Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > GİZLİ İLİMLER > VEFK İLMİ VE TILSIMLAR

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vefk Yapımı Vefk Örnekleri dilekduasi VEFK İLMİ VE TILSIMLAR 6 30-01-18 15:15
Namazdan Sonra Yapılması Gerekenler nesil266 Dinimizi Öğrenelim 1 28-08-12 19:52
Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler DİLEKDUASIYÖNETİM Site Kullanımı 0 23-08-12 23:16
Simya Hakkında Bilinmesi Gerekenler nurcann SİMYA İLMİ 5 10-12-11 03:46
Dualar Hakkında Bilinmesi Gerekenler Vetala Hacet Duaları Ve İstek Duaları 4 09-12-11 07:55

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-10-13, 18:40   #1 (permalink)
Yasaklı
 
Üyelik tarihi: 11-09-13
Mesajlar: 134
Konular: 113
kurabiyem is on a distinguished road
Standart Vefk ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vefk ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vefk
Vefk'in sözlük anlamı uyumdur, vefkin sağdan sola, yukarıdan aşağıya veya bir köşeden diğer köşeye olan evlerindeki sayıların toplamı birbirine eşit olduğu için bu adı almıştır (Eğer harflerden ya da kelimelerde oluşmuş bir vefk ise kelimelerin ya da harflerin ebced hesabıyla toplamlarının birbirine eşit olması gerekir) dini terminolojide ise vefk, tesirli dua demektir.

Vefk bir dörtgen içinde birbirlerini dik olarak kesen doğruların arasında meydana gelen dörtgenlere, belirli zaman ve şartlarda, belli kurallar ile sayılar, sayıların değerlerinde harfler, kelimeler ya da sayıların, harflerin ve kelimelerin beraber yazılmasıyla meydana getirilen şekil dir.

Vefk hakkında bilmeniz gerekenler

VEFK NASIL ETKİ EDER?

Belirli bir amacı elde etmek için yapılan vefk, kurallarına uygun yazıldık tan sonra, derecelerinin hizmetlilerinin isimleri bulunur. Bu hizmetliler dua ve yemin vasıtasıyla istenen işlerde Allah'ın(CC) izniyle görevlendirilir, böylece etkili olur.

VEFK NASIL YAPILIR?

Arap alfabesinde ki harflerin Ebced hesabında sayısal karşılıkları vardır, vefki yapılacak kelimenin veya cümlenin harflerinin sayısal değerleri Ebced hesabı tablosundan bulunur, toplanır ve elde edilen sayısal değerin vefki yapılır. Harfler ya da kelimelerle vefk yapılacaksa harflerin ya da kelimelerin sayısal toplamlarına da dikkat edilir.

VEFKLER KAÇ ÇEŞİTTİR?

"Vefkler" her sırasında bulunan kare sayısına ya da özelliklerine göre isimlendirilir. Örneğin bir sırasında 3 kare varsa üçlü, 4 kare varsa dörtlü vs. 10 kare varsa onlu vefk, bulunduğu gruba göre, toprak, hava, ateş ve su vefki, bağlı bulunduğu gezegene göre, güneş vefki, ay vefki olarak isimlendirilir. Vefklerin bunlardan başka daha bir çok çeşidi de bulunur.

VEFKLERDE KULLANILAN SAYILAR VE KELİMELER HANGİ DİLE AİTTİR?

İslami inanca göre bizim yaptığımız Vefklerde kullanılan harfler ve sayılar arapça dır.

VEFK YAPILIRKEN HANGİ BİLGİLERE GEREK VARDIR?

Vefkin yapılış kurallarını bilmek gerekir, bundan başka, burçlar, burçların özellikleri, uğurlu gün ve geceleri, birbirleri ile olan dostluk veya düşmanlıkları, burçların yönetici gezegenleri, gezegenlerin birbirleriyle olan dostluk ve düşmanlıkları, gezegen (yıldız) saatleri, gezegenlerin tütsüleri, günlerin ve gezegenlerin hizmetlilerinin isimleri ve vefkin derecelerinin hizmetlilerinin isimlerini bulma metotlarını da bilmek gerekmektedir.

VEFKLERDE KULLANILAN İSİMLER VE KELİMELER NELERDİR?

Kişiye özel yapılan vefklerde, özel bir konuda başarılı olma gibi vs.. kullanılan kelimeler genelde Kuran-i Kerim Ayetleri, talebin kendisi veya Allah'ın(CC) isimleridir. Büyü ve buna benzer işlerde kişi ve şahıs isimleriyle beraber Esmalar, Ayetler ve başka birçok kelimeler de kullanılır.
kurabiyem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:12.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz