Dilek Duası  

Go Back   Dilek Duası > DİLEKDUASI EVRENSEL ENERJİLER > Yoga Ve Meditasyon Konuları

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Klavyede Yoga Yapmayı Öğrenelim nurcann Yoga Ve Meditasyon Konuları 6 17-11-12 17:24
Yoga Lisanı Nedir Öğrenelim nurcann Yoga Ve Meditasyon Konuları 5 10-12-11 02:39
Yıldız Haritanızda Kaç Yoga Var Öğrenmek İsterseniz nurcann Yoga Ve Meditasyon Konuları 5 10-12-11 02:37
Yoga Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli Bakalım nurcann Yoga Ve Meditasyon Konuları 5 10-12-11 02:37

Yeni Konu aç Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 25-09-12, 21:11   #1 (permalink)
YENİ ÜYE
 
Üyelik tarihi: 10-12-11
Mesajlar: 30
Konular: 7
AKILLIDELİ is on a distinguished road
Standart Sizlerinde Yapabileceği Yoga Hareketleri

Sizlerinde Yapabileceği Yoga Hareketleri


ÖLÜ YATIŞI

Yere rahat edebileceğiniz ince bir minder serin ve üzerine sırtüstü yatın. Bacaklarınızı mümkün olduğu kadar yanlara ayırın. Fakat kendinizi germemeniz gerekir. Bu hareketin amacı rahatlamaktır. Ellerinizi vücudunuzun her iki tarafina, yakl. 25 cm. mesafe bırakarak koyun. Avuç içleri yukarı bakmalı. Ayaklarınızı yanlara dogru bırakın. Gözlerinizi kapatıp, nefesinize konsantre olun.


OMUZ DURUŞU

Bacaklarınızı kapatın. Ellerinizi bedeninizin yanına alın. Avuç içleri bu sefer yere bakmalı. Nefes alın ve bacaklarınızı havaya kaldırın. Bunu yaparken, ellerinizle yerden kuvvet almalısınız. Kalçalarınızı kaldırın ve ellerinizle sırtınızı destekleyin. Bacaklarınızı dik tutun ve çenenizi göğsünüze dayamaya çalışın. Bu esnada yavaşça derin nefes alın. Durabildiğiniz kadar bu pozisyonda bekleyin. Tekrar yere yatacagınız zaman, vücudunuzu yavaş yavaş indirin. Sakın ani hareketler yapmayın.


SABAN DURUŞU

Bu hareketi direkt “omuz duruşu”ndan sonra yapabilirsiniz. Bacaklarınızın gergin olmasına dikkat edin. Bacaklarınızı başınızın arkasına, ayaklarınız yere değene kadar, uzatın. Ayak parmaklarınızı mümkün olduğu kadar başınizdan uzaklaştırmaya ve topuklarınızı yere doğru bastırmaya çalışın. Kollarınız, sırtınızın arkasında yere dayalı olmalıdır. Derin nefes alıp verin.


BALIK DURUŞU

Bu hareket 2. ve 3. duruşlara zıt olduğundan, bunu bu duruşların arkasından yapmalısınız. Yere yatın, ayaklarınızı kapalı tutun. Ayak parmaklarınız havaya bakmalı. Ellerinizi kalçalarınızın altına alın. Dirsekleriniz mümkün olduğu kadar birbirine yakın durmalı. Derin nefes alın ve aynı anda başınızı ve vücudunuzun üst kısmını hafifçe kaldırın. Şimdi ensenizi, başınız yere değene kadar, arkaya dogru uzatın. Nefesinizi verin ve derince tekrar alın. Bu hareketi yaparken, bacaklarınızın rahat olmasına dikkat etmelisiniz. Hareketi başladığınız ters sıraya göre bitirin. Yani önce ensenizi tekrar öne dogru alın, sonra başınızı.....


BACAK – DİZ DURUŞU

Yere oturun ve bacaklarınızı uzatın. Ayak parmaklarınız havaya bakmalı. Nefes alın ve üst bedeninizi öne dogru uzatın. Sırtınızın düz olmasına dikkat edin. Ayaklarınızı tutun, fakat bunun için kendinizi kesinlikle germeyin. Rahat olmalısınız. Şimdi çenenizi dizlerinize doğru indirin. Fakat bunu yaparken, dizlerinizi sakın bükmeyin.


EĞİK DURUŞ

Bu hareket, Bacak-Diz Duruşu’na karşılık gelen duruştur. Bacaklarınız kapalı bir şekilde yere dik olarak oturun. Ellerinizi sırtınızın arkasında kuvvetli bir şekilde yere dayayın ve kalçanızı kaldırın. Ayaklarınız düz bir şekilde minderin üzerinde olmalıdır. Bacaklarınızı bükmeyin ve başınızı arkaya doğru düşürün. Birkaç kez derin nefes alıp verin.


KOBRA DURUŞU

Yere, karnınızın üzerine yatın. Ellerinizi omuzlarınızın altında tutun. Alnınızı yere dayayın. Derin nefes alın ve önce başınızı ve göğsünüzü daha sonra ise ellerinizi kaldırın. Bu hareketi yaparken, omuzlarınızı yukarı çekmemeye gayret gösterin. Bu pozisyonda bekleyin, nefesinizi geri verin ve tekrar ilk halinize geri dönün. Tekrar derin nefes alın ve sırt kaslarınızla kendinizi mümkün oldugu kadar yukarı kaldırın. Sakın ellerinizle kuvvet almayın. Bu pozisyonda kalarak iki – üç kez derin nefes alıp verin. Sonra tekrar ilk halinize dönün.


YAY DURUŞU

Karnınızın üzerine yatın, alnınız yere dayanmalı. Derin nefes alın ve bu esnada dizlerinizi arkaya doğru bükün. Ellerinizle ayak bileklerinizi tutun. Nefesinizi geri verin. Tekrar derin nefes alın ve başınızı ve göğsünüzü geriye dogru kaldırın. Aynı anda bacaklarınızın üst kısmini yukarı kaldırın. Nefesinizi verin. Bu pozisyonda durarak 3 kez derin nefes alıp verin.


YAN OTURUŞ

Yere dik oturun ve bacaklarınızı uzatın. Sağ bacağınızı sol dizinizin üzerine atın. Sonra başınızı ve sağ omzunuzu mümkün olduğu kadar sağ tarafa çevirin. Bu hareketi yaparken sag kolunuz ile yerden destek alın ve sol dirseğinizle dıştan sağ dizinize bastırın. Omuzlarınız ve sırtınız dik olmalı.


ÜÇGEN DURUŞU

Dik durun ve bacaklarınızı yakl. 1 metre ayırın. Sağ ayağınız tamamen, sol ayağınız ise hafifçe sağ tarafa bakmalı. Sağ kolunuzu yana dogru omuz hizasına kadar kaldırın. Sol kolunuzu ise havaya doğru dimdik kaldırın. Derin nefes alın ve nefesinizi yavaşça verin. Nefes alıp verirken ise sağa doğru eğilin. Sağ kolunuz sağ bacağınıza paralel uzanmalı ve elinizle ayağınıza dokunabilmelisiniz. Tavana bakın ve bir süre böyle durun.


EL – AYAK DURUŞU
Dik durun ve ayaklarınızı birleştirin. Derin nefes alın ve kollarınızı başınızın üzerine getirin. Esniyormuş gibi kendinizi gerin. Nefesinizi verin ve öne doğru egilin. Elleriniz öne doğru uzanmalı ve sırtınız kesinlikle dik durmalı. Şimdi inebildiğiniz kadar aşağı doğru eğilin ve ellerinizle ayak bileklerinizi sarın. Başınızı baldır kemiğinize kadar çekmeye çalışın. Derin nefes alın. Bu pozisyonda bir süre durun


AGAÇ DURUŞU

Dik durun. Bir bacağınızı bükün ve ayağınızı diğer bacağınızın üst kısmına dayayın. Avuç içlerinizi birleştirin ve bu şekilde kalarak kollarınızı başınızın üzerine getirin. Derin nefes alın ve dengenizi korumaya çalışın. Eğer yapabiliyorsanız, gözlerinizi kapatabilirsiniz.

ALINTI
AKILLIDELİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 29-10-14, 01:22   #2 (permalink)
 
zeytınn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15-05-13
Mesajlar: 1.171
Konular: 73
zeytınn is on a distinguished road
Standart

teşekkürler.......
__________________
Kalpler uyana, aşkınla yana..Can kurban sana Sultanım ALLAH..
zeytınn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
yoga hareketleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:34.


Powered by vBulletin® Version kapalı
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımları iletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz