Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 07-12-11, 04:16   #2 (permalink)
nurcann
ÖZEL ÜYE
 
nurcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16-08-11
Mesajlar: 4.200
Konular: 1624
nurcann is on a distinguished road
Standart

AKUPUNKTURUN FELSEFESİ


Batı düşüncesi olayları sebep-sonuç ilişkisi içinde değerlendirir. Çin düşüncesine göre ise, çeşitli olgular bir bütünlüğün parçasıdır ve birbirleriyle ilişki içindedir.

Düşünce temelindeki bu farklılıklar, tıbbi uygulamada da kendini gösterir. Batı tıbbı analitiktir; derin nedensel bağlantılara girer, ayrıntılı sınıflamalar yapar. Çin tıbbında ise, semptomlar ve bulgular hep birlikte değerlendirilerek toparlanır ve bir bütüne varılmaya çalışılır. Çin tıbbına göre hastalık belirli bir zamanda, belirli bir kişide ortaya çıkan bir olgudur. Hastalık değil, hasta ön planda değerlendirilir. Buna göre, Tradisyonel Çin Tıbbı’nda mental (zihinsel), emosyonel (duygusal) ve fiziksel bulgular birlikte ele alınır.

Vücutta Yin ve Yang adı verilen birbirine zıt, ancak uyum içinde iki eneji vardır. Bunu gösteren ambleme Taiji (Büyük İkilem) denir. Siyah Yin’i, beyaz Yang’ı simgeler. Ancak, Yin’in içinde Yang, Yang’ın içinde de Yin vardır. Yin ve Yang’ın dengelenmesi normalliğe, dengenin bozulması anormalliğe yol açar. Dengesiz Yin ve Yang, denge arayışı içerisinde sürekli kendilerini değiştirirler. Bu dengenin sağlanması için doktor iğneler ile, ilgili akupunktur noktalarını uyararak hastayı tedavi eder.
--------------------
Akupunkturla Tedavİ Edİlen Hastaliklar
AKUPUNKTURLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR


Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı raporlara göre, akupunktur yan etkisi olmayan bir metottur. Akupunktur konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bu tedavi yöntemini uygulayan merkezlerin güvenirliğidir.

Akupunkturla Tedavi Edilen Hastalıklar:

Solunum Yolu Hastalıkları: Astım - Bronşit - Sinüzit - Larenjit - Farenjit - Tonsillit - Soğuk algınlığı

Sindirim Sistemi Hastalıkları: Aft - Diş Ağrısı - Gingivit (dişeti yangısı) - Yemek borusu ve kardia spazmı - Gastrit - Ülser - Kabızlık - İshal - Kolit

Üro-genital Sistem Hastalıkları: Enüresis nokturna (gece altını ıslatma) - Sistit - Adet düzensizliği - Ağrılı adet - Kısırlık (infertilite)

Endokrin Hastalıklar: Guatr - Diabet (şeker hastalığı)
Cilt Hastalıkları: Akne - Psöriazis (sedef) - Zona ve sekeli - Vitiligo - Ürtiker - Ekzema

Nörolojik Hastalıklar: Migren ve diğer baş ağrıları - Fascial paralizi (yüz felci) - Trigeminal nevraji - Dupuytren kontraktörü - Kas hastalıkları - Serebral Palsy - Meniere hastalığı

Piskiyatrik Hastalıklar: Stres - Depresyon - Uyku bozuklukları - Piskosomatik hastalıklar - Kekemelik - Tikler

Kalp-Damar Hastalıkları: Taşikardi - Ritm bozukluğu - Hipertansiyon - Hipotansiyon

Romatizmal Hastalıklar: Romatoid Artrid - Behçet - Lupus - Raynaud hastalığı - Tennis elbow - Artozlar (kireçlenme) - Boyun-bel-diz ağrıları

Alışkanlıklar: Sigara - Alkol

Alerjiler

Diğer: Kronik yorgunluk - El-ayak yanmaları - Aşırı terleme - Sellülit - Obezite (şişmanlık)
nurcann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla