmelidir.
-Vefki çizmeye başlamadan, niyet esnasında vefkin tütsüsü yakılmaya başlanmalıdır.
-Çizim sırasında ve vefki yaptıktan sonra kesin başarılı olunacağı bir an olsun akıldan çıkarılmamalı ve başarı için Allah’tan ( C.C.)yardım dilenmelidir.
-Vefk için yapılacak özel bir zaman yoksa çizim için gece yarısından sonra bir zaman seçilmelidir.
-Vefki güneş ve ay ışığından uzak tutmalı, vefkin bir Dua olduğu unutulmamalı, yazarken ona saygı gösterilmelidir.
-Vefkin çizimi bittikten sonra, tüm satırların, sütunların ve bir köşeden diğer köşeye olan evlerin sayısal değerlerinin toplamı eşit olmalıdır.

nurcann 12-12-11 00:37

Vefklerde Bulunan Bilgiler
Vefk hazırlanırken iki şeye dikkat etmek gerekir birincisi çok iyi Ebced hesabı bilmek. Çünkü Vefk ilminde en geçerli metot Ebced hesabıdır. Mükemmel bir şifredir. Affı yoktur, mıknatıs gibi yapışır. İkincisi Vefk hazırlanacak kişinin bilgilerinin tam olması. Mesela Anne adı, kendi adı varsa göbek adı gün, ay, yıl olarak doğum tarihi biliniyorsa tam olarak verilmelidir. Bunlar Kişiye özel hazırlanan Vefk’in etkili olması için lazım olan en önemli unsurlardır. Eğer Vefk hazırlatacak kişi kendisi yada vefk hazırlatacağı kişi ile ilgili yanlış yada eksik bilgi verirse hazırlanan vefk’ten fayda görmesi oldukça zordur.

nurcann 12-12-11 00:38

Vefk İle Muska Arasındaki Fark
Muska; bünyesinde barındırdığı manyetik enerji tükenmesi ile birlikte geçerliliğini kaybeder. Vefk ise evrensel enerjiyi emerek astral dubleye aktardığı için kainat var olduğu müddetçe işlevini devam ettirir.

nurcann 12-12-11 00:38

Vefk Yazıldıktan Sonra
Çizim bittikten sonra derecelerin hizmetlileri bulunmalı, yemin oluşturulmalı ve hizmetliler görevlendirilmelidir.
Vefk katlanmadan önce kendi tütsüsü ile tütsülenmelidir.
Özenle, su geçirmeyecek bir şekilde katlanmalı ve yere düşürülmemelidir.
Vefkin etkisinin çabuk gerçekleşmesi için okunması gereken esmalar, dualar gerektiği zamanda ve gerektiği sayıda okunmalıdır. Bu konuda da başarılı olabilmek için Dua, havas ve esma okunurken dikkat edilecek hususlar, defalarca okunmalı ve onlara kesinlikle uyulmalıdır.

nurcann 12-12-11 00:38

Vefk yazmadan önce 100 istiğfar 100 salavat ve aşağıdaki dua okunur
"Allahümme ya Bedies semavati vel ard. Ya Zülcelalivelikram. Ya Sarihal mustasrihin. Ya gayasel müstagisin. Ya Mücibetmüdttaririn. Ya İlahelalemin. Min keatlübü haceti ve ente alemü. Bi ha fakziha. Bi havlike ve kuvvetike Ya Zülcelalivelikram ve Sallallahü ala seyyidina ve nebiyyina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi vessellem."

nurcann 12-12-11 00:39

vefk yazarkende şu şekilde niyet edilmeli
"Ya Rab. Sen Kâdiri mutlaksın. Senin emir, iraden ve iznin olmadan hiç bir şey husül bulamaz. Sen Vaadinde sadıkı hafî ve sözünü mutlaka tutansın. Bana dua edin, icabet edeyim buyurdun. Kemâli lütuf ve kereminden
..... (Şu, şu işimde) ... bana inayeti rabaniyeni yâver ve
hidayeti sübhaniyeni rehber buyur. Âmin."

Niyetten sonra, yapılacak olan vefke uygun olan tütsü yakılarak yazım işlemi başlar.
Veklerin her biri ayrı bir yıldıza ait olduklarına göre yapılacak olan vefkin yapılış amacına uygun bir yıldız saati seçilmeli ve o saatin vefki yapılmalı, yine o yıldıza ait tütsü yakılmalıdır.

nurcann 12-12-11 00:39

Vefkte Başarısız Olma Nedenleri
Genel olarak, yapılan ve üzerinde çalışılan vefklerin çoğu başarısız olmaktadır ve bunun bir çok mantıklı nedeni vardır.
Herşeyden önce Güneş ve Ay açıları altında yapılması gereken vefklerin hesaplama ve yazılım farklılığı unutulmuştur. Ayrıca çok gerekli olup olmadığı bilinmemekle beraber Erkek ve Dişi vefkler kuralı uygulanmaz. Tabii vefklerin başarısız olmalarının sebebi bunlarla sınırlı değildir.
Vefk yapmaya heveslenen çoğu kimse, herhangi bir kitapta gördüğü, ne işe yaradığını okuduğu bir vefki, yapım ve hazırlık kurallarına hiç bakmadan aynen kopya etmekte ve sanki düz yazarmış gibi haneleri satır satır yazmaktadır. Bu şekilde yapılan vefke, vefk demek bile doğru değildir. Bu, aptal bir yazılı, çizili kağıttır. Vefki çalışır hale getiren onu vefk saydıran şey üzerine yüklenen enerjidir ve bu enerji yazılım bir yana daha düşünce, hazırlık aşamasında yoğunlaşmaya başlar. Vefkin yazılışında belli sıranın izlenmesi, her hanenin yazılışında bir besmele çekilmesi veya bir salavat okunması ya da isteğe göre seçilen bir ayetin veya
duanın okunması hep, vefke enerji yükleyen şeylerdir.

nurcann 12-12-11 00:41

Okumalarda dikkat edilecek hususlar
Vefki yapılan ayet, esma veya vefkin duası hergün kesinlikle gerektiği kadar ve gereken adedde, gereken gün sayısınca okunmalıdır. Gerekenden az veya fazla okumalar etkilerde karışıklıklara ve çalışmaların boşa gitmesine neden olabilir. Okumalar vefkin ait olduğu yıldızın saatinde yapılmalıdır ve
en uygun zamanlar, istenen yıldız saatinin, gece yarısından sabaha kadar olan zaman dilimine denk gelmesidir.
Gereken okumaların haricinde ayrıca, vefkin Ulvî, Suflî ve şerli hâdimleri bulunarak amacın gerçekleştiri için gereken şekilde yönlendirilmelidirler.
vefklerin Ay ve Güneş ışınlarına direk olarak maruz bırakılmamaları ve yere düşrülmemeleri de ayrıca tavsiye edilen şeyler arasındadır

nurcann 12-12-11 00:41

Vefk kimlere etki eder

Vefkler sadece kişiye özel olup ancak kime hazırlandıysa o kişi fayda görür. Mesela evlilik muhabbeti için hazırlanan bir vefk kime hazırlandıysa sadece o vefk’ten o kişi fayda görür. Diyelim ki bir karı koca arasına vefk hazırlandı ve huzursuzluk devam eden evlilik düzeldi. Bu vefk in işi bitti deyip başka bir kişiye verilmesi yada bir başka kişinin de aynı vefkle evliliğindeki problemlerin hallolması mümkün olmaz. Çünkü vefk sadece kişiye özel ve işin mahiyetine göre hazırlanır ve sadece kime hazırlandıysa o kişiye fayda verir.

nurcann 12-12-11 00:42

vefk çalışmalrı çalışmalar ay büyürken, olumsuz çalışmalarsa Ay küçülürken yapılmalıdır. Güneş ve Ay aynı burçtayken yani Birleşim halinde cfsayıldıkları zamanlarda genel kural olarak hiç bir konu hakkmda vefk yapılmaz.
Bu genel kurala rağmen Güneş ve Ay aynı burçtayken ve özellikle de Karaay • zamanında yapılacak olan özel çalışmalar da vardır. Bu çalışmalar çok şerli kabul edilen şeylerdir ve ilerdeki bölümlerde bunlarla ilgili bilgi ve örnek çalışmalar verilecektir. Şimdilik, Güneş ve Ay aynı burçtayken vefk yapılmıyacağını bilmek yeterlidir.
Güneş ve Ay'm birbirlerine yaptıkları açılara göre hangi tarz vefk yapılacağmı belirledikten sonra Yapılacak işin Sert veya yumuşak tabiatlı olmasına göre Ay'm büyüme veya küçülme aşamasında oluşuna bakılır. Bu iki madde değişmez ve şart şeylerdir.
Bundan sonra Ay'ın, küçülme ya da büyüme dönemleri içinde hangi menazillerde olduğuna dikkat edilir ve yapılacak olan işin karakterine göre uygun bir menazil belirlenir.
Bundan sonra da vefkin ait olduğu yıldızm günü düşünülür ve çalışmanın o güne denk getirilmesi mümkünse o gün ya da o yıldızm gecesinde başlanır. En son olarak da günün saat dağılımı bulunarak vefkin yıldızının saati belirlenir.
Bütün bu sayılan faktörlerin bir araya getirilmesi çok zor değildir fakat bazı durumlarda belli bir vefkin yazılabilmesi için gereken en uygun zamanın gelmesi iki veya üç ay da sürebilir. Buyüzden de sadece gün veya gece saatleri
kollanarak, günün hangi gün olacağı, yani gereken yıldızın günü olması ihmal edilebilir. Ya da Ay menazilleri fazla dikkate alınmayabilir fakat en ideali herşeyin yerine oturmasıdır.

nurcann 12-12-11 00:42

Vefk ilmi hakkında çok şey yazılıp çizilmiştir okuduklarım içerisinde yanlış bilgiler yer alsada oratk ve doğru olan noktalarda vardı tecrübelerime istinaden doğru bulduğum ve biraz daha farklı vefk ilmi bilgilerini yazacağım inşallah.Daha vefk yazılımı ile ilgili geniş bilgiler vermeye çalıştık burada ise vefk ilmi nedir konusuna açıklık getirmeye çalışalım

Büyük islam alimleri vefk terip etmek üzerine çok çalışmalar yapmışlardır.Vefk tertibi hesap (matematik) ilmine dayanır, Yukarikibahislerde de geçtiği üzere her harfin (Arabi harfler) karşılığı olarak bir rakam sayı bulmuşlardır. Bu rakam ile bütün Esma! ilâhinin adetleri bulunmuş hatta Kur'andaki bazı sürelerin harfleri rakamlara çevrilerek toplamı hesap edilmiş ve bununla Vekfler tanzim olunmuştur. Bir Vekfi yazmak o Esmayı ve ya âyet kat sayısıyle yazmaya eşit olduğunu söylemişlerdir; insanların üzerindeki manevî hastalıkları def etmek için eskiden böyle Vekfler yapılır» O şahıs bunu üzerinde taşırdı ecnebüer buna «Maskot» tabir ediyorlar. İslâm dininde nazarın değdiği cihetle nazarcıların ve düğüm bağlıyan üfürükçülerin Şerrin'den Allah'a sığınmak vardır. İşte Sûrei Feâk bundan bahseder ve bizatihi Hazreti Peygambere yapılan büyünün bozulması için bu âyetin geldiğini tefsirler beyan eder. Sûrei Nas'-tada Şeytan ve Çin'den bahsolunur ve bunların şerrinden Allaha sığınmamız emrolunur. Kur'anda Çin'den bahseden Cin Sûresi ve Rahman Sûresi de var. Ve daha bazı sûrelerde de mevcut insanlar zaman zaman kendilerini rahatsız eden bu görünmez varlıkların şerrinden korunmak için muhtelif çarelere baş vurmuşladır. Dini folklorumuzda bunlara ait bir çok misaller mevcuttur.
îşte bu Vefk'de bunlardan biridir. Şimdi bunu açıklayalım.
Her harfin bir sayı olarak karşılığı var diyorduk Eski Arabî yazıda 28 harf mevcuttur. Bu harfler ebeet sırasına göre evvelâ 1 — den ona ve sonra Onar onar ve yüzer, yüzer sayıya çevrilmiştir.

nurcann 12-12-11 00:43

Vefk'in sözlük anlamı uyumdur, vefkin sağdan sola, yukarıdan aşağıya veya bir köşeden diğer köşeye olan evlerindeki sayıların toplamı birbirine eşit olduğu için bu adı almıştır (Eğer harflerden ya da kelimelerde oluşmuş bir vefk ise kelimelerin ya da harflerin ebced hesabıyla toplamlarının birbirine eşit olması gerekir) dini terminolojide ise vefk, tesirli dua demektir.

Vefk bir dörtgen içinde birbirlerini dik olarak kesen doğruların arasında meydana gelen dörtgenlere, belirli zaman ve şartlarda, belli kurallar ile sayılar, sayıların değerlerinde harfler, kelimeler ya da sayıların, harflerin ve kelimelerin beraber yazılmasıyla meydana getirilen şekildir.

vefk ilmi uzun süre çalışmalar isteyen bilgi birikimi ve tecrübe gerektiren bir ilimdir havas ilminin bir dalıdır diyebiliriz evet dediğiniz gibi yeni başlayanlar için çok zordur çok ince ayrıntılar olduğu için uzun süre çalışanlar bile hata yapıp başarısız olabiliyor ama imkansız diye birşey yok tabi biraz sabır ve emekle öğrenilebilir başarıya ulaşılabilir

nurcann 12-12-11 00:43

Vefkin etkisi

Belirli bir amacı elde etmek için yapılan vefk, kurallarına uygun yazıldıktan sonra, derecelerinin hizmetlilerinin isimleri bulunur. Bu hizmetliler dua ve yemin vasıtasıyla istenen işlerde Allah'ın(CC) izniyle görevlendirilir, böylece etkili olur.

nurcann 12-12-11 00:44

vefk hazırlanırken hangi bilgiler gereklidir
Vefkin yapılış kurallarını bilmek gerekir, bundan başka, burçlar, burçların özellikleri, uğurlu gün ve geceleri, birbirleri ile olan dostluk veya düşmanlıkları, burçların yönetici gezegenleri, gezegenlerin birbirleriyle olan dostluk ve düşmanlıkları, gezegen (yıldız) saatleri, gezegenlerin tütsüleri, günlerin ve gezegenlerin hizmetlilerinin isimleri ve vefkin derecelerinin hizmetlilerinin isimlerini bulma metotlarını da bilmek gerekmektedir.

nurcann 12-12-11 00:46

vefk yaparken arap alfabesindeki harflerin ebced hesabında sayısal karşılıkları vardır, vefki yapılacak kelimenin veya cümlenin harflerinin sayısal değerleri Ebced hesabı tablosundan bulunur, toplanır ve elde edilen sayısal değerin vefki yapılır. Harfler ya da kelimelerle vefk yapılacaksa harflerin ya da kelimelerin sayısal toplamlarına da dikkat edilir.

nurcann 12-12-11 00:47

Yazılan vefkin kontrolü
Yapılan vefklerin uygunlanmasında başarıya ulaşma ihtimali yüksektir. Çünkü vefk konusu da bir tür ilimdir ve her ilim dalında olduğu gibi bu alanda da netice elde etmek için profesyonel çalışmaların yapılması gerekmektedir.
Genel olarak, yapılan ve üzerinde çalışılan vefklerin çoğu başarısız olmaktadır ve bunun birçok mantıklı nedeni vardır.
Herşeyden önce Güneş ve Ay açıları altında yapılması gereken vefklerin hesaplama ve yazılım farklılığı unutulmuştur. Ayrıca çok gerekli olup olmadığı bilinmemekle beraber Erkek ve Dişi vefkler kuralı uygulanmaz. Tabii vefklerin başarısız olmalarının sebebi bunlarla sınırlı değildir.
1)Vefk yapmaya heveslenen çoğu kimse, herhangi bir kitapta gördüğü, ne işe yaradığınıokuduğu bir vefki, yapım ve hazırlık kurallarına hiç bakmadan aynen kopya etmekte ve sanki düz yazarmış gibi haneleri satır satır yazmaktadır. Bu şekilde yapılan vefke, vefk demek bile doğru değildir.
Bu, aptal bir yazılı, çizili kağıttır. Vefki çalışır hale getiren onu vefk saydıran şey üzerine yüklenen enerjidir ve bu enerji yazılım bir yana daha düşünce, hazırlık aşamasında yoğunlaşmaya başlar.
Vefkin yazılışında belli sıranın izlenmesi, her hanenin yazılışında bir besmele çekilmesi veya bir salavat okunması ya da isteğe göre seçilen bir ayetin veya duanın okunması hep, vefke enerji yükleyen şeylerdir.
Yapılan küçük bir hata bile vefkin enerji dengesini bozmak için yeterlidir.
Bu durumda da yukarda söylendiği gibi,mektup yazar gibi yazılan vefkler tabii ki, hiç bir işe yaramazlar.
2) Vefk yaparken yazılış sırasına uyacak kadar bilgi sahibi olanların bir çoğu da vefki hazırladıktan sonra gereken enerjileri ya da başka bir ifade ile vefkin hâdimlerini aktive etmeyi ihmal ederler ve sadece gereken rutin zikirleri yaparlar. Bu durumda da vefki yapılmış olması ya da yapılmaması farketmez.

nurcann 12-12-11 00:47

Yazılan Vefkin Katlanıp Sarılması

Vefk beze sarıldıktan sonra aynı büyüklükte kesilen bir parça kumaş veya derinin içine üçgen şekli bozulmadan ve iğneyle vefk delinmeden kenarları dikilmelidir

nurcann 12-12-11 00:47

Vefklerin etrafına yazılan melek isimleri ve hangi amaçla yazıldıkları
CEBRÂİL (A.S.): Aşk, beğeni, evlilik, rica ve isteklerin kabul edilmesi, muradın olması, kazanç, işinde ilerlemek gibi hayır işlerde vefkin dört yanına Cebrâil (A.S.) ismi yazılır.

İSRÂFİL (A.S.): Geçimsizlik yaratmak, ayrılık, İşten attırıtmak ve benzeri işlerde vefkin dört tarafına İsrâfil (A.S.) ismi yazılır.

MİKÂİL (A.S.): Bolluk, rızk sağlamak, hayır ve bereket gibi işlerde vefkin dört yanına Mikâil (A.S.) ismi yazılır.

AZRÂİL (A.S.): Tahrip, yıkım, mehfetmek, ölüm gibi işlerde vefkin dört yanına Azrâil (A.S.) ismi yazılır.

Vefklerin dört yanına, genel temauyül olarak, dört başmeleğin isimleri Cebrâil, İsrâfil, Mikâil, Azrâil sıralaması ile yazılır. Bunun nedeni, bu meleklerin isimlerinin baş harflerinin Allah'ın "Camii" sıfatının harflerinin sırası olmasıdır. Camii kelimesi anlam olarak, "İstediğini, istediği anda ve yerde toplayan" demektir.

nurcann 12-12-11 00:51

vefk yazımında kullanılan araçlar sadece bu iş için kullanılmalıdır diğer vefk yazılımındada bu araçları kullanabilirsiniz örneğin kullandığınız tesbihi namazlarda v.s. kullanmayın yazacağınız ortamın temizliği çok ama çok önemlidir tabi beden temizliğide

vefkte en önemli konulardan biri zamandır. zaman doğru titreşim zamanını bulur ikinci önemli konu ulvi ver şey varlıkları bulmaktır. ulvi ver şer varlıkta zaman bulunmadan bulunmaz hazır bazı vefklerde daha önceden hesaplanmış ve hazırlnmış olduğu için daha kolay ve gün zamanı verilir ona denk getirmek yeterlidir ma hazır vefkten ziyade herzaman kendi vefkini yapmak daha hayırlıdır

nurcann 12-12-11 00:52

Vefkler genel olarak kullanılan mürekkep misk ve safranın gül suyu içinde ezilmesiyle yapılır. Bu mürekkep genel olarak bütün Havas yazımlarında kullanılan mürekkeptir fakat gerek diğer Havas uygulamalarında gerekse vefklerde özel uygulamalar için zaman zaman özel mürekkep birleşimleri tavsiye edilebilir.

Vefk uygulamalarının vaz geçilmez malzemelerinin bir diğeri ise binlerce çeşidi bulunan tütsülerdir. Vefk yapılan konu, hatta vefk yapılacak kişinin yıldızı bu konuda belirleyici faktördür. Vefkler genelde kağıda yazılırlar.

Fakat özel bir çalışmanın durumuna göre demir;taş;cam;ceylan derisi ve akla gelebilecek her malzeme üzerine yazılabilirler. Önemli olan üzerine vefk yapılacak olan malzemenin yeni temiz ve daha önce hiçbir amaçla kullanılmamış olmasıdır.

nurcann 12-12-11 00:54

VEFKLERDE KULLANILAN ARAPÇA SAYILARIN YAZILIŞI http://www.vefkilimleri.com/resimler...1lar%C4%B1.jpg

http://img2.blogcu.com/images/i/b/r/...1238484469.jpg

nurcann 12-12-11 00:55

Vefk Terimleri
Bast yaymak demektir, kelimenin harflerini tek tek yazmak, harfleri isimleri ile yazmak ya da harflerin değerlerini yazıyla yaymak demektir. http://www.vefkilimleri.com/resimler/allah.jpg kelimesini http://www.vefkilimleri.com/resimler/allah1.jpgdiye bast ederiz yada harfleri isimleri ile yazarız http://www.vefkilimleri.com/resimler/allah2.jpg

ARAPÇA HARFLERİN OKUNUŞU
http://www.vefkilimleri.com/resimler...inokunusu1.jpg

NUTKETMEK
Kelimeyi oluşturan harflerin ebced'teki karşılıklarını yazmak toplamak ve toplamı tekrar harfle yazmaktır. http://www.vefkilimleri.com/resimler/allah.jpg kelimesini nutk etmek istersek http://www.vefkilimleri.com/resimler/he1.jpg 5, http://www.vefkilimleri.com/resimler/lam.jpg 30, http://www.vefkilimleri.com/resimler/lam.jpg 30, http://www.vefkilimleri.com/resimler/elif.jpg 1 Toplamı 66 eder yani 60+6 bunların büyük ebcedle karşılıkları olan http://www.vefkilimleri.com/resimler/seve.jpg yazarız ve bunları okumak için yani nutuk etmek için birleştiririz http://www.vefkilimleri.com/resimler/seve1.jpg (seve) diye nutk ederiz.Cifir ilminde bazı hesaplarda sayılar yeterli kalmazsa kendisi ile çarpılabilir, bunu bazı yerlerde görürseniz şaşırmayın.

TEKSİR
Teksir çoğaltmak demektir, teksiri yapılacak kelime ya da kelimeler harf harf bast edilir. Oluşan bastın sağdaki ilk harfi birinci harf soldaki en son harfte sonunca harftir.Yazılan satırı birinci satır olarak kabul edilir. İkinci satır için bir sondan bir, baştan harf alarak sonuna kadar gidilir ve ikinci satır oluşturulur. Üçüncü ve daha sonraki satırlar içinde bir sondan bir baştan harf alarak ilk satırı bulana kadar devam edilir. Bulunan son satıra Zimamı Ahir denir. Malik El Mülk için bir örnek vermek gerekirse

Şöyle de diyebiliriz birinci satırı yazdıktan sonra ikinci satırı ve sonraki satırları oluşturmak için yazmaya sağdan başlayarak tek nolu harfleri sondan çift nolu harfleri sağdan alarak yazar ve satırı tamamlarız, ilk satırı bulduğumuzda teksiri bitiririz, kısacası tek yapmamız gereken bir sondan bir baştan harf almaktır.

Bastını yaptığımız kelime yada kelimelerin çarpanı ise şöyle bulunur, bastını yaptığımız kelimeyi kaç satırda bulduysak çarpan odur Malik El Mülk örneğinde çarpan 9 dur.


4



9


2


3


5


7


8


1


6


Hane : Vefkin içindeki her bir kareyi ifade eder, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte toplam 9 hane vardır. Buna göre dörtlü vefkte toplam 16 hane, beşli vefkte 25 hane vardır, diğer vefkler de buna göre hesaplanır. Kısaca bir vefkte kaç hane olduğunu bilmek istersek satır ile sütunu çarparız çıkan vefkin hane adedidir.
Sütun : Vekte yukarıdan aşağıya doğru inen dikey bölümlerdir, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte toplam 3 sütun vardır, birinci sütun 4-3-8 nolu hanelerin bulunduğu sütun, ikinci sütun 9-5-1 nolu hanelerin bulunduğu sütun, üçüncü sütun da 2-7-6 nolu hanelerin bulunduğu sütundur. Buna göre dörtlü vefkte toplam 4 sütun, beşli vefkte 5 sütun vardır, diğer vefkler de buna göre bulunur.
Satır : Vekte sağdan sola uzanan bölümlerdir, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte toplam 3 satır vardır, birinci satır 4-9-2 nolu hanelerin bulunduğu satır, ikinci satır 3-5-7 nolu hanelerin bulunduğu satır, üçüncü satır da 8-1-6 nolu hanelerin bulunduğu satırdır. Dörtlü vefkte toplam 4 satır, beşli vefkte 5 satır vardır, diğer vefkler de buna göre bulunur.
Kutur : Her vefkte ister üç'lü ister onbirli olsun 2 kutur vardır, Kutru Lisan ve Kutru İsra, birinci kutur sağ üst köşeden sol alt köşeye olan kutur, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte 2-5-8 nolu haneler birinci kutru yani Kutru Lisanı oluşturur. İkinci kutur sol üst köşeden sağ alt köşeye olan kuturdur, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte 4-5-6 nolu haneler ikinci kutru yani Kutru İsra'yı oluşturur diğer vefkler de buna göre bulunur.
Salip ya da Haç : Sadece tekli vefklerde vardır tam ortadan geçen sütun ve satırlar salibi oluşturur, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte 9-5-1 nolu sütun ile 3-5-7 nolu satır salip oluşturur.
Mebde ya da Miftah : Vefki yazarken yazdığımız ilk haneye denir, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte 1 nolu hane Meddedir, diğer vefkler de buna göre bulunur.
Münteha : Vefki yazarken yazdığımız son haneye denir, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte 9 nolu hane Müntehadır, diğer vefkler de buna göre bulunur.
Vasat : Mebde ile müntehanın toplamının yarısı vefkin vasatıdır, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte 5 nolu hane Vasattır. Şöyle bulunur Mebde 1, Münteha 9 Toplamının yarısı 5'tir yani beşin yazılı bulunduğu hane Vasattır, diğer vefkler de buna göre bulunur.
Kıran : Mebde ile müntehanın toplamıdır, mesela yukarıdaki örnek üç'lü vefkte Mebde 1, Münteha 9 Toplamı 10'dur yani Kıran 10 dur,diğer vefkler de buna göre bulunur.
Tahareti Kamile : Düşüncenin, kalbin, bedenin, işini yapacağın mekanın ve elbiselerin temiz olması demektir. Çiş yaparken üzerine sıçrayan sidik bile tahareti bozar.
Riyazet : Canlı ve canlıdan çıkan yiyecekler, yememektir. Bununla beraber soğan sarımsak gibi koku yapan şeyler de yememek gerekir.


VEFK'İN ETRAFINA YAZILANLAR
Herhangi bir kitapta bulduğunuz vefkin etrafına şu ya da şu ayetler veya şu esmalar yazılır diyorsa ona kesinlikle uyulmalıdır. Bununla beraber bütün vefklerin etrafına yazılan bazı şeyler vardır bunlar Besmele-i Şerife, 4 büyük Meleğin adı ve bir Ayet-i Şerife'dir. 4 büyük meleğin adını yukarıda belirtmiştik
Besmele-i Şerife 4'e ayrılır ve aşağıdaki şekilde yazılır ve anlamları da şudur.
1. İsmi ile2. Allah3. Rahman4. Rahim • http://www.vefkilimleri.com/resimler/bism.jpg
http://www.vefkilimleri.com/resimler/allah4.jpg
http://www.vefkilimleri.com/resimler/rahman3.jpg
http://www.vefkilimleri.com/resimler/rahim3.jpg
Ayet-i Şerife ise şudur http://www.vefkilimleri.com/resimler/ayet2.jpg yine 4'e ayrılır aşağıdaki şekilde yazılır ve anlamı da şudur. 1.Sözü2. Haktır ( doğrudur )3. Ve onundur4. Mülk • http://www.vefkilimleri.com/resimler/kavluhu.jpg
http://www.vefkilimleri.com/resimler/hak2.jpg
http://www.vefkilimleri.com/resimler/velehu.jpg
http://www.vefkilimleri.com/resimler/elmulk.jpg

nurcann 12-12-11 00:56

Esma'ül Hüsna Çalışması
Bilindiği gibi Allah'ın(CC) güzel isimleri (Esma-ül Hüsna)'sı vardır. Bu husus Kur'ân-ı Kerîm'de çeşitli ayetlerle belirtilmiştir. Allah, (CC) yüce zatını bizlere tanıtırken ayetlerinde şöyle buyurmaktadır.“O yaratan, var eden, varlıklara şekil veren Allah'tır(CC) En güzel isimler(Esma-ül Hüsna) O'na mahsustur”“De ki ister Allah(CC) diye, ister Rahman diye Dua edin. Çünkü en güzel isimler O'na mahsustur”“Allah(CC) kendisinden başka ilah olmayandır. En güzel isimler onundur”
Meşhur hadis kitaplarında.“Şüphesiz Allah'ın(CC) 99 ismi vardır, kim bunları ezberleyip manasını düşünerek sonuna kadar sayarsa cennete girer”Hadisiyle Allah'ın(CC) 99 ismi olduğunu anlıyoruz.
Allah'ın(CC) isimlerinin her birinin sözlük anlamı vardır. Bu isimler Allah'ın(CC) kudretinin değişik şekillerde tecellilerinin isimleridir. Müslümanlar Allah'tan(CC) bir dilekte bulunacakları zaman veya dua edecekleri zaman genellikle Allah'ın(CC) isimlerinden bazıları ile dilekte bulunurlar ve dua ederler. Örneğin bol rızık istemek için O'nun Rezzak olduğunu, günahlarını affetmesini diledikleri zaman O'nun Rahim, Gafur ve Afuv olduğunu vurgularlar; çok bunaldıklarında O'nun Vasi' ismiyle kendilerine ferahlık vermesini isterler. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir.
Sözlük anlamları dışında Esma-ül Hüsna'nın her birinin ayrı bir özelliği vardır. Bazı dileklerin ve istenilen şeylerin yerine gelmesi, duaların kabul edilmesi için, ya da bazı sıkıntıların gitmesi, hastalıkların geçmesi ve buna benzer hususlar için Allah'ın(CC) bazı isimlerinin belli miktarlarda zikredilmesi gerekir. İşte buna Esma-ül Hüsna'nın Havassı (hususiyetleri, özellikleri) denirBunlardan yola çıkarak İslam Alimleri ve Mutasavvıflar bu konu üzerinde eserler yazmışlardır, bunlardan biri de Osmanlı ilim adamı, mutasavvıf yazar Bayramiyye Tarikatı Şeyhi İbni İsa-yı Saruhani'dir.Kitapta her ismin günün hangi saatinde kaç defa okunacağı belirtilmiştir. Aşağıda 3'lü vefklerini verdiğimiz Esmaları kurallarına göre yaptıktan sonra o Esmayı saatinde ve gününde sayısınca okursanız Allah'ın(CC) izni ile başarı kaçınılmazdır.


OKUNMAK İSTENEN ESMA'NIN ETKİSİNİ ARTTIRMA YÖNTEMİ


Okunan Esma-ül Hüsna'ların daha çabuk ve daha tesirli olmaları için çoğaltılırlar ve işlem için Arabi Ebced kullanılır.
En çok bilinen ve kullanılan büyük Ebced hesabından başka, Arabi Ebced ya da En Büyük Ebced hesabı da vardır. Bu tabloda harfler yine Ebced sırasına göre dizilmiştir, sayısal değerler verilirken, Ebced değerlerinin Arapça yazılışlarının harflerinin sayısal değerleri toplamı alınmıştır. Örneğin Elif – Ehad, Be – İsneyn, Cim – Selesa gibi.
Uygulama şöyledir, seçilen isimin değeri aşağıdaki en büyük Ebced tablosuyla hesaplanır, bulunan değerin devamlı olarak bir kalana kadar yarısı alınır ve tümü toplanır ve adedi kadar okunur.Bu işlem bütün Esmalara uygulanabilir. Sayının 2'ye tam bölünüp bölünmemesinin önemi yoktur. Sayı bölündüğü zaman bir fazlası alınır diğer bölünmelerde bir eksiği alınır ve böylece bir kalana kadar yarılanır.

http://www.vefkilimleri.com/resimler/rezzak1.jpg İsmi okunmak istenirse http://www.vefkilimleri.com/resimler/r501.jpg + http://www.vefkilimleri.com/resimler/z137.jpg + http://www.vefkilimleri.com/resimler/elif13.jpg + http://www.vefkilimleri.com/resimler/kaf46.jpg Toplam : 697 dir.
697348 Yarısını ekleyelim ve devam edelim17487442211531 Bütün adetlerin toplamı : 1392 türEl Rezzak İsmi 1392 defa okunursa isim daha tesirli olur.



OKUNACAK SAATLER :


GÜNEŞ : Allah, El Rahmanu, El Rahimu El Meliku, El Selamu, El Haliku, El Bariu, El Basitu, El Rafiu, El Muizzu, El Basiru, El Hakemu, El Adlu, El Gafuru, El Aliyyu, El Hafizu, El Mukitu, El Celilu, El Baisu, El Muhsi, El Hayyu, El Kadiru, El Muktediru, El Evvelu, El Vali, El Afuvvu, Zül Celalu vel İkram, El Ganiyyu, El Maniu, El Nuru, El Hadiu, El Bakiu, El Reşidu, El Saburu.
JÜPİTER : El Kudüsu, El Müheyminu, El Mutekebbiru, El Kahharu, El Alimu, El Kabidu, El Semiu, El Kebiru, El Mucibu, El Şehidu, El Hamidu, El Mubdiu, El Kayyumu, El Samedu, El Tevvabu ,El Muksitu, El Camiu, El Bediu
VENÜS : El Muminu, El Gaffaru, El Vehhabu, El Rezzaku, El Latifu, El Şekuru, El Hasibu, El Kerimu, El rakibu, El Mecidu, El Vekilu, El Metinu, El Muhyi, El Macidu, El Berru, El Muğni, El Varisu.
MARS : El Azizu, El Cebbaru, El Muzillu, El Kavi, El Veliyyu, El Mumitu, El Vahidu, El Ehadu, El Ahiru, El Muntakimu, El Darru.
AY : El Musavviru, El Habiru, El Vasiu, El Hakimu, El Vedudu, El Batinu.
MERKÜR : El Fettahu, El Azimu, El Muidu, El Raufu,Malik el Mülk.
SATÜRN : El Hafizu, El Halimu, El Vacidu, El Mukaddimu, El Muahhiru, El Zahiru, El Muteali, El Nuru.

nurcann 12-12-11 00:56

Esma 'ül Hüsna Anlamları Yazılışları

Allah – 66 http://www.vefkilimleri.com/resimler/allah.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/allah1.jpg O'nun zati ve özel ismidir. Her şeyin gerçek mabudu anlamındadır. Diğer isimleri, fiilleri, sıfatları ve tecellileri kendinde barındırır.
Er Rahman – 298 http://www.vefkilimleri.com/resimler/rahman.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/rahman1.jpg Yarattığı bütün canlılara nimetler veren, bütün mahlukatı rızıklandıran ve bunları Müslüman olsun kafir olsun hiçbir mahlukatından esirgemeyen demektir.
Er Rahim – 258 http://www.vefkilimleri.com/resimler/rahim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/rahim1.jpg Kıyamet günü sadece Müslümanlara nimetler verecek sadece, onların günahlarını affedecek ve merhamet edecek demektir.
El Melik – 90 http://www.vefkilimleri.com/resimler/melik.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/melik1.jpg Mülkün, her şeyin mutlak hakimi, bütün kainatın hükümdarı, gerçek sahibi ve sahip olduğu her şeyin üzerinde tüm tasarrufa sahip olan demektir.
Es Selam – 131 http://www.vefkilimleri.com/resimler/selam.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/selam1.jpg Kullarını her türlü tehlikelerden, korkulardan kurtaran, selamete, emniyete çıkaran ve kendisi her çeşit afetlerden, kederlerden ve bu tür beşeri olaylardan münezzeh olan demektir.
El Mü'min – 137 http://www.vefkilimleri.com/resimler/m%C3%BCmin.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/m%C3%BCmin1.jpg Kalplerde iman nurunu yakan, onlardaki şüphe ve tereddütleri yok eden, kullarına iman veren, tüm korkularından emniyete kavuşturan demektir.
El Muheymin – 145 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muheymin.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muheymin1.jpg Bütün yarattıklarını ilim ve kontrolü altında tutan, gören, gözetip koruyan, itaatkar kullarının sevaplarını eksiltmeden, mükafatlarını daima veren demektir.
El Aziz – 94 http://www.vefkilimleri.com/resimler/aziz.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/aziz1.jpg Sonsuz izzet sahibi, mağlup edilmesi imkansız , her şeye galip, en yüce ve en üstün olan demektir.
El Cebbar – 206 http://www.vefkilimleri.com/resimler/cebbar.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/cebbar1.jpg Azamet ve kudret sahibi, istediğini yapmaya muktedir olan, ulaşılmaz, azametli, kullarının eksikliklerini tamamlayan, ihtiyaçlarını karşılayan, işlerini düzelten ve bunları yapmakta çok güçlü olan demektir.
El Mütekebbir – 662 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mutekebbir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mutekebbir1.jpg Sonsuz büyüklük azamet sahibi, her şeyde büyüklüğünü gösteren ve yarattıklarıyla bunu ortaya koyan demektir.
El Halik – 731 http://www.vefkilimleri.com/resimler/halik.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/halik1.jpg Yaratan, yoktan var eden, buna her an devam eden ve yaratmada eşi olmayan demektir.
El Bari – 214 http://www.vefkilimleri.com/resimler/bari.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/bari1.jpg Her şeyi kusursuz ve bir örneğe ihtiyaç duymadan birbirine uygun yaratan demektir.
El Musavvir – 336 http://www.vefkilimleri.com/resimler/musavvir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/musavvir1.jpg Şekil veren, tasvir eden, her şeye kendine has özellikler ve en güzel şekiller veren demektir.
El Gaffar – 1281 http://www.vefkilimleri.com/resimler/gaffar.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/gaffar1.jpg Kullarını affeden, mağfireti çok, kullarının günahlarını örten ve bağışlayan demektir.
El Kahhar – 306 http://www.vefkilimleri.com/resimler/kahhar.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/kahhar1.jpg Her şeye galip gelen, bütün düşmanlarını ve isyankarları kahredebilecek, herkese ve her şeye her istediğini yapacak güçte olan demektir.
El Vehhab – 14 http://www.vefkilimleri.com/resimler/vehhab.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/vehhab1.jpg Her türlü nimetleri karşılıksız veren, çok fazla ihsan eden ve çok bağışlayan demektir
Er Rezzak – 308 http://www.vefkilimleri.com/resimler/rezzak.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/rezzak1.jpg Yarattıklarının rızkını yaratan, tekrar tekrar karşılıksız veren ve ihtiyaçlarını karşılayan demektir.
El Fettah – 489 http://www.vefkilimleri.com/resimler/fettah.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/fettah1.jpg Kullarının her türlü maddi ve manevi sorunlardan kurtarmak için kapıları hikmetle açan demektir.
El Alim – 150 http://www.vefkilimleri.com/resimler/alim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/alim1.jpg Gizli, açık her şeyi çok iyi ve hakkıyla bilen, ilmi ezeli ve ebedi olan demektir.
El Kabid – 903 http://www.vefkilimleri.com/resimler/kabid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/kabid1.jpg Ruhları kabzeden, İstediğinin maddi ve manevi rızkını daraltan, dilediğine maddi ve manevi darlık veren demektir.
El Basıt – 72 http://www.vefkilimleri.com/resimler/basit.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/basit1.jpg İstediğinin maddi ve manevi rızkını açan, genişleten, ferahlık veren demektir.
El Hafid – 1481 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hafid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hafid1.jpg Aşağıya indiren, alçaltan, değerlerini, derecelerini azaltan, zillete düşüren demektir.
Er Rafi – 351 http://www.vefkilimleri.com/resimler/rafi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/rafi1.jpg Yukarı kaldıran, değerleri ve dereceleri yükselten, şeref veren demektir.
El Muiz – 117 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muiz.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muiz1.jpg İzzet veren, yükselten, şereflendiren, aziz kılan demektir
El Muzil – 770 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muzil.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muzil1.jpg Alçaltan, zillete düşüren, zillet veren, hor ve hakir eden, adileştiren demektir.
Es Semi'u – 180 http://www.vefkilimleri.com/resimler/semi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/semi1.jpg İşitici, gizli açık her şeyi işiten, kullarının tüm dualarını duyan demektir.
El Basir – 302 http://www.vefkilimleri.com/resimler/basir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/basir1.jpg Gören, gizli, açık her şeyi bütün incelikleriyle gören demektir
El Hakem – 68 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hakem.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hakem1.jpg Hükmedici, hüküm veren, hakkı yerine getiren, haklıyla haksızı kesin sınırlarla ayıran, bilgisi ve adaletiyle nihai hüküm veren demektir.
El Adl – 104 http://www.vefkilimleri.com/resimler/adl.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/adl1.jpg Çok adaletli, herkese tam hakkını veren ve hak ile hükmeden demektir
El Latif – 129 http://www.vefkilimleri.com/resimler/latif.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/latif1.jpg Lütfeden, kerem sahibi olan herkese her istediğini bol bol veren ve bunları karşılıksız yapan demektir.
El Habir – 812 http://www.vefkilimleri.com/resimler/habir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/habir1.jpg Gizli açık her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olan demek.
El Halim – 88 http://www.vefkilimleri.com/resimler/halim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/halim1.jpg Cezada aceleci olmayan, tövbe etmeleri için zaman tanıyan, kullarına karşı yumuşaklıkla muamele eden, hilim sahibi olan demektir.
El Azim – 1020 http://www.vefkilimleri.com/resimler/azim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/azim1.jpg Sonsuz büyük, yüce, çok ileri, büyüklükte benzeri olmayan demektir.
El Gafur – 1286 http://www.vefkilimleri.com/resimler/gafur.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/gafur1.jpg Kullarının günahlarını çok bağışlayan, örten, perdeleyen affı, mağfireti çok demektir.
Eş Şekur – 526 http://www.vefkilimleri.com/resimler/%C5%9Fekur.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/%C5%9Fekur1.jpg Kullarının şükürlerini kabul eden, az amele çok sevap veren demektir.
El Aliyyu – 110 http://www.vefkilimleri.com/resimler/ali.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/ali1.jpg Yücelikte sonsuz, her şeyden üstün, her şeyiyle yüce olan demektir.
El Kebir – 232 http://www.vefkilimleri.com/resimler/kebir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/kebir1.jpg Mutlak büyük, büyüklüğüne eş olmayan, kemalinin ve büyüklüğünün sınırı olmayan demektir.
El Hafiz – 998 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hafiz.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hafiz1.jpg Her şeyi koruyan, gözeten, muhafaza eden, denetleyen ve belalardan koruyan demektir.
El Mukit – 550 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mukit.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mukit1.jpg Bütün canlıların gerekli gıdasını, rızkını ve gereken tüm ihtiyaçlarını gerektiği kadar veren, muhafaza eden ve hiçbir ameli zayi etmeyen demektir.
El Hasib – 80 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hasib.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hasib1.jpg Kullarının hesabını görecek olan, onların hayatları boyunca yaptıklarını teferruatlarıyla bilen ve hesap görmek için yeterli olan demektir.
El Celil – 73 http://www.vefkilimleri.com/resimler/celil.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/celil1.jpg Ululuk, celalet ve büyüklük sahibi olan demektir.
El Kerim – 270 http://www.vefkilimleri.com/resimler/kerim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/kerim1.jpg Çok latif, iyilik, cömert ve ihsan sahibi ve bunları karşılıksız yapan demektir.
Er Rakib – 312 http://www.vefkilimleri.com/resimler/rakib.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/rakib1.jpg Yarattıklarını her an takip eden gözeten ve onları kendi başlarına bırakmayan demektir.
El Mucib – 55 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mucib.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mucib1.jpg Kullarının kendisine yaptığı bütün dua ve niyazlara karşılık veren demektir.
El Vasiu – 137 http://www.vefkilimleri.com/resimler/vasi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/vasi1.jpg İlmi, rahmeti, lütfu, kudreti, af ve mağfireti sonsuz, tükenmeyen, geniş ve rahmeti her şeyi kuşatmış demektir.
El Hakim – 78 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hakim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hakim1.jpg Bütün işlerinde hikmetli, mevcudatın hakikatına vakıf olan, hüküm sahibi, iş ve emirleri hikmetli ve yanlışsız olan demektir.
El Vedud – 20 http://www.vefkilimleri.com/resimler/vedud.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/vedud1.jpg Çok şefkatli, kendisine yönelen kullarını seven dostluğa ve sevilmeye tek layık olan demektir.
El Mecid – 57 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mecid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mecid1.jpg Şanı büyük, şerefli, yüksek, hakimiyeti ikramı sonsuz ve her şeye galip olan demektir.
El Bais – 573 http://www.vefkilimleri.com/resimler/bais.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/bais1.jpg Öldükten sonra dirilten ve insanlığa hidayet için Peygamberler gönderen demektir.
Eş Şehid – 319 http://www.vefkilimleri.com/resimler/%C5%9Fehid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/%C5%9Fehid1.jpg Her yerde, her zaman hazır olan, her şeyi gören, ondan hiçbir şey saklı olmayan ve hiçbir şeyi unutmayan, ilminden asla bir şey kaybolmayan, bütün şeyler ilminde hazır olan demektir.
El Hak – 108 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hak.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hak1.jpg Hakkı ve hakikati otaya koyan onun varlığını koruyan, varlığı hiç değişmeyen, hiç yok olmayan, ibadete layık olan ve gerçek olan demektir.
El Vekil – 66 http://www.vefkilimleri.com/resimler/vekil.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/vekil1.jpg Kendine tevekkül eden kullarının işlerini gören, onlara yardımcı olan ve her isteklerine vekalet eden demektir.
El Kavi – 116 http://www.vefkilimleri.com/resimler/kavi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/kavi1.jpg Gücü ve kuvveti sonsuz, her şeye gücü yeten, kudretli ve güçlü demektir
El Metin – 500 http://www.vefkilimleri.com/resimler/metin.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/metin1.jpg Çok sağlam, güçlü, kuvvetli, sarsılmaz ve kendisine güvenilen demektir.
El Veli – 46 http://www.vefkilimleri.com/resimler/veli.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/veli1.jpg Müminlerin, sevdiği kullarının dostu olan demektir.
El Hamid – 62 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hamid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hamid1.jpg Çok övülen, çok şükredilen her varlığın kendi diliyle şükür ettiği, şükür ve hamde tek layık olan demektir.
El Muhsi – 148 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muhsi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muhsi1.jpg Sayan, yarattıklarının sayısını tek tek ve her yönüyle bilen demektir.
El Mubdi – 57 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mubdi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mubdi1.jpg Yarattıklarını ilk olarak maddesiz ve örneksiz olarak yaratan demektir.
El Muid – 124 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muid1.jpg Yarattıklarını öldürdükten yok ettikten sonra tekrar dirilten demektir.
El Muhyi – 68 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muhyi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muhyi1.jpg Hayat verici, ilk yaradılışta, öldükten sonra yine diriltmede ve bütün aşamalarda hayat, sağlık ve yaşamak için gereken her şeyi veren demektir.
El Mumit – 490 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mumit.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mumit1.jpg Yarattığı bütün canlıların ölümünü yaratan demektir.
El Hay – 18 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hay.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hay1.jpg Ezeli ve ebedi olarak diri, canlı olan, zati hayat olarak tek, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten demektir.
El Kayyum – 156 http://www.vefkilimleri.com/resimler/kayyum.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/kayyum1.jpg Gökleri, yeri ve her şeyi ayakta tutan, başlangıç, son gibi oluşlardan münezzeh, daima var olan demektir.
El Vacid – 14 http://www.vefkilimleri.com/resimler/vacid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/vacid1.jpg Vücuda getiren, zengin ve daima mevcut olan demektir.
El Macid – 48 http://www.vefkilimleri.com/resimler/macid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/macid1.jpg Azametli ve şerefli, rahmeti, ihsanı ve keremi bol, lütuf ve cömertliği seven, şanı yüce, ulu demektir.
El Vahid – 19 http://www.vefkilimleri.com/resimler/vahid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/vahid1.jpg Tek, eşsiz, zatında, sıfatında ve fiiliyatında eşi benzeri ve ortağı olmayan demektir.
Es Samed – 134 http://www.vefkilimleri.com/resimler/samed.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/samed1.jpg Herkesin kendisine muhtaç olduğu, kendisinin kimseye ihtiyacı olmayan, noksanlardan münezzeh demektir.
El Kadir – 305 http://www.vefkilimleri.com/resimler/kadir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/kadir1.jpg İstediğine istediğini yapamaya gücü yeten, mutlak kudret sahibi demektir.
El Muktedir – 744 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muktedir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muktedir1.jpg Gücü her şeye yeten, yarattıkları üzerinde istediğini yapmaya gücü yeten demektir.
El Mukaddim – 184 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mukaddim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mukaddim1.jpg İstediğini maddi ve manevi alanda öne alan, şerefini arttıran demektir.
El Muahhir – 847 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muehhir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muehhir1.jpg İstediğini maddi ve manevi alanda arkada bırakan, cezaya müstehak olanların cezalarını da erteleyen demektir.
El Evvel – 37 http://www.vefkilimleri.com/resimler/evvel.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/evvel1.jpg Varlığının evveli, başlangıcı olmayan, her şeyden önce olan demektir.
El Ahir – 801 http://www.vefkilimleri.com/resimler/ahir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/ahir1.jpg Varlığının sonu olmayan, her şey yok olduktan sonrada varlığı devam edecek, ebedi olan demektir.
Ez Zahir – 1106 http://www.vefkilimleri.com/resimler/zahir.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/zahir1.jpg Görünen, varlığı bütün yarattıklarından anlaşılan, varlığından şüphe duyulmayan demektir.
El Muteali – 551 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muteali.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muteali1.jpg Çok yüce, çok üstün olan, üstünlüğü bildiğimiz hiçbir şeyle ölçülemeyecek olan demektir.
El Batın – 62 http://www.vefkilimleri.com/resimler/bat%C4%B1n.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/bat%C4%B1n1.jpg Gizli, varlığı her şeyden gizli olan ama gizli olan her şeyi bilen buna rağmen varlığı kesinlikle yarattıklarıyla bilinen demektir.
El Vali – 47 http://www.vefkilimleri.com/resimler/vali.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/vali1.jpg Yarattıklarının her işini yürüten, kainattaki her şeye sahip, malik ve tasarruf hakkı kendisine ait olan, her şeyi idare eden demektir.
El Berr – 202 http://www.vefkilimleri.com/resimler/berr.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/berr1.jpg Kullarına karşı çok şefkatli, lütfu, ihsanı, keremi, iyiliği ve bahşetmesi bol olan, kullarının kolaylığını ve rahatlığını isteyen demektir.
Et Tevvab – 409 http://www.vefkilimleri.com/resimler/tevvab.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/tevvab1.jpg Tövbeleri kabul eden ve günahları bağışlayan demektir.
El Muntekim – 630 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muntekim.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muntekim1.jpg Kullarının suçlarının karşılığını adaletiyle cezalandıracak, müstehak olduklarının karşılıklarını verecek olan, haksızlıklara uğramışların intikamlarını alacak olan demektir
El Afuvv – 156 http://www.vefkilimleri.com/resimler/afuv.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/afuv1.jpg Çok bağışlayan, affı bol, kullarını her zaman affeden ve affedecek olan demektir.
Er Rauf – 287 http://www.vefkilimleri.com/resimler/rauf.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/rauf1.jpg Kullarına çok şefkat, merhamet eden, onlara acıyan, onları esirgeyen ve lütufkar demektir.
Malikül Mülk – 212 http://www.vefkilimleri.com/resimler/malikelmulk.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/malikelmulk1.jpg Mülkün gerçek, ebedi sahibi ve onun üzerinde tasarrufa sahip tek olan demektir.
Zul - Celali Vel İkram – 1100 http://www.vefkilimleri.com/resimler...livelikram.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler...ivelikram1.jpg Büyüklük, celal, azamet, şeref aynı zamanda lütuf ve kerem sahibi demektir.
El Muksit – 209 http://www.vefkilimleri.com/resimler/muksit.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/muksit1.jpg Adaletle hükmeden ve yaptıklarında her zaman bir uygunluk bir uyum bulunan, hakkı sahibine daima veren demektir.
El Cami – 114 http://www.vefkilimleri.com/resimler/cami.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/cami1.jpg İstediğini istediği zaman istediği yerde toplayan, bir araya getiren demektir.
El Gani – 1060 http://www.vefkilimleri.com/resimler/gani.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/gani1.jpg Çok zengin, gerçek zenginliğin sahibi, başkasına ve hiçbir şeye ihtiyacı olmayan ama her şey ve herkes ona muhtaç olan demektir.
El Muğni – 1100 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mugni.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mugni1.jpg İstediğini zengin eden, kullarının tüm ihtiyaçlarını gideren demektir.
El Mani' – 161 http://www.vefkilimleri.com/resimler/mani.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/mani1.jpg Olmasını istemediği şeyleri engelleyen demektir.
Ed Darr – 1001 http://www.vefkilimleri.com/resimler/dar.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/dar1.jpg Elem ve zarar verici şeyleri yaratan hikmet gereği dilediğine bela ve zarar veren demektir.
En Nafi' – 201 http://www.vefkilimleri.com/resimler/nafi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/nafi1.jpg Fayda ve yarar sağlayan şeyleri yaratan demektir.
En Nur – 256 http://www.vefkilimleri.com/resimler/nur.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/nur1.jpg Nuru ışığı yaratan, istediği gönülleri iman nuruyla nurlandıran, alemleri aydınlatan demektir.
El Hadi – 20 http://www.vefkilimleri.com/resimler/hadi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/hadi1.jpg Hidayet yolunu, doğru yolu gösteren hidayete erdiren demektir.El Bedi' – 86 http://www.vefkilimleri.com/resimler/bedi.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/bedi1.jpg Örneği ve benzeri olmayan, emsalsiz şeyler yaratan demektir.
El Baki – 113 http://www.vefkilimleri.com/resimler/baki.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/baki1.jpg Varlığının sonu olmayan, ebedi olan demektir
El Varis – 707 http://www.vefkilimleri.com/resimler/varis.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/varis1.jpg Bütün mülklerin, servetlerin gerçek sahibi, herkes öldüktan sonra her şey onun olacak demektir.
Er Reşid – 514 http://www.vefkilimleri.com/resimler/resid.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/resid1.jpg Doğru ve hayırlı yolu gösteren, bütün işleri bir hikmete ve sebebe göre sonuçlandıran demektir.
Es Sabur – 298 http://www.vefkilimleri.com/resimler/sabur.jpg http://www.vefkilimleri.com/resimler/sabur1.jpg Çok sabırlı kullarını hemen cezalandırmayan onların tövbe etmelerinin bekleyen demektir.

nurcann 12-12-11 00:57

konu şimdilik bukadar arkadaşlar faydalanmanızı dilerim sevgiler

Garip2121 30-01-18 18:15

Alıntı:

nurcann Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 14254)
konu şimdilik bukadar arkadaşlar faydalanmanızı dilerim sevgiler

Nurcan resimler hiç görünmüyor dostum

zeinarda 31-01-18 15:13

Alıntı:

Garip2121 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 30026)
Nurcan resimler hiç görünmüyor dostum

7 yıl önce açılan bir konunun resimleri zaman aşımına uğrar ve görünmeyebilir,
zaten görünmeyen resimlerde vefkler değil,harflerin ve vefklerde ihtiyaç duyulabilecek diğer şeylerin ebced değerleri vardı.


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:57.

Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.